Campings met een Tesla Destination Charger laadpaal

Campings met een Tesla Destination Charger laadpaal

Er zijn steeds meer campings met een laadpaal waardoor het steeds gemakkelijker wordt om te gaan kamperen met een elektrische auto. Tussen deze campings zien we vaak campings met een Tesla laadpaal: een Tesla Destination Charger. Wat is het voordeel van deze laadpalen voor jou als vakantieganger met je elektrische auto en kun je bij een Tesla laadpaal ook met niet-Tesla’s laden?

Handig: Alle campings met een laadpaal in kaart gebracht

Wat is een Tesla Destination Charger laadpaal?

De Tesla Destination Charger is een laadpaal die door Tesla ontwikkeld is en op populaire vakantiebestemmingen geplaatst wordt. De camping of bijvoorbeeld het hotel hoeft niet voor de laadpaal te betalen: Tesla dekt alle kosten voor het plaatsen van de Tesla laadpalen, behalve de stroomkosten voor het laden zelf. Met de ‘laadpaal op bestemming’ (=destination charger) kunnen exploitanten makkelijk nieuwe gasten aantrekken die tijdens het verblijf willen laden, dus de stroomkosten verdienen zichzelf voor de aanbieder vaak eenvoudig terug.

Werken Tesla Destination Charger laadpalen voor alle auto's?

Werken Tesla Destination Charger laadpalen voor alle auto’s?

De naam ‘Tesla Destination Charger’ doet vermoeden dat je hier alleen met Tesla-modellen kunt laden, maar dat is niet waar. Nagenoeg alle Tesla destination chargers zijn voorzien van twee verschillende aansluitingen. De laadpalen hebben aan één kant (bij het rode bordje) een aansluiting voor modellen van Tesla. Aan de andere kant (een wit bordje) is een Mennekes-aansluiting (type 2, oftewel de standaardaansluiting voor de Europese automodellen) beschikbaar die voor alle andere automerken gebruikt kan worden. Kun je geen bordje vinden of is het niet duidelijk of je jouw EV kunt laden bij de Tesla Destination Charger op de camping waar jij bent? Vraag dan vooral even bij de eigenaar na wat de mogelijkheden zijn.

Lees ook: Om deze redenen is het beter om te vragen of je jouw EV op de camping mag opladen

Waar vind je deze Tesla laadpalen?

Tesla werkt hard aan een goede dekkend netwerk van Tesla snelladers en laadpalen. Het richt zich niet alleen op de landen waarin de elektrische auto zeer populair is, maar juist ook op alle landen waar elektrische autorijders graag naartoe op vakantie gaan zoals Frankrijk, Italië en Spanje. Ook landen waar elektrisch rijden nog niet zover ontwikkeld is zoals bijvoorbeeld Kroatië, daar zorgt Tesla al voor een goed netwerk van laadpalen. Eigenlijk kun je gewoon door heel Europa laden dankzij Tesla.

Het aantal campings met een Tesla Destination Charger laadpaal is niet overal even groot. Deze campings vind je bijvoorbeeld vooral in Nederland, Frankrijk, Spanje, Duitsland, Noord-Italië, Kroatië en Oostenrijk. Aangezien het aantal gestaag toe blijft nemen, kun je erop rekenen dat de dekking steeds beter zal worden.

Wat is het voordeel van campings met een Tesla laadpaal?

Er zitten een aantal voordelen aan een camping met een Tesla laadpaal. Voor het gemak hebben we de grootste voordelen op een rij gezet voor je:

  1. De eigenaar van de locatie hoeft de laadpaal niet te betalen, waardoor er geen aanschafkosten zijn en het aantal campings met een laadpaal sneller toeneemt.
  2. De laadpalen van Tesla zijn van goede en betrouwbare kwaliteit.
  3. Te gebruiken door alle modellen van Tesla én vaak ook door modellen van andere automerken.
  4. Gemakkelijk te vinden op de kaart omdat Tesla nou eenmaal veel aandacht krijgt.
  5. Met een sterk merk als Tesla achter het initiatief is de schaalbaarheid bijzonder groot wat in het voordeel is van de vakantieganger met een elektrische auto.