5 tips voor het slim inpakken van je elektrische auto

5 tips voor het slim inpakken van je elektrische auto

Kampeerspullen inpakken, dat kan een flinke uitdaging zijn. Het slim inpakken van de elektrische auto is daarnaast een nog wat grotere puzzel, maar met onderstaande vijf tips wordt het inpakken voor de vakantie aanzienlijk makkelijker en kun je binnen de kortste keren beginnen aan de reis naar jouw vakantiebestemming.

1. Zorg dat je bij de belangrijke dingen kunt

De belangrijkste tip bij het slim inpakken van de elektrische auto is zo inpakken voor de vakantie dat je bij de belangrijke dingen kunt. Je wilt écht niet bij een hotelovernachting onderweg aankomen om allerlei tassen uit je auto te moeten halen om bij je laadkabel te kunnen komen. Wat je als eerste nodig hebt, pak je als laatste in zodat je er altijd direct bij kunt.

Slim inpakken voor de kampeervakantie met de elektrische auto

2. Beperk het gewicht om je actieradius hoog te houden

De actieradius van je elektrische auto wordt grotendeels bepaald door de bepakking van de auto. Hoe meer gewicht je meeneemt, hoe lager de actieradius uitvalt. Uiteraard neem je wel gewoon mee wat je nodig hebt (liever een keer extra laden dan een vakantie met compromissen), maar houd het totale gewicht van de bagage goed in de gaten.

Wil je van tevoren weten wat de bagage met de actieradius doet? Pak de auto een dag eerder in en rijd een stuk over de snelweg, zodat je kunt zien wat de actieradius van je elektrische auto is met veel gewicht in de auto. Zo kun je je reisschema ook alvast beter plannen aan de hand van de vereiste laadstops.

3. Plaats zware spullen tegen de achterbank

Zware spullen plaats je zo dicht mogelijk bij de achterbank. Op die manier ligt het zwaarste punt van je bagage namelijk zoveel mogelijk tussen de assen, waardoor de wegligging van de elektrische auto optimaal blijft. Probeer zware spullen altijd zoveel mogelijk klem te zetten. Wanneer zij niet of nauwelijks kunnen bewegen, heb je er namelijk ook geen last van tijdens het reizen.

Kamperen met een elektrische auto

4. Wat moet er eigenlijk écht mee?

We gaan graag goed voorbereid op vakantie, maar je kunt het ook overdrijven. Alle extra, onnodige bagage betekent niet alleen extra gewicht, het zorgt er ook voor dat je minder ruimte overhoudt in je elektrische auto. Daarnaast is dit alleen maar extra moeite bij het in- en uitpakken van je auto.

Tip: bedenk hoe een gemiddelde vakantiedag eruitziet en wat je nodig hebt. Schrijf die spullen op een lijst en zorg ervoor dat deze allemaal meegaan. Kijk ook of je vakantiebestemming bijvoorbeeld een wasmachine heeft of een keukentje met keukengerei. Zo kun je steeds meer van je paklijst halen.

5. Boek een tent, glampingtent of hut op een camping

Inpakken voor de vakantie wordt aanzienlijk makkelijker wanneer kampeerspullen inpakken niet nodig is. Kies je voor een vakantieverblijf waar alles al aanwezig is (zoals keukengerei, beddengoed en andere benodigdheden), dan is het slim inpakken van de elektrische auto een fluitje van een cent. Kijk daarnaast vooral eens naar de campings met laadpaal in ons overzicht, zodat je direct weet waar je terecht kunt voor een comfortabele vakantie én een laadpunt voor je elektrische auto bij je verblijf.

Tip: Laat je inspireren door de mooiste glampings met een laadpaal