Dit zijn de winnaars van de ANWB Camping van het jaar 2023

Dit zijn de winnaars van de ANWB Camping van het jaar 2023

Elk jaar kijken we reikhalzend uit naar de lijsten met topcampings volgens de experts, waarbij de ANWB Camping van het jaar uiteraard altijd een lijst is om inspiratie uit op te doen. Nu de winnaars voor het jaar 2023 bekendgemaakt zijn op 11 januari 2023 door onze eigen ANWB, is het hoog tijd om te kijken naar de winnaars en uiteraard hoeveel van deze campings een laadpaal hebben voor de elektrische auto.

Tip: Bekijk alle campings met een oplaadpunt op een kaart

Hoe is de lijst tot stand gekomen?

De ANWB begon al in 1987 met de verkiezing, waarbij de kampeerders zelf mochten stemmen om hun favoriete camping in de schijnwerpers te krijgen. Tussen 20 juli en 30 oktober 2022 hebben vakantiegangers hun stem uit kunnen brengen, waarbij de opzet van de verkiezing volledig anders was van de voorgaande jaren. Ditmaal waren er namelijk drie verschillende categorieën die elk een winnaar zouden krijgen, waarmee een breder aanbod aan campings in de lijst gekomen is en je direct kunt kijken naar de categorie die jou het meest aanspreekt.

  1. Meest bijzondere huuraccommodatie.
  2. Beste kleine camping.
  3. Fijnste familiecamping aan zee.

Elke categorie werd voorzien van 10 nominaties die door de vakjury gekozen waren en waar de kampeerders op konden stemmen. Wij nomineren alvast de categorie ‘camping met laadpaal’ voor de lijst van volgend jaar.

Winnaar Camping van het jaar 2023

De winnaars van de ANWB Camping van het jaar voor binnen- en buitenland

In de categorie ‘De fijnste familiecamping aan zee’ ging Comfortcamping Scheldeoord (Baarnland) er met de prijs voor Nederlandse camping vandoor, waar je vooral goed terecht kunt voor je rust in het polderachtige landschap. Voor het buitenland was Camping & Resort Sangulí in Spanje (Salou) de winnaar, dat maar liefst vijf verschillende zwembaden heeft, waarbij elk zwembad een eigen thema heeft.

In de categorie ‘Beste kleine camping’ ging de prijs binnen Nederland naar Limmen, waar Camping de Nesse ligt met nog geen 30 kampeerplaatsen en dieren op het terrein die door de kinderen gevoerd kunnen worden. Camping la Magaudie in Frankrijk (Chartrier-Ferrière) kreeg de prijs voor beste camping over de grens, met 30 plekken, een bos om in te spelen en een eigen restaurant op het terrein.

Bekijk ook: De leukste campings met laadpaal van Sites & Paysages

Lago Idro Glamping Boutique

Voor de categorie ‘Meest bijzonder huuraccommodatie’ moet je in Nederland naar Beerze, waar Vakantiepark Beerze Bulten met Wikkelhouse de prijs in de wacht gesleept heeft. Over de grens kom je in Anfo, Italië uit, bij Lago Idro Glamping Boutique. Deze camping heeft een tipi-lodge met twee verdiepingen, plus twee slaapplaatsen op de vlonder met een jacuzzi. Deze bijzondere accommodatie biedt meer dan genoeg ruimte voor een uitgebreid gezin, zelfs met oudere kinderen die hun eigen slaapplekje op de vlonder hebben.
Voor ons zijn vier van deze winnaars vooral interessant:

  1. Vakantiepark Beerze Bulten
  2. Lago Idro Glamping Boutique
  3. Ardoer Comfortcamping Scheldeoord
  4. Camping & Resort Sangulí

Dit zijn namelijk de winnaars van de ANWB Camping van het jaar 2023 waar je ook nog een laadpaal vindt zodat je je elektrische auto of camper gewoon op locatie op kunt laden tijdens je vakantie.