5 tips voor een kampeervakantie in het voorjaar

5 tips voor een kampeervakantie in het voorjaar

Er gaat niets boven kamperen en we staan al in de wintermaanden te popelen om onze volgende vakantie te boeken. Vaak kunnen we niet wachten om weer op pad te gaan en buiten te genieten van een vakantie. Wist je dat een kampeervakantie vroeg in het voorjaar goed mogelijk is wanneer je weet waar je op moet letten? Vaak is het ’s nachts en ’s morgensvroeg nog koud en het weer kan voor verrassingen zorgen. We hebben onze 5 tips voor een voorjaarskampeervakantie voor je op een rijtje gezet, zodat jij het meeste kunt halen uit je vroege vakantie.

1. Kies voor een huuraccommodatie

We kiezen zelf altijd voor een huuraccommodatie voor een vakantie in het voorjaar. Een stacaravan, een huisje of een cabin is ideaal omdat je hier niet alleen beter beschut bent tegen kou (en vocht), maar ook omdat je bij aankomst direct je spullen uit kunt pakken en je vakantie direct kan beginnen. Een huurtent of een safaritent is natuurlijk ook al goed mogelijk, dat scheelt in ieder geval al het inpakken van een vochtige tent aan het einde van je vakantie. Zorg er wel voor dat je op tijd boekt wanneer je in de voorjaarsvakantie wilt kamperen.

Leestip: Wat is het beste moment om je camping te boeken?

2. Zorg voor laagjeskleding

’s Morgens kan het koud zijn, terwijl het kwik ’s middags met kinderlijk gemak boven de 20 graden Celsius uit kan komen op een zonnige voorjaarsdag. De beste oplossing hiervoor is te werken met verschillende laagjes kleding die je makkelijk aan en uit kunt trekken. Gaat de temperatuur omhoog, dan trek je gewoon één van de laagjes uit. Koelt het ’s avonds af, dan trek je weer een laagje extra aan om het lekker warm te houden.

Camping met binnenruimtes - De Leistert in Roggel

3. Kies een camping met binnenruimtes

In het voorjaar kan het weer soms ineens omslaan. De makkelijkste manier om rekening te houden met het wisselvallige voorjaarsklimaat is door te kiezen voor een camping met binnenruimtes. Hierbij kun je denken aan een overdekt zwembad, een gezelschapsruimte waar spelletjes gespeeld kunnen worden en uiteraard een overdekte plek waar het animatieteam de kinderen bezig kan houden. Zo weet je zeker dat je ook op een regenachtige dag meer dan genoeg kunt doen om dat vakantiegevoel te krijgen.

Campingtip: Camping de Leistert (Limburg) met binnenruimtes, overdekt zwembad én laadpaal!

4. Activiteiten in de buurt

Zelf kijken we niet alleen naar de mogelijke activiteiten op de camping zelf, maar ook in de buurt. Kijk nu alvast op Google om te zien wat er in de regio te doen is, zoals pretparken, dierentuinen, overdekte winkelcentra en andere opties om een dag(deel) te vullen. Sla alvast het adres op (en eventueel een telefoonnummer voor plekken waar je moet boeken of reserveren). Werkt het weer niet mee op een bepaalde dag of is de inspiratie op om de volgende dag te vullen? Dan heb je nu alvast een lijst met opties die er een schitterende dag van kunnen maken.

Kies een camping met laadpalen - Camping De Leistert

5. Kies een camping met een laadpaal

Een vakantie met je elektrische auto geeft het gevoel van optimale vrijheid, maar zowel je elektrische auto als je gezin hebben weinig trek in een koude auto ’s morgensvroeg bij een volgend uitstapje. Kies daarom altijd voor een camping met een laadpaal op het terrein. Zo kun je de auto alvast voorverwarmen of zelfs alvast koelen op een onverwacht warme dag én heb je direct een volledig opgeladen auto. Een ander voordeel aan een laadpaal op het terrein is dat je de auto in de buurt hebt en niet eerst naar het dorp in de buurt hoeft te lopen om de auto op te halen bij de laadpaal voordat je een uitstapje kunt gaan maken.

Tip: Bekijk alle campings met een laadpaal