Eriba caravans erg populair onder elektrische autorijders

Eriba caravans erg populair onder elektrische autorijders

Toen Eriba in 1957 de Eriba Touring op de markt zette, had het nooit kunnen vermoeden dat dit model ruim 60 jaar later nog steeds (in een modern jasje) hoog in de favorietenlijsten zou staan. Sterker nog, nu steeds meer mensen op zoek zijn naar een goede caravan om achter de elektrische auto te hangen, staan de modellen van dit Duitse merk extra in de schijnwerpers. Waarom zijn juist de modellen van dit caravanmerk zo populair en wat kun je zoal bij Eriba vinden wanneer je met de elektrische auto met caravan op vakantie wilt?

Eriba caravans veroveren de markt

De caravans van Eriba zijn erg populair. Zowel de nieuwe modellen als de tweedehandse caravans vinden gretig aftrek binnen en buiten Nederland. Dit heeft niet alleen te maken met de uitstekende reputatie van het merk dat bekend staat om Duitse degelijkheid en oog voor innovatie, maar ook met het feit dat deze caravans bijzonder geschikt zijn voor een vakantie met je elektrische auto.

Met het toenemende aantal laadpalen in Europa, grotere actieradiussen van elektrische auto’s én het feit dat steeds meer mensen elektrisch rijden, is de toenemende interesse makkelijk te verklaren. Zeker wanneer je hieraan toevoegt dat steeds meer mensen een kampeervakantie willen vanwege de rust, de vrijheid en de mogelijkheid om op vakantie te gaan in de natuur.

Tip: Bekijk deze video om te zien hoe je met je elektrische auto en Eriba caravan op vakantie naar Frankrijk kunt gaan

Eriba Touring op vakantie

De voordelen van een Eriba caravan

De caravans van Eriba hebben een aantal voordelen waarmee zij bijzonder geschikt zijn voor een kampeervakantie met de elektrische auto. Zo is de stroomlijning van deze caravans optimaal (wat betekent dat je aanzienlijk minder luchtweerstand hebt, wat meer actieradius betekent) en hebben veel van de modellen een gewicht dat onder of rond de 1.000 kilo ligt. Niet alleen betekent dit dat de meeste elektrische auto’s deze caravans mogen trekken, het betekent ook dat de caravan minder van je actieradius afsnoept.

Hier moet overigens direct aan toegevoegd worden dat veel elektrische auto’s (zoals de Mazda CX-5 en de Hyundai IONIQ 5 die tot trekauto van het jaar uitgeroepen werden door respectievelijk de ACSI en de ANWB) prima in staat zijn om als caravantrekker te dienen. De koppel en het motorvermogen van een elektrisch aangedreven auto liggen namelijk aanzienlijk hoger dan de meeste auto’s met verbrandingsmotor. Daarnaast is het niet meer dan logisch om met een uitstootvrije auto de natuur in de trekken tijdens een kampeervakantie.

Het befaamde hefdak van de Eriba caravans

Welke modellen kun je zoal bij Eriba vinden?

De Eriba Touring en de Eriba Feeling zijn de meest besproken modellen onder elektrische autorijders, vooral vanwege de combinatie tussen een optimale stroomlijning en het hefdak, waarmee niet ingeleverd wordt op het comfort tijdens de vakantie. Overigens kan de Eriba Feeling compleet naar eigen wens geconfigureerd worden, waarbij het uiteraard wel belangrijk is om het gewicht in de gaten te houden. Hoewel de Eriba Novo Light ook niet in het rijtje mag ontbreken, zal menig elektrische autorijder toch al snel kijken naar het populairste succesmodel, de Eriba Touring, die een ledig gewicht vanaf 900 kilogram heeft en daarmee hoog op de favorietenlijst staat.