Skoda laat elektrische camper zien op basis van de Enyaq

Skoda laat elektrische camper zien op basis van de Enyaq

Ieder jaar gaan de studenten van de Skoda Academy aan de slag met een van de modellen van de autofabrikant om innovatieve, unieke modellen te ontwerpen. Dit jaar was het de beurt aan de Skoda Enyaq, waarbij het team van 29 studenten er vooral voor wilde zorgen dat het model geschikt is voor mensen die een workation willen houden. Het eindresultaat laat goed zien wat de mogelijkheden zijn voor de autobouwers, maar komt niet in productie. Er wordt slechts één exemplaar gemaakt, zoals ook bij de vorige projecten het geval was.

De Skoda Roadiaq, dé oplossing voor avonturiers én flexwerkers

Door een groot deel van het dak uit de Enyaq te zagen, wisten de studenten aanzienlijk meer leefruimte te creëren in de Roadiaq. Het model heeft twee stoelen voorin de auto gekregen, maar heeft tegelijkertijd een eenpersoonsbed dat overdag gebruikt kan worden als een bank (wat tegelijkertijd je kantoorstoel is wanneer je aan het werk gaat in de Roadiaq). Het grote scherm beslaat het grootste gedeelte van de linkerzijwand in de Roadiaq, dat gebruikt kan worden als computerscherm.

De elektrische camper die voortgekomen is uit de Skoda Enyaq iV heeft een dakraam, een grote kast, een bureau en verschillende opbergvakken die door de camper heen verwerkt zijn op plekken waar nog ruimte was. Ook heeft het model drie verschillende wandcontactdozen, die gevoed worden door de campingstekker die je aan de zijkant van de elektrische camper in kunt pluggen.

Tip: Lees waar je aan moet denken voor je workation op een camping met laadpaal

Het interieur van de Skoda Rodiaq

Het mobiele kantoor van de toekomst?

Een elektrische camper met een voorluifel, bureau, groot scherm, stopcontacten in de werkruimte en zelfs een eenpersoonsbed, dat klinkt als een perfect mobiel kantoor. Toch is er een reden waarom dit model niet in productie genomen wordt. De Enyaq is zelf al niet zo ruim en daarmee is dit een ietwat vreemde keuze geweest voor het grote project van de studenten. Een ander nadeel aan het ontwerp is dat de Enyaq op deze manier meer op een lijkwagen is gaan lijken dan op een elektrische camper en dat een enkel bed en een bank als kantoorstoel voor veel mensen niet echt een droomlocatie zal zijn om aan het werk te gaan. Desalniettemin laat het project zien dat er veel mogelijkheden zijn wanneer creatieve oplossingen gebruikt worden én dat een mobiel kantoor in een elektrische camper zeker de toekomst heeft.

Buitenleven en flexibel werken met de Skoda Rodiaq