Nieuw: Speciale tent voor de Tesla Model Y

Nieuw: Speciale tent voor de Tesla Model Y

Kamperen met de elektrische auto neemt snel toe in populariteit. Zeker wanneer je een elektrische auto hebt die je veel opties biedt, zoals de kampeermodus van Tesla, wordt kamperen ineens bijzonder interessant. Opblaasbare tenten zijn ook erg in trek. En wat krijg je wanneer je al deze factoren op één hoop gooit? Tentsla, dat naast een ietwat flauwe woordspeling ook een innovatieve startup is die een speciale tent ontwikkeld heeft die je makkelijk aan je Tesla Model Y vast kunt maken, om zo een slaapplek te maken voor vier (extra) personen. Juist dankzij de kampeermodus van Tesla geeft dat nog véél meer mogelijkheden tijdens je kampeervakantie.

Een tent waarmee je een complete slaapplek creëert

De tent die door Tentsla ontwikkeld is, is gemakkelijk te monteren aan de Tesla Model Y en werkt als een zogeheten ‘bustent’. Je zet de achterklep omhoog, monteert de tent met flappen aan de auto en vervolgens vul je de luchtbuizen om ervoor te zorgen dat de tent zichzelf ontvouwt. Ben je klaar met kamperen of ga je door naar de volgende plek, dan laat je de lucht uit de buizen lopen en kun je de tent binnen luttele minuten weer opbergen. Aangezien de tent speciaal gemaakt is voor de Tesla Model Y, is deze alleen voor dit model te gebruiken.

De tent biedt 220×210 centimeter ruimte aan grondoppervlak achter de Model Y en is 180 centimeter hoog. Volgens Tentsla biedt de X1 (de officiële naam die nu aan het project hangt) ruimte aan vier personen om te slapen. Uiteraard kan de Model Y zelf ook gebruikt worden voor extra slaapruimte, zeker wanneer je hier speciale matrassen of op maat gemaakte luchtbedden voor hebt.

Tip: Bekijk bij welke campings in Europa je een Tesla Destination Charger laadpaal kunt vinden

De Tentsla X1 ingepakt in de Tesla Model Y

Net zo innovatief als de Tesla Model Y zelf?

De luchtbuizen bieden alle stevigheid die de slaapplek nodig heeft en de X1 wordt met pomp geleverd, zodat je direct alles hebt om te gaan kamperen met je Model Y. Naast de hoofdcabine is de Tentsla Model Y-tent ook voorzien van luifels zodat je ook schaduw hebt voor je tent en bij regen je koffie gewoon droog buiten kunt drinken.

Nu al een succes op Kickstarter

Tentsla werd in 2021 opgericht door vier Elon Musk-fans die in wilden spelen op de populariteit van de elektrische auto en een product op maat ontwikkelden voor de Tesla Model Y. In 2022 werd er veel tijd en geld gestoken in het ontwerpen, testen en perfectioneren van de Tentsla tent voor de Tesla. In maart 2023 werd vervolgens een campagne geopend op het crowdfunding-platform Kickstarter, waarbij het doel al snel gehaald werd. Vreemd is dat niet, want de campagne was meer bedoeld als promotie én om vroege vogels een manier te bieden om de Tentsla Model Y-tent tegen ongeveer de helft van de prijs zelf te kopen als pre-order.

Tentsla X1 aan de Tesla Model Y