Test: met de Kia Niro en Eriba Touring naar Kroatië

Test: met de Kia Niro en Eriba Touring naar Kroatië

Vaak krijgen we vragen over de mogelijkheden om met een elektrische auto en een caravan op vakantie te gaan. Plus een van de grootste vragen van velen is wat de ideale elektrische caravantrekker is. De Kia Niro is bij velen wel bekend, maar wat gebeurt er wanneer je de Kia Niro combineert met een lichtere, slimmere caravan zoals de Eriba Touring? Om dit echt goed te testen, hingen ze bij ACSI Freelife de Eriba achter de Niro en gingen op vakantie. Niet ergens in de buurt, maar helemaal naar Kroatië om echt een eerlijk eindoordeel te kunnen vellen.

Tip: Lees de ervaring van de kampeervakantie van de Hyundai IONIQ 5 plus caravan in Frankrijk

Op vakantie met Kia Niro en de Eriba Touring

De Kia Niro heeft een gemiddelde (werkelijke) actieradius van zo’n 345 kilometer. Een prima bereik, maar de toevoeging van een caravan zorgde ervoor dat het daadwerkelijke bereik uiteraard lager uit zou vallen. Toch is het testpanel niet anders dan bijzonder positief over de Kia Niro, die voorzien is van tal van handige features. Zo kan je gemakkelijk je telefoons opgeladen in het opbergvakje voorin de auto (zonder gedoe met snoertjes) en zitten alle moderne ADAS-systemen in de Kia verwerkt. Het enige nadeel is de beperkte kofferbakruimte. Het testpanel is met zijn tweetjes en had daar geen last van, maar voor een gezinsvakantie kan dit zorgen voor uitdagingen waardoor je heel slim moet inpakken. De stoelkoeling van de Kia Niro zorgde er al snel voor dat de testers erg blij waren met de Kia Niro tijdens de warme dagen in Kroatië.

De Eriba Touring 542 (met een ledig gewicht van nog geen 1.000 kilo) mag overigens ook geprezen worden. Deze compacte caravan heeft alles wat je nodig hebt voor een kampeervakantie in Kroatië en biedt met alle handige snufjes meer dan genoeg ruimte voor twee personen zeker omdat het dak gewoon omhooggeschoven kan worden. Het voordeel van het schuifdak is dat de luchtweerstand minder is dan menig andere caravan en dat helpt voor het optimaliseren van de actieradius. Ook biedt de Touring van Eriba meer dan genoeg opslagruimte, wat een prettige aanvulling is op de iets kleinere kofferbak van de Kia Niro.

Bekijk ook: 5 tips om slim in te pakken voor je kampeervakantie met de elektrische auto

De ruime Kia Niro op de camping in Kroatië

Kroatië: een écht kampeervakantieland

Kroatië wordt door steeds meer Nederlanders ontdekt als vakantieland met bijzonder veel unieke gezichten, landschappen en verhalen. Met de ACSI Eurocampings met laadpaal in Europa en onze lijst met campings met laadpaal in Kroatië is dat uiteraard ook geen verrassing.

Het testpanel van ACSI Freelife bezocht de omgeving van het amfitheater in Pula, dat aan het begin van onze jaartelling gebouwd werd en sterk doet denken aan het Colosseum. In het amfitheater wordt overigens niet meer gevochten. Het is de plek waar tal van culturele evenementen georganiseerd worden zoals complete shows en concerten.

Aangezien er tijdens het testbezoek met de Kia Niro geen evenement was, ging men naar de oude binnenstad om een andere vorm van cultuur te proeven. Zo bezocht men de villa van de Von Trapp-familie en namen de testers een kijkje bij de ondergrondse gangen. Deze werden tijdens de Eerste Wereldoorlog gebruikt om te schuilen en om het dagelijks leven op een zo goed mogelijke manier voort te kunnen zetten.

Even wennen met de Kia Niro en de Eriba Touring op de camping in Kroatië

Een succesvolle kampeervakantie

Bij terugkomst in Nederland was het eindoordeel van het testpanel van ACSI Freelife positief en keek men terug op een succesvolle kampeervakantie in Kroatië met de Kia Niro en de Eriba caravan. Zowel Kroatië,  Pula, de Kia Niro en de Eriba Touring hebben de testers aangenaam verrast. Een camping met een oplaadpunt is wel prettig wanneer jij ook van plan bent met je elektrische auto te gaan kamperen in Kroatië: opladen op de camping in Kroatië maakt het namelijk aanzienlijk makkelijker om leuke uitstapjes te kunnen maken.

Aanbieding: Wil jij met korting het ACSI Freelife magazine lezen? Bestel hier met exclusieve korting!