7 leuke campings op de Veluwe met een laadpaal

7 leuke campings op de Veluwe met een laadpaal

Wanneer je op vakantie wilt gaan met je elektrische auto, hoef je echt niet direct naar Zuid-Frankrijk of de Alpen. Sterker nog, wij vinden het heerlijk om een (kortere) kampeervakantie te doen op een camping met laadpaal in Nederland. Er is namelijk meer dan genoeg te ontdekken in Nederland zelf. Kies je een camping op de Veluwe bijvoorbeeld, dan kun je genieten van de prachtige natuur in ons eigen land of één van de Hanzesteden in de omgeving bezoeken. Om je alvast wat ideeën te geven, hebben we onze 7 favoriete campings met laadpunten op de Veluwe onder elkaar gezet.

1. Ardoer Camping Ackersate Voorthuizen

Ardoer Camping Ackersate in Voorthuizen staat bovenaan onze favorietenlijst. Deze familiecamping biedt niet alleen veel verschillende kampeervelden, maar ook meer dan genoeg om te doen op en rond de camping. Zo vind je hier een zwembad, een theater, een complete hal om te gamen en zelfs een trampolinepark dat overdekt is. Hier kunnen mensen van alle leeftijden zich uitstekend vermaken en daarmee kunnen we deze camping zeker aanbevelen.

Tip: Bekijk hier alle Ardoer campings met een laadpaal

Ardoer Camping Ackersate Voorthuizen

2. EuroParcs de Wije Werelt

EuroParcs de Wije Werelt in Otterlo komt op een verdiende tweede plek. Ook dit is een familiecamping en er zijn meer dan 100 staanplaatsen met veel speeltoestellen voor kleine kinderen. Daarnaast ligt Planken Wambuis, een uniek natuurgebied, direct naast de camping. Er zijn ook huuraccommodaties wanneer je liever zonder een caravan op vakantie gaat in Nederland. De Wije Werelt staat hoog op onze lijst met aanraders vanwege het uitgebreide animatieteam dat elke keer weer leuke dingen verzint en de kinderen zonder enige moeite bezig kan houden.

EuroParcs de Wije Werelt

3. Camping Samoza

Naast tal van staanplaatsen vind je hier ook huuraccommodaties die door particulieren verhuurd worden. Dat betekent een breed aanbod aan mogelijkheden (en uiteraard prijzen). Samoza ligt in Vierhouten en heeft verschillende animatieprogramma’s, een kinderboerderij en er ligt een manege in de buurt. Blijf je liever op de camping? Dan kunnen de kinderen helemaal losgaan in de bijzonder grote speeltuin waar zelfs een kabelbaan is!

Camping Samoza

4. Camping de Zanderij

Camping de Zanderij mag niet op onze lijst ontbreken. Deze camping met laadpaal ligt in Voorthuizen en ligt op een paar minuten lopen van de prachtige Veluwse bossen. Het restaurant op deze camping is een aanrader als je lekker wilt eten na een lange boswandeling tijdens je vakantie en niet zelf de afwas wilt doen.

5. Camping de Rimboe

Ben je liefhebber van het bos, zet dan Camping de Rimboe ook direct op je favorietenlijst. Deze camping heeft zelfs plaatsen die vrij in het bos liggen, voor een optimaal kampeergevoel tijdens je vakantie in Nederland. Vanuit de camping zijn er verschillende routes die je op de fiets of lopend af kunt leggen. Rust staat voorop, vandaar dat groepen jongeren onder de 18 jaar niet mogen kamperen op deze camping in Lunteren.

Camping de Rimboe

6. Minicamping & Theeschenkerij ’t Oegenbos

Minicamping & Theeschenkerij ’t Oegenbos heeft zoals de naam al doet vermoeden niet veel plaatsen. Met slechts 60 staanplaatsen (30 zeer ruime plaatsen met 185 vierkante meter) moet deze camping toch echt in onze lijst komen. Hier kun je namelijk parachutisten zien zweven door de lucht (Teuge ligt naast de camping) én kun je op de fiets over de dijken van de IJssel om de omgeving te verkennen. De minicamping is daarnaast voorzien van luxe sanitairgebouwen én een theeschenkerij waar je kunt genieten van de lekkere drankjes, hapjes en kleine maaltijden. Zeker een aanrader omdat je hier nog beter zicht hebt op de parachutisten.

7. Ardoer Comfortcamping De Bosgraaf

De lijst met Veluwse topcampings met laadpaal is niet compleet zonder De Bosgraaf in Lieren. De toeristische plaatsen en vaste plekken zijn van elkaar gescheiden en liggen allemaal in de buurt van de voorzieningen die vooraan bij de camping liggen, waaronder een zwembad, een grote speeltuin en sportveld. Zoek je een locatie met oplaadpunt op de camping én een camping waar je kinderen zich heerlijk kunnen vermaken? Dan is Ardoer Comfortcamping de Bosgraaf een zeer goede optie.

Ardoer Comfortcamping De Bosgraaf