De Thule Arcos wil je niet missen deze vakantie

De Thule Arcos wil je niet missen deze vakantie

Er komen steeds meer innovatieve en praktische oplossingen die bijzonder geschikt zijn voor mensen die elektrisch rijden. De Thule Arcos trekhaakkoffer is een van de producten die het nog makkelijker maakt om met je elektrische auto op vakantie te gaan. Dankzij de Arcos van het Zweedse bedrijf Thule neem je namelijk makkelijk meer spullen mee op kampeervakantie en dat zonder in te leveren op je actieradius. Doordat de Arcos op de trekhaak geplaatst word, zit deze achter je auto en met de lage luchtweerstand van de trekhaakkoffer zorgt de Thule Arcos dat je makkelijk meer spullen mee kunt nemen op vakantie.

Leestip: Wat is het voordeel van een trekhaakkoffer?

Het voordeel van een trekhaakkoffer

Een trekhaakkoffer zorgt zoals gezegd voor veel minder weerstand tijdens het rijden, aangezien deze achter de auto gemonteerd wordt in de luwte van de auto zelf. Een dakkoffer zorgt voor meer luchtweerstand, waarmee dit niet direct een optimale oplossing is voor mensen die elektrisch rijden. Een ander voordeel is dat er zeer ruime trekhaakkoffers zijn. Zo kun je de Arcos bestellen met een inhoud van maar liefst 400 liter, zonder dat je hiermee actieradius verliest en toch aanzienlijk meer laadruimte hebt voor bijvoorbeeld je tent.

Kamperen met de Thule Arcos Trekhaakkoffer

Hogere actieradius dankzij de Thule Arcos?

Het Zweedse autotijdschrift Vi Bilägare (vertaald: wij auto-eigenaren) testte verschillende dakkoffers en trekhaakkoffers. De resultaten waren verrassend. Niet alleen zorgde de trekhaakkoffer van Thule voor een aanzienlijk betere stroomlijning dan een dakkoffer (wat iedereen uiteraard al verwachtte), de actieradius van de testauto (een Volkswagen ID.4) kreeg er maar liefst 20 kilometer extra actieradius bij dankzij de Arcos op de trekhaak. Omdat de koffer op de trekhaak de luchtweerstand nog verder reduceert, kun je dankzij de Arcos dus verder rijden dan zonder een trekhaakkoffer op je trekhaak.

De lage luchtweerstand van de Thule Arcos trekhaakkoffer zorgt voor meer actieradius

De Thule Arcos een aanrader voor je volgende kampeervakantie

Thule, vooral bekend vanwege hun producten voor vrijetijdsbesteding en sport, is de laatste tijd druk geweest met de ontwikkeling van producten voor kamperen, waaronder daktenten voor elektrische auto’s. De Thule Arcos is een sterke toevoeging aan het assortiment van de Zweedse fabrikant, die er uiteraard voor gezorgd heeft dat je de achterklep gewoon nog kunt openen wanneer de trekhaakkoffer op je trekhaak gemonteerd is.
Een aantal eigenschappen van de Thule Arcos op een rijtje:

  • Sportief, innovatief design waarmee de trekhaakkoffer een verlengstuk van de EV lijkt.
  • Zeer robuust en daardoor heeft dit product een lange levensduur.
  • Gemakkelijk te monteren op de trekhaak van de auto.
  • Verkrijgbaar in 300 (medium) en 400 (large) liter.
  • Om de trekhaakkoffer te kunnen gebruiken, moet ook het Arcos-platform gemonteerd worden op de auto.
  • De trekhaakkoffer kan afgesloten worden aan de kant van de trekhaak én de laadkant.

De medium-variant van de koffer is (inclusief platform) voor zo’n € 1.200,- te koop. Voor de grotere large-variant komt daar zo’n € 100,- bovenop.