7 x boerderij campings met een laadpaal

7 x boerderij campings met een laadpaal

Kamperen bij de boer is een zeer geschikte keuze wanneer je een leuke vakantie wilt met kleine kinderen. Vaak kun je op een boerderij camping gewoon bij alle dieren komen en deze ook voeren, of zelf aan de slag op de boerderij met zaaien, oogsten of schoonmaken. En vergeet de eigen producten niet in de campingwinkel, die altijd een smaaksensatie bieden. Aangezien er in Nederland inmiddels flink wat boerencampings zijn, hebben we voor jou 7 boerderij campings met een laadpaal onder elkaar gezet, die allemaal interessant zijn wanneer je een boerderijcamping zoekt waar je met heel het gezin een leuke vakantie kunt hebben. De volgorde is volledig willekeurig.

1. Camping Wijnhoeve de Kleine Schorre

Zoals de naam al doet vermoeden, ligt deze camping bij een wijnboerderij, maar dat is lang niet alles. Op Schouwen-Duiveland kan namelijk ook gedoken worden in het Grevelingenmeer, zijn er leerzame routes door de wijngaard en kun je uiteraard de eigen wijnen ook in de winkel kopen of proberen in het eigen proeflokaal. Op deze camping moet je je eigen caravan of tent meenemen, want huuraccommodaties zijn er niet (wat vaak het geval is bij een boerencamping).

Tip: Bekijk hier de top 10 campings met een laadpaal in Zeeland

Camping Wijnhoeve De Kleine Schorre

2. Boerderijcamping Varsenerveld

In het Overijsselse Ommen vind je Boerderijcamping Varsenerveld, een kleinschalige en gezellige boerderijcamping met laadpaal voor de elektrische auto. Hier zijn wel huuraccommodaties (een hut en een vakantiehuisje). De stad Ommen ligt op slechts 3 kilometer afstand, maar op het terrein is ook meer dan genoeg te doen, waaronder het knuffelen met de vele boerderijdieren. Er zijn onder andere koeien, kippen en geiten en op het erf kan heerlijk gespeeld worden door kinderen van uiteenlopende leeftijden.

Boerderijcamping Varsenerveld

3. Salix Camping en B&B

Van Ommen gaan we verder omhoog, naar Friesland waar we de Salix boerderijcamping en B&B vinden. Hitzum ligt op korte afstand van Franeker, Sneek, Leeuwarden en Harlingen, maar met de riante staanplaatsen op de camping met eigen elektra en water kun je er ook voor kiezen om lekker op het terrein te blijven. Op deze boerencamping zijn vier verschillende huuraccommodaties, ideaal wanneer je de caravan of tent een keer niet mee wilt nemen tijdens je vakantie.

Handig: Bekijk alle Glamping campings met een oplaadpunt

Salix camping en B&B

4. Camping De Balloohoeve

Mag het allemaal een beetje meer zijn? Kijk dan eens naar Camping De Balloohoeve, waar je een boerderij, manege én zorgboerderij vindt. Leuk extraatje is dat de camping een winkel heeft met verse producten van het eigen land én je kunt hier zelfs je eigen paard meenemen. Om het nog leuker te maken, kun je vanaf de camping direct met je fiets of loopschoenen het Pieterpad op, een van de meest bekende en gelopen routes in Nederland.

5. Camping Agri-Nova

In Zeeland (Renesse) vind je Camping Agri-Nova, wat voorheen een boerderij was. Niet alleen is er veel op het terrein zelf te doen (inclusief een voetbalveld, bibliotheek, speelweide en meer), maar rond de camping is ook veel te beleven. Zo zit je op korte afstand van de duinen en de zee en vind je tal van gezellige dorpen in de buurt, waar het grootste gedeelte van het dagelijks leven ingericht is op toerisme.

Camping Agri-Nova

6. Mini-camping Nieuw Bovenhuis

In Gelderland vind je mini-camping Nieuw Bovenhuis, dat met boeren- en voetbalgolf veel meer aandoet als een boerencamping dan bovenstaande locatie. Al heeft dat ook te maken met de tochten met huifkar die door de camping georganiseerd worden. Nieuw Bovenhuis ligt in Winterswijk in Het Hilgelo, een recreatiegebied waar ook gezwommen kan worden en dat betekent dat er tal van extra mogelijkheden zijn, samen met de wandel- en fietsroutes vanaf de camping. Deze boerderij camping met een laadpaal heeft daarnaast verschillende huuraccommodaties en er zijn (vooral in het hoogseizoen) verschillende activiteiten, zodat kampeerders van alle leeftijden zich optimaal kunnen vermaken.

Camping De Mescherhei

7. Camping de Mescherhei

Camping de Mescherhei ligt in Limburg tussen de fruitbomen en naast een koeienboerderij. Vanaf de camping kijk je uit over het dal van de Maas, de Pietersberg en het Savelsbos, wat betekent dat er meer dan genoeg te verkennen is vanaf het terrein van de camping. Leuk extraatje is dat je verse scharreleieren van de eigen kippen kunt kopen en dat is een echte aanrader, want die smaken véél beter dan de supermarkteieren. Zeker wanneer je kampeert op de boerderijcamping zelf uiteraard!