Hyundai IONIQ 5 het populairste als caravantrekker

Hyundai IONIQ 5 het populairste als caravantrekker

De Hyundai IONIQ 5 is de populairste caravantrekker onder mensen die met een elektrische auto op vakantie gaan in 2023. Meer dan 20% van de vakantiegangers met een elektrische auto en caravan op vakantie gaan kiezen voor dit model, dat op ruime afstand gevolgd wordt door de Volvo XC40. De Skoda Enyaq IV, de favoriet onder mensen die met een vouwwagen op vakantie gaan, bungelt onderaan de top 10 wanneer het gaat om caravantrekkers. Dat (en nog veel meer interessante feitjes) blijkt uit een uitgebreid onderzoek dat Elektrische Autovakantie uitvoerde onder mensen die in 2023 op vakantie gaan met een elektrische auto.

Op vakantie met de elektrische auto en de caravan

Hoewel de meeste elektrische autorijders niets achter de EV hangen tijdens de vakantie, is er een duidelijke trend zichtbaar. In 2023 kiest namelijk al meer dan 7,5% van de EV-rijders voor een caravan of vouwwagen achter de auto, waarmee het aantal mogelijke vakantiebestemmingen aanzienlijk toeneemt. Op deze manier heb je je vakantiewoning immers gewoon bij je. Van alle mensen die een caravan meenemen, kiest 1 op de 5 voor de Hyundai IONIQ 5. Dit kan overigens goed te maken hebben met de titel ‘Trekauto van het jaar’ dat het model vorig jaar kreeg van de ANWB.

Opvallend is dat de Hyundai IONIQ 5 gevolgd wordt door de Volvo XC40 en de derde plek vervolgens gedeeld wordt door maar liefst 5 modellen. Ook deze modellen zijn dus populair als caravantrekker:

  • De Tesla Model Y
  • Tesla Model 3
  • Kia EV6
  • Volkswagen ID.4
  • Polestar 2

Caravan achter de EV? Geen probleem met de Hyundai IONIQ 5

De IONIQ 5 van Hyundai heeft inmiddels al tal van prijzen gewonnen in landen over heel de wereld, waaronder ‘Auto van het jaar’ in Duitsland (2022), ‘Importauto van het jaar’ in Japan (2022-2023) en heeft tal van awards gewonnen die uitgereikt zijn door gerenommeerde magazines waaronder Auto Bild. Dat juist dit model de favoriete caravantrekker is voor mensen die met de elektrische auto op vakantie gaan, is daarmee niet verrassend. De IONIQ 5 bewijst zich immers keer op keer opnieuw en presteert ook uitstekend met een caravan op de trekhaak.

Hyundai IONIQ 5 wint vele prijzen