De beste laadkabel om je elektrische auto op de camping op te laden

De beste laadkabel om je elektrische auto op de camping op te laden

Kamperen met je elektrische auto is hartstikke leuk natuurlijk en dankzij het steeds verder toenemende aantal campings met laadpaal is het ook steeds gemakkelijker. Maar soms kom je op een camping terecht waar geen laadpaal is. Wat doe je dan? Hoe werkt het opladen van je elektrische auto op een camping? En moet je vragen om op te laden op de camping? Er is nog een andere oplossing en dat is dat je voor je vertrekt een speciale camping-laadkabel koopt en meeneemt op je kampeervakantie. Zo weet je zeker dat je altijd je elektrische auto op kunt laden op de camping. Dit intelligente product maakt het laden van je elektrische auto altijd mogelijk zolang er een standaard wandcontactdoos in de buurt is, en dat is nagenoeg altijd het geval op een camping of kampeerterrein.

Waarom is een speciale camping-laadkabel handig?

Niet in ieder stopcontact kun je zomaar je grannycharger inpluggen om je elektrische auto op te laden. En omdat je wel altijd de mogelijkheid wilt hebben om op te laden is een camping-laadkabel één van de eerste dingen die je in wil pakken als je met je elektrische auto gaat kamperen. Hoe ziet de speciale camping-laadkabel eruit? De laadkabel heeft met een Schuko-stekker aan de ene kant om in het stopcontact te stoppen, een kastje met regelelektronica in het midden en een stekker voor je elektrische auto aan de andere kant. Het unieke aan deze speciale camping-laadkabel is dat je de laadsnelheid kunt instellen via de regelunit, zo kun je iedere laadsnelheid instellen en zorgen dat je het net niet overbelast. Naast de mogelijkheid om de laadsnelheid in te stellen zit er ook een warmtesensor op om brand te voorkomen. Dankzij een speciale camping-laadkabel kun je jouw EV bij elke wandcontactdoos opladen.

Tip: Koop hier jouw laadkabel voor op de camping bij Bol.com

De beste laadkabel voor op de camping

Hoe werkt de laadkabel op de camping precies?

Eigenlijk werkt het laden erg simpel en vergelijkbaar met je granny charger laadkabel. Zet je elektrische auto op een plek neer waar de afstand tussen je EV en de wandcontactdoos minder lang is dan de lengte van je EV-oplader. Gebruik geen verlengkabels tussen de EV-oplader en het stopcontact dat je gebruikt om te laden. Plug de camping-laadkabel in het stopcontact op de camping en schakel de regelunit in. Bij deze stap stel je direct de gewenste laadsnelheid in, waarna je de type 2 (Mennekes) of type 1 stekker in de auto plugt. Hierna start de laadsessie direct. Aan het einde van de laadsessie haal je eerst de stekker uit de auto, vervolgens haal je de stekker uit de wandcontactdoos en berg je de speciale laadkabel weer netjes op, zodat je deze op een volgende locatie weer kunt gebruiken.

Waarom is een speciale camping laadkabel handig?

De voordelen van deze camping-laadkabel tijdens je vakantie

Het grootste voordeel is dat je altijd op de camping kunt opladen. Of er nou wel of geen laadpaal op de camping is, dankzij jouw camping laadkabel kun je altijd opladen. Het is natuurlijk wel een langzame lader omdat je de beschikbare elektriciteit gebruikt. Dankzij deze speciale laadkabel kun je ook veilig en met een gerust hart opladen op de camping omdat er een warmtesensor ingebouwd is. Zo geniet je ontspannen van je tijd op de camping en is het niet nodig steeds te checken of de stekker wel goed werkt en er geen kortsluiting ontstaat doordat je jouw elektrische auto aan het opladen bent. Zo maak jij met deze laadkabel in een handomdraai alle campings in Europa een camping met laadpaal, want het enige dat je nog nodig hebt om je auto op te kunnen laden, is een normaal stopcontact en deze laadkabel voor op de camping.