Op vakantie met een elektrische auto en een Campooz vouwwagen

Op vakantie met een elektrische auto en een Campooz vouwwagen

Vakanties met een elektrische auto zijn bijzonder populair. Zeker vakanties met een elektrische auto en een vouwwagen zijn populair, want hiermee heb je optimale vrijheid en comfort tijdens je vakantie en is de lijst met mogelijke vakantiebestemmingen aanzienlijk langer dan wanneer je geen vouwwagen achter je elektrische auto hangt. Met de Campooz Lazy Jack vouwwagen wordt kamperen met je EV nóg veel interessanter. Waarom zijn de Campooz vouwwagens populair en is dit een goede optie voor jou?

Hoe werkt dat precies, een vakantie met EV en vouwwagen?

De vouwwagen als kampeermiddel is geen nieuwe optie. Het is wel zo dat de ontwikkelingen de afgelopen jaren bijzonder hard gegaan zijn. Dat betekent dat je nu bijzonder innovatieve vouwwagens kunt vinden voor je kampeervakantie en dat het opzetten van de tent bij de vouwwagen veel makkelijker is. Grote merken zoals Campooz denken daarnaast ook aan de beschikbare ruimte, ventilatie en zelfs de opbergruimte in de vouwwagen zelf, zodat je gewoon alles mee kunt nemen wanneer je gaat kamperen in Italië, Spanje, Frankrijk, Scandinavië of gewoon op een camping met laadpaal in eigen land.

Campooz vouwwagen op vakantie met elektrische auto

Wat maakt een vouwwagen ideaal?

Een kampeervakantie en de elektrische auto gaan bijzonder goed samen. Een vakantie in de natuur met een vervoersmiddel dat goed is voor de natuur en geen CO2 uitstoot tijdens de reis naar de kampeerplek. Het is wel zo dat je graag licht bepakt op vakantie gaat met je elektrische auto. Neem je veel bagage (of trekgewicht) mee, dan merk je dit immers al snel aan de actieradius. Nu zijn er steeds meer laadpalen door heel Europa te vinden, net als campings met laadpaal, maar dat betekent niet dat extra (onnodige) laadpauzes gewenst zijn.

Dat is waar de vouwwagen zijn kracht laat zien. Het lage gewicht van de vouwwagen zelf en het feit dat deze voor véél minder luchtweerstand zorgt dan een (logge) caravan, maken dit een perfecte kampeergenoot van de elektrische auto.
Een aantal voordelen op een rijtje voor je:

  1. Beperkt gewicht wat goed is voor de actieradius.
  2. Weinig luchtweerstand in vergelijking met bijvoorbeeld een caravan.
  3. Goede vouwwagens bieden veel opbergruimte.
  4. Altijd een slaapplek bij je tijdens de kampeervakantie.
  5. Ook zeer geschikt voor wildkamperen.

Tip: Bekijk waar je in Europa mag wildkamperen met je elektrische auto

Campooz Fat Freddy vouwwagen

Campooz speelt slim in op de vraag naar vouwwagens

Vouwwagens die als complete tenttrailer (een populaire term onder kampeerders) gebruikt kunnen worden, zijn bijzonder populair. Kijken we naar de Lazy Jack van Campooz dan wordt al snel duidelijk waarom deze optie zo ideaal is voor kampeerders. Het begint al met een laadruimte van 1.300 liter onder het opgevouwen tentdoek in de vouwwagen. De tent is makkelijk op te zetten en kan voorzien worden van Ugly Betty Tent, een extra slaapcabine, wat het aanzienlijk makkelijker maakt om met jongere kinderen te gaan kamperen. Ga je niet met kinderen? Dan hoeft er helemaal niets geritst te worden en kun je de vouwwagen gewoon uitvouwen tot je eigen comfortabele kampeerplek.

Een extra groot voordeel is dat de Campooz vouwwagen voorzien is van ramen aan alle kanten (uiteraard inclusief horrengaas). Dat zorgt er niet alleen voor dat je optimaal kunt ventileren, maar dat je ook vanuit de tent zelf kunt genieten van het prachtige uitzicht wanneer je aan een Zweeds meer kampeert, op een strandcamping in Zeeland staat of in een Toscaans landschap een nachtje blijft staan om de reis nog meer ontspannen te maken. Wat we overigens ook bijzonder kunnen waarderen, is dat Campooz een bijzonder eigenzinnig, Nederlands merk is. Kijk bijvoorbeeld eens naar de namen Lazy Jack, Sleepy Joe en Fat Freddy. Alleen dat is al een reden om voor Campooz te kiezen.