Waarom een trekhaakkoffer ideaal is

Waarom een trekhaakkoffer ideaal is

Wanneer je op vakantie gaat, neem je doorgaans aardig wat mee. Vaak beloven we om het bescheiden te houden, om vervolgens toch weer ruimtegebrek te hebben bij het inladen van de laatste tassen of dozen. Om dit probleem op te lossen, kun je kiezen voor een dakkoffer. Met een elektrische auto is dat niet direct erg aantrekkelijk, omdat dit een negatief effect heeft op je actieradius. Een trekhaakkoffer kan dan een veel interessantere optie zijn.

Wat is een trekhaakkoffer eigenlijk?

Een koffer voor de trekhaak is in feite een bagagebox die je op de trekhaakkogel monteert. Dat kan een bescheiden koffer zijn, maar er zijn ook modellen waarin je ruim 500 liter kunt opbergen. Daarmee heb je dus aanzienlijk meer ruimte om alles in te pakken voor de vakantie én weer mee kunt nemen naar huis. Heb je een trekhaak op je elektrische auto zitten? Dan kun je een trekhaakkoffer gebruiken. Hierbij moet je wel letten op de maximale kogeldruk van de trekhaak. Deze is bepalend voor hoeveel gewicht je in de koffer plus inhoud mag plaatsen.

Waarom een trekhaakkoffer ideaal is

Wat zijn de voordelen van een trekhaakkoffer?

Een trekhaakkoffer heeft een aantal praktische voordelen, die vooral tijdens een vakantie met de elektrische auto goed tot hun recht komen:

  1. Je kunt er altijd makkelijk bij, dus ook op een parkeerplaats tijdens de reis zelf.
  2. Aanzienlijk zuiniger dan een dakkoffer, omdat deze koffer niet op maar achter de auto geplaatst wordt. Daarmee verhoogt het de weerstand nauwelijks en dat betekent een langere actieradius dan wanneer je voor een dakkoffer zou kiezen.
  3. Eenvoudig te (de)monteren.
  4. Grote, vierkante objecten passen makkelijk in trekhaakkoffers.
  5. Veel meer ruimte om dingen mee te nemen tijdens je vakantie.
  6. Je houdt meer ruimte over in de auto.

Leestip: 5 x tips om slim in te pakken voor je kampeervakantie met de elektrische auto

Volkwagen ID.3 met Thule bagagekoffer

Denk hieraan bij het inpakken van je trekhaakkoffer

De trekhaakkoffer is de opslagplek die je het makkelijkst kunt bereiken tijdens de reis (tenzij je de achterbank van de auto omlaag kunt klappen). Leg de dingen die je het eerst nodig hebt daarom vooral bovenop. Je kunt hierbij denken aan het eten voor de eerste stop, gevarendriehoek en veiligheidshesje plus uiteraard je slimme camping laadkabel voor het geval de camping onderweg geen laadpaal heeft.

Koop hier je eigen trekhaak bagagekoffer met extra korting

<