Waarom huuraccommodaties populair zijn onder elektrische autorijders?

Waarom huuraccommodaties populair zijn onder elektrische autorijders?

Er zijn ieder jaar meer mensen die met een elektrische auto op vakantie gaan. Vreemd is dat niet, want steeds meer mensen rijden elektrisch én uitstootvrij reizen tijdens een (kampeer)vakantie is een bijzonder logische keuze. De meeste elektrische autorijders kiezen voor een huuraccommodatie en er zijn tal van redenen waarom een plekje huren de voorkeur verdient wanneer je met een elektrische auto op vakantie gaat. We hebben een aantal redenen en tips voor je samengebracht op deze pagina.

Welke huuraccommodaties zijn er zoal in Europa?

Voordat we uitleggen waarom huuraccommodaties op een camping populair zijn onder elektrische autorijders, is het goed om eerst te kijken naar de mogelijkheden die er zijn in Europa. Huuraccommodaties op campings of voor kampeerders zijn bijvoorbeeld:

 • Boshutten (eventueel zelfs off-grid)
 • Tinyhouses
 • Stacaravans (vooral op campings)
 • Huurtenten
 • Glampingtenten (luxer ingerichte tenten)
 • Caravans met een vaste staplaats
 • Tipi tenten
 • Yurts
 • Stuga’s (de typisch Zweedse cabins die vaak karig uitgerust zijn)
 • Complete huurwoningen en vakantiehuizen

Het brede aanbod zorgt er namelijk voor dat je altijd een vakantiebestemming kunt vinden die helemaal bij jouw wensen past, zonder dat je een caravan of tenttrailer achter je elektrische auto hoeft te hangen.

Tip: Bekijk alle elektrische auto’s die een caravan kunnen trekken (in 2023)

Tipi tent op een camping huren met je elektrische auto

Optimaliseer je actieradius – kies voor een huuraccommodatie

Een van de voornaamste redenen waarom vakantiegangers met een elektrische auto kiezen voor een huuraccommodatie, is uiteraard dat ze wel een kampeervakantie willen maar niet de actieradius hebben om een caravan achter de elektrische auto te hangen. Ook wanneer je met een trekhaakkoffer of vouwwagen achter je EV op pad gaat, zorgt dit voor een beperktere actieradius.

Kies je voor een accommodatie die je huurt, dan kun je de volledige actieradius van je elektrische auto gebruiken. Je hoeft tenslotte minder mee te nemen op vakantie. De accommodatie heeft al bestek, servies, stoelen en een bed en dat scheelt een heleboel spullen die je in je elektrische auto mee zou moeten nemen anders.

Een ander voordeel is de flexibiliteit tijdens je vakantie. Wil je meerdere plekken, gebieden of zelfs landen bezoeken? Dan is een huurtent een stuk makkelijker omdat je dan niet constant je tent op moet bouwen en af moet breken, of de caravan klaar moet maken voor de nacht of juist de reis naar de volgende plek. Twijfel je tussen kamperen met een eigen tent en het huren van een tent, stacaravan of tipi tent? Lees ervaringen over hoe je met je elektrische auto kunt kamperen zonder zelf een tent of caravan mee te nemen, zoals bij een kampeertrip met de MG5 Electric in een tipi tent in Nederland.

Kamperen met de MG5 Electric

Nog enkele redenen waarom je wil huren op een camping

Nog een aantal voordelen van het huren van een accommodatie op een camping onder elkaar:

 • Dankzij het ruime aanbod van huuraccommodaties (van huurtent tot glampingtent en van stacaravan tot eigen cabin) kun je met élke elektrische auto gaan kamperen, zelfs met modellen die niet in staat zijn om een caravan of vouwwagen te trekken.
 • Er zijn ongelooflijk veel verschillende accommodaties te huur, wat betekent dat je aan de hand van je eigen eisen en wensen kunt bekijken welke optie het beste bij jou past.
 • Door een accommodatie op een festival camping met een laadpaal te boeken, ben je flexibeler en kun je gemakkelijker meerdere locaties bezoeken zonder steeds weer de tent in te moeten pakken.