De Outwell Discovery Air opblaasbare tent

De Outwell Discovery Air opblaasbare tent

De opblaasbare tent is bezig aan een stevige opmars, wat vooral te maken heeft met de gemakken van deze producten voor mensen die op vakantie gaan met een elektrische auto. De trend is goed te begrijpen wanneer je kijkt naar het relatief lage gewicht, de riante ruimte (mede omdat de tenten zeer stevig zijn) en de tegenwoordig steeds fraaier wordende modellen die de aandacht trekken op elke camping. Zo kun je prima overnachten zonder in te leveren op de actieradius van je EV. Om je wat meer inzicht te geven in de ontwikkelingen en mogelijkheden, nemen we op deze pagina de Outwell Discovery Air onder de loep, die nu al in de prijzen gevallen is.

Één tent met 3 verschillende modellen

De Outwell Discovery Air-collectie bestaat uit drie verschillende modellen, die Starhill 4A, 5A en 6A heten. Het getal in de naam staat voor het aantal slaapplaatsen (de 6A is dus geschikt voor 6 personen). De afmetingen van de opblaasbare tenten zijn als volgt:

  1. De Outwell Discovery Air Starhill 4A: 465×300 centimeter (1 slaapcabine)
  2. De Outwell Discovery Air Starhill 5A: 480×340 centimeter (2 slaapcabines)
  3. De Outwell Discovery Air Starhill 6A: 530×420 centimeter (3 slaapcabines)

Op het aantal slaapcabines en de omvang van de opblaasbare tent na lijken de verschillende modellen sterk op elkaar. Uiteraard heeft de omvang gevolgen voor de prijs van de tent.

De Outwell Discovery Air Starhill tent

Gemakkelijk op te zetten en tegelijkertijd weersbestendig

Het Deense merk heeft jarenlange ervaring en heeft dit vertaald naar een ijzersterke kampeertent. Niet alleen is er rekening gehouden met het design (zo zitten de luchtbuizen aan de buitenkant van de tent en zijn zij zeer bepalend voor de look van de tent), er is ook gedacht aan de functionaliteit en het gemak voor de gebruikers. Zo zijn deze tenten erg makkelijk op te zetten en af te breken én worden lichtgevende scheerlijnen meegeleverd, zodat je nooit meer over de lijnen struikelt tijdens een nachtelijk bezoek aan de lokale bosjes of het sanitairgebouw.

Wanneer de Outwell Discovery Air opblaasbare tenten op de juiste manier opgezet zijn (dus volgens de handleiding), dan zijn zij bestand tegen windkracht 9. Aan verduistering is uiteraard ook gedacht, want de slaapcabines zijn volledig donker te maken. Niet heel vreemd voor een merk uit Scandinavië waar het ’s zomers niet of nauwelijks donker wordt.

De innovaties van Outwell opblaasbare tenten

Een aardig prijskaartje

De adviesprijs van de Starhill 4A ligt rond de € 900, waar de adviesprijs van de 6A op een slordige € 1.000 ligt. Dit is relatief goedkoop in vergelijking met andere modellen en dat heeft te maken met het feit dat het hier om een instapserie gaat. Daarmee zijn de opblaasbare Discovery Air-tenten van Outwell een bijzonder goede keuze voor mensen die eens op het gemak willen testen of een kampeervakantie met elektrische auto en opblaasbare tent de vakantiepret nog verder kan bevorderen.