De 10 beste campings van Europa volgens de ADAC

De 10 beste campings van Europa volgens de ADAC

Heb je nog geen idee waar je naartoe wil gaan voor je volgende kampeervakantie of is het lastig om de perfecte camping te vinden uit de duizenden campings met laadpaal door heel Europa? Geen zorgen, want er zijn genoeg toplijsten gemaakt door bekende kampeerorganisaties en camping aanbieders. Ook de ADAC heeft (samen met Caravaning, een magazine voor caravanliefhebbers in Duitsland) een groot onderzoek uitgevoerd, waar de beste campings in Europa te vinden zijn. In de top 10 vinden we maar liefst 3 Nederlandse campings terug, maar de grote titelhouder vinden we (net als vorig jaar) in Italië.

Een betrouwbare en geloofwaardige lijst

Om tot een complete lijst van beste campings van Europa te komen, gebruikte de ADAC (de Allgemeiner Deutscher Automobil-Club; ook wel de grote broer van de ANWB genoemd) niet alleen online reviews en beoordelingen vanuit de ADAC zelf, maar werden de beoordelingen ook gecontroleerd op betrouwbaarheid, waarbij afwijkende beoordelingen eruit gefilterd werden om zo tot een objectieve en geloofwaardige lijst te komen met de beste campings in Europa. De volledige lijst is veel groter dan de top 10: de hele lijst met ADAC campings bestaat namelijk uit maar liefst 175 campings die een goede beoordeling hebben gekregen. De top twee van 2023 is toevallig identiek aan de top twee van vorig jaar.

Een aantal criteria waarnaar gekeken is door het team dat de top 10 opgesteld heeft:

 • Gastvriendelijkheid van het personeel van de camping.
 • De activiteiten die op de camping georganiseerd worden en te doen zijn.
 • De hygiëne op de camping (huuraccommodaties en sanitairgebouwen).
 • Het aanbod van eten op de camping (waaronder prijs-kwaliteitverhouding).
 • De faciliteiten (het aantal faciliteiten dat aanwezig is op de camping én de staat van de aangeboden faciliteiten).

Aangezien dit de punten zijn die belangrijk zijn voor veel kampeerders, is de lijst met de 10 beste campings in Europa volgens de ADAC direct ook een handige lijst om te gebruiken voor het plannen van jouw vakantie met de elektrische auto.

Tip: Dit zijn de winnaars van de ACSI Awards in 2023

De top 10 beste campings van Europa

De top 10 beste campings van Europa (volgens ADAC)

De top 10 met beste campings van Europa volgens de ADAC staat niet op zichzelf omdat de beste 10 campings uit de lijst van maar liefst 175 campings komt, alleen omdat de gehele lijst wat te lang is om te plaatsen zie je hieronder de top 10 beste campings van Europa. Goed nieuws! Want in de top 3 vind je direct al twee Nederlandse campings terug. Je hoeft dus niet eens ver van huis met je elektrische auto om op één van de beste campings van Europa te overnachten.

 1. Jesolo International Club Camping in Italië (ook vorig jaar de winnaar)
 2. Camping De Kleine Wolf in Nederland (Stegeren)
 3. Camping TerSpegelt in Nederland (Eersel)
 4. Yelloh! Village La Brasilia in Frankrijk (Canet en Rousillon)
 5. Camping Le Paradis in Frankrijk (Saint-Léon-sur- Vézère)
 6. De Paal in Nederland (Bergeijk)
 7. Camping Hopfensee in Duitsland (Füssen)
 8. Senftenberger See Familienpark in Duitsland (Großkoschen)
 9. Camping Marina di Venezia in Italië (Cavallino Treport)
 10. Camping Ionion Beach in Griekenland (Glyfa)

Met de top 10 beste campings in de hand heb je alvast een flinke dosis inspiratie om je volgende kampeerbestemming te vinden. Volgens het omvangrijke onderzoek van de ADAC zijn dit namelijk de 10 beste campings van Europa, maar boek je vakantie wel op tijd. Een vermelding op deze lijst kan er namelijk voor zorgen dat campings het dit jaar nóg drukker krijgen en zullen eerder vol zitten dankzij alle aandacht.

Yelloh! Village La Brasilia in Frankrijk