3 redenen waarom je wilt kamperen met je elektrische auto in Scandinavië

3 redenen waarom je wilt kamperen met je elektrische auto in Scandinavië

Kamperen met de elektrische auto is bijzonder populair onder de Nederlanders. Dit heeft alles te maken met de vrijheid, de uitgebreide mogelijkheden en genieten van de natuur in een uitstootvrije auto om het plaatje nog completer te maken. Wil je écht optimaal genieten van de natuur tijdens je vakantie en compleet nieuwe gebieden ontdekken? Dan kom je al snel terecht in Scandinavië. Waarom ga je met de elektrische auto naar Scandinavië voor een kampeervakantie?

Tip: Lees hoe je met je elektrische auto met Vehicle to Load (V2L) overal kunt wildkamperen in Scandinavië.

1. De aantrekkingskracht van wildkamperen

Er gaat niet veel boven wildkamperen. Stap in Nederland in je elektrische auto, rijd naar een camping met laadpaal in Denemarken en trek vervolgens de grens over naar het hoge noorden om daar overal te kunnen kamperen waar jij wilt. Heb je een forelrijk meertje gevonden of juist een bergkam met spectaculair uitzicht? Je bepaalt zelf waar je de nacht doorbrengt in Scandinavië, want wildkamperen is hier toegestaan.

Let wel op. Heb je het idee dat het private grond kan zijn of twijfel je? Vraag dan bij een huis in de buurt of je mag overnachten op de plek die je gekozen hebt. Zeker in Zweden zullen de mensen je vriendelijk te woord staan en helpen.

Inspiratie: 5 te gekke campings met een laadpaal in Zweden!

De aantrekkingskracht van wildkamperen Scandinavië

2. Scandinavië (en vooral Noorwegen) is een EV-walhalla

In Noorwegen wemelt het van laadstations en zelfs Noorse hutten waar je op kunt laden tijdens je verblijf. Noorwegen schenkt veel aandacht aan het elektrisch rijden en dat betekent dat de laadpaaldichtheid goed is. Veel campings en andere accommodaties zijn daarnaast voorzien van laadpunten. Controleer voordat je boekt altijd even hoe het zit met de laadmogelijkheden.

Ook in Zweden wordt hard gewerkt aan het aantal laadpalen. Nagenoeg alle ‘kommuner’ (vergelijkbaar met de Nederlandse gemeenten) werken aan laadpalen op de publieke parkeerplaatsen, waar jij als vakantieganger ook gewoon gebruik van kunt maken. Ook kun je steeds vaker opladen bij je accommodatie in Zweden. Wil je zeker weten dat er een laadpunt is, kijk dan naar het overzicht met accommodaties met laadpaal in Zweden, Noorwegen en Denemarken op onze website. Zo wordt het nóg makkelijker om met de elektrische auto naar Scandinavië te gaan tijdens je vakantie.

Scandinavië (en vooral Noorwegen) is een EV-walhalla

3. Eindeloze veelzijdigheid tijdens een rondreis

De grootste aantrekkingskracht van Scandinavië ligt toch in de veelzijdigheid van het landschap. Wanneer je van het zuiden van Zweden omhoog rijdt op de kaart in de richting van Oslo (of de Finse kant op uiteraard), dan kom je pittoreske dorpjes aan zee tegen, uitgestrekte weilanden, de karakteristieke donkere sparrenbossen, verbluffende fjorden, uitgestrekte meren en rivieren en wat te denken van de enorme bergen die zowel in de zomer als winter tal van toeristen trekken vanwege alle mogelijke activiteiten. Ga je met de elektrische auto naar Scandinavië voor een kampeervakantie, dan raak je niet snel uitgekeken!

Eindeloze veelzijdigheid tijdens een rondreis