Waar moet je op letten bij het huren van een elektrische camper?

Waar moet je op letten bij het huren van een elektrische camper?

Op vakantie gaan met een e-camper is een geweldige manier om een ontspannen vakantie te hebben waarbij je een hele regio kunt verkennen met alle mogelijke comfort. De aanschaf van een elektrische camper is echter een flinke stap, zeker wanneer je nog nooit met een (elektrische) camper op vakantie geweest bent. Gelukkig kun je op tal van plaatsen elektrische campers huren. Waar moet je precies op letten wanneer je ervoor kiest om een camper te huren die volledig elektrisch is?

Het vinden van de juiste camper

Je kunt een camper huren van een particulier of via een bedrijf. Wanneer je kiest voor particulier huren, dan liggen de prijzen vaak iets lager. Helaas is het wel zo dat je zelf goed op moet letten. Zo moeten er duidelijke afspraken gemaakt worden over het moment van ophalen en terugbrengen, de kosten voor het huren van de camper en is het zeer belangrijk om een rapport op te maken over de staat van de camper. Schrijf op waar de camper krasjes en beschadigingen heeft en maak foto’s. Zorg ervoor dat de particuliere verhuurder een handtekening zet onder het rapport, zodat je niet achteraf met Italiaanse verhuurpraktijken te maken krijgt waarbij jij opdraait voor de kosten voor schadereparaties die niet eens jouw schuld zijn.

Huur je via een bedrijf zoals bijvoorbeeld Leavv elektrische campers, dan is dit vaak al goed geregeld. Bedrijven hebben daarnaast vaak een veel breder aanbod en ook vind je hier duidelijke afspraken over de prijzen en de duur van de huur terug. Wat je kiest, is echter volledig aan jou. Vind je particuliere huur prettiger, ondanks dat je meer voorzorgsmaatregelen moet treffen, dan kan dat een prima optie voor jou zijn.

Tip: Kamperen met een elektrische camper hoe werkt dat?

Mercedes-Benz Vans: Elektrifizierende Pläne für die ReisemobilbrancheMercedes-Benz Vans: Electrifying plans for the motorhome industry

De actieradius van de elektrische camper

Bij een camper huren komen veel keuzes kijken. Wil je bijvoorbeeld een luifel? Hoeveel bedden heb je nodig in de camper en wil je ook relatief makkelijk kunnen koken in de camper? Wanneer je kiest voor een elektrische camper, komt er nog een factor bij namelijk de actieradius van je camper. Houd hierbij vooral rekening met waar jij precies heen wilt en hoeveel actieradius je nodig hebt. Hoe hoger de actieradius is, hoe hoger de huurprijs doorgaans uitvalt. Wil je op vakantie binnen Nederland of naar de Belgische Ardennen met de camper, dan is een actieradius van meer dan 300 kilometer helemaal niet nodig.

Hoe zit het met de verzekering bij een camper huren?

Wanneer je een elektrische camper huurt via een bedrijf, dan is de verzekering vaak geregeld voor je (soms tegen een meerprijs). Gaat het om particuliere verhuur, dan is het goed om te weten dat de verhuur van een camper niet standaard in de basisverzekering zit. Bij verschillende verzekeringsmaatschappijen kun je een huurcamper per dag verzekeren vanaf € 9,50. Uiteraard zijn er nog veel meer maatschappijen die dag- en weekverzekeringen aanbieden voor mensen die een elektrische camper willen huren.

Renault Trafic Elektriche Camper

Denk hier over na bij het huren van een elektrische camper

Het vinden van een geschikte elektrische camper is een belangrijke stap, maar ook tijdens je vakantie met een e-camper zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Om je alvast op weg te helpen, hebben we de 5 belangrijkste punten voor je op een rijtje gezet.

  1. Neem laadpassen mee die je kunt gebruiken in het land waar je doorheen rijdt of verblijft.
  2. Controleer of er een (extra) laadkabel bij de huurcamper zit. Zeker een slimme laadkabel voor op de camping die je op elk normaal stopcontact aan kunt sluiten is geen overbodige luxe.
  3. Laad camper echter nooit zomaar bij een normaal stopcontact zonder dat je hier eerst toestemming voor gevraagd hebt.
  4. Download voor vertrek een laadapp zodat je weet waar je kunt snelladen tijdens de reis.
  5. Houd er rekening mee dat je actieradius lager uitvalt afhankelijk van jouw rijgedrag. Zeker wanneer je geen elektrische autorijder bent is dit even wennen.