De trend van Glamping met een laadpaal

De trend van glamping met een laadpaal

Kamperen met je elektrische auto is tegenwoordig een leuke en populaire manier om op vakantie te gaan. Dat kan gewoon met een tent, een daktent op je elektrische auto of zelfs een caravan. Wil je het allemaal een beetje luxer, maar wil je tegelijkertijd vasthouden aan het concept van kamperen? Dan is glamping een uitstekende optie. Kies je voor een glamping met laadpaal, dan weet je direct zeker dat de elektrische auto opladen op de camping altijd mogelijk is zonder dat je hier moeite voor moet doen. Wat is glamping precies en waarom is dit zo populair onder elektrische autorijders?

Wat is glamping en waarom is het zo populair?

Kamperen is voor de meeste mensen een heerlijke manier om vakantie te vieren in de natuur. Andere mensen willen graag wat meer luxe en kiezen voor een hotel of een compleet vakantiehuis, om zo een fijne vakantie te hebben. Glamping is eigenlijk het beste te beschrijven als een combinatie van beide vakantieopties. De naam is een samentrekking van glamorous en camping, wat ook direct de lading dekt. Het gaat hier namelijk om luxe kampeervakanties, waarbij de accommodatie compleet ingericht is en er veel meer faciliteiten zijn dan bij een basiskampeerplek.

Tip: Bekijk alle campings en glampings met een laadpaal

Er is geen basisregel voor een glamping. De inrichting en voorzieningen worden volledig bepaald door de verhuurder zelf en de mogelijkheden lopen sterk uiteen. Sommige glampings hebben bijvoorbeeld complete gamerooms in de huuraccommodaties en een open haard, zodat het letterlijk niets meer te maken heeft met primitief kamperen.

De reden achter de populariteit is uiteraard de combinatie van kamperen in de natuur samen met de luxe die ervoor zorgt dat je een ontspannen en onbezorgde vakantie hebt. Ook is het brede aanbod aan mogelijkheden door heel Europa heen belangrijk voor de aantrekkingskracht van glamping.

Weekend Glamping Resort met laadpaal

Een aantal leuke glampings met laadpaal die je niet mag missen

Om je alvast wat inspiratie mee te geven bij de zoektocht naar een leuke glamping, hebben we 8 leuke locaties onder elkaar gezet. Deze hebben allemaal een laadpaal voor je elektrische auto, zodat je niet alleen geniet van extra luxe maar ook direct optimaal van je vakantie kunt genieten!

 1. Camping Orlando in Chianti Glamping Resort
 2. Camping Weekend Glamping Resort
 3. Arena One 99 Glamping
 4. Vallicella Glamping Resort
 5. Lago Idro Glamping Boutique
 6. Vacanze Glamping Boutique
 7. Stonehenge Campsite & Glamping Pods
 8. Medora Orbis Camping & Glamping
Vallicella Glamping Resort met laadpaal

Waarom kies je voor glamping met een laadpaal voor je EV?

Wanneer je kiest voor glamping en je gaat op vakantie met een elektrische auto, dan is een glamping met laadpaal een fijne optie. Op die manier hoef je namelijk geen toestemming te vragen om je elektrische auto op te laden bij de accommodatie, kun je altijd ’s nachts je batterij laden zodat je de volgende dag met de auto op pad kunt en je hebt je EV altijd in de buurt. Een ander bijkomend voordeel is dat de elektrische auto opladen op de glamping betekent dat je op een veilige én optimale manier kunt laden. Vaak kun je rekenen op een nette laadsnelheid, zodat je je tijdens je vakantie geen zorgen hoeft te maken om je actieradius.

3 handige tips wanneer je kiest voor glamping met je elektrische auto
 1. Neem deze handige laadkabel voor op de camping mee zodat je altijd kunt laden op de glamping of onderweg.
 2. Kijk goed of je op de glamping een accommodatie met laadpaal moet boeken of dat je aan moet geven dat je je elektrische auto wilt laden op locatie.
 3. Vergeet niet voor vertrek de Google Translatie app te installeren op je telefoon, daarmee kun je in landen als Italië en Kroatië de teksten op de laadpaal real-time vertalen door de camera van je telefoon erop te richten. Zo voorkom je boetes en problemen tijdens het laden.