5 leuke campings met laadpaal in de Provence

5 leuke campings met laadpaal in de Provence

Frankrijk is een bijzonder populaire vakantiebestemming onder Nederlanders, waarbij vooral Zuid-Frankrijk veel toeristische trekpleisters kent. Ga je op vakantie naar de Provence met je elektrische auto? Kies dan een camping met laadpaal in de Provence, zodat je niet hoeft te zoeken waar je kunt opladen als je op de camping bent en geen gedoe hebt met kabels en verlengsnoeren. Om je op weg te helpen hebben we hieronder 5 bijzonder campings met een laadpaal in de Provence op een rij gezet, zodat je gemakkelijk je volgende vakantiebestemming kunt kiezen.

1. Camping Sunêlia l’Hippocampe

Camping Sunêlia l’Hippocampe ligt aan de Durance. Waterfietsen of kanoën is hier een van de populairste activiteiten, net als vissen. De camping heeft een eigen zwembad waar je tal van ligbedden vindt om lekker bij te komen tijdens je vakantie. Camping Sunêlia l’Hippocampe is een 5-sterrencamping en organiseert tal van activiteiten voor heel het gezin, waaronder dansavonden, toernooien en andere wedstrijden. Kleinere kinderen worden vermaakt door het animatieteam en de camping heeft een speciale club voor de jongste kinderen.

Camping Sunêlia l’Hippocampe

2. Camping Les Cent Chênes

In de heuvels ten noorden van Nice vind je Camping Les Cent Chênes. De camping heeft 4 sterren en wordt gekenmerkt door een rustige, gemoedelijke sfeer en redelijk kleinschalige opzet met genoeg privacy voor alle plekken. De camping is voorzien van speeltuinen, een verwarmd zwembad en je kunt hier zelfs vers brood bestellen voor het ontbijt. Bij slecht weer kun je gebruikmaken van de overdekte ruimte waar je rustig kunt lezen of televisie kunt kijken. WiFi is beschikbaar tegen betaling op heel de camping. Dit regel je op de receptie van de camping. En natuurlijk kun je hier je elektrische auto opladen op de camping.

Camping Les Cent Chênes

3. Camping des Mûres

Een 400 kilometer lang strand, de verfrissende zee waar gezwommen, gezeild en gedoken kan worden en uiteraard tal van activiteiten, waaronder sporten en kinderclubs met animatieteams die kinderen van alle leeftijden kunnen vermaken. Dat en meer mag je verwachten van Camping des Mûres, dat in twee delen opgedeeld is. Aan de ene kant vind je de toeristische plekjes langs het strand, en aan de andere kant huuraccommodaties. Leuke bonus is dat het populaire Saint-Tropez op slechts 7 kilometer afstand ligt, al kun je je in Port Grimaud op 1 kilometer afstand ook bijzonder goed vermaken.

Handig: Bekijk alle campings met een oplaadpunt in Frankrijk op een kaart

Camping des Mûres

4. Camping Domaine de Verdagne

Camping Domaine de Verdagne ligt in Gassin en heeft een eigen buitenzwembad. Huisdieren zijn gewoon toegestaan hier en er is een speeltuin waar kinderen zich heerlijk kunnen vermaken. Deze locatie ligt ook op korte afstand van Saint-Tropez (11 kilometer). Kies je voor deze camping met laadpaal in de Provence, dan weet je zeker dat je tijdens je vakantie kunt kiezen voor een uitgebreid ontbijt én lekkere, Franse gerechten in het restaurant ’s avonds.

5. Camping le Fréjus

Camping le Fréjus ligt aan het strand en is een echte gezinscamping, waarbij gezelligheid een van de belangrijkste redenen is om voor deze locatie te kiezen. De camping ligt ongeveer 100 kilometer ten oosten van Aix-en-Provence. De camping heeft een zwembad, een strand en zelfs een restaurant waar je na een actieve (of juist bijzonder luie) dag kunt genieten van uitstekende Franse gerechten.

Camping Le Fréjus