Het voordeel van vroegboek aanbiedingen

Het voordeel van vroegboek aanbiedingen

Kijk jij ook al uit naar de vakantie van 2023 en is dit dé manier om de donkere wintermaanden door te komen? Dan heb je waarschijnlijk (stiekem) al een beetje rondgekeken naar leuke campings met een laadpaal zoals bijvoorbeeld in Frankrijk, Italië, Duitsland of wellicht zelfs in Scandinavië. De kans is groot dat je hierbij ook al plekken tegengekomen bent waar vroegboekkorting aangeboden wordt. Zijn de vroegboek aanbiedingen de beste manier om voordelig je camping met laadpaal te boeken of zijn er dingen waar je echt op moet letten bij het vinden van de beste deals?

Wat is het voordeel van vroegboek aanbiedingen?

Het grootste voordeel zit natuurlijk al in de naam. Je krijgt korting door vroeg te boeken. De campings bieden dit aan vanwege verschillende redenen. De twee voornaamste redenen zijn:

  1. De plek is gegarandeerd al besproken, wat zekerheid biedt voor de camping.
  2. De camping heeft nu aanzienlijk meer tijd om boekingen te verwerken en te plannen dan op het moment dat iedereen ineens voor de poort staat in het hoogseizoen.

Er is geen vast percentage voor vroegboekkorting. Sommige campings en verhuurders geven je 10% tot 30% korting, waar andere aanbieders kiezen voor een vast bedrag aan korting of juist de volle prijs, maar dan met tal van extraatjes (zoals gratis lunches). Het voordeel is in ieder geval dat je altijd meer krijgt, minder betaalt óf een combinatie van beide mogelijkheden.

Tip: Bekijk deze video om te zien hoe je met je elektrische auto en caravan op vakantie naar Frankrijk kunt gaan

Vroegboekaanbiedingen

Waar moet je op letten bij vroegboekkorting?

Er zijn uiteraard een aantal dingen waar je op moet letten bij het vergelijken van de deals. Lang niet alle campings staan te springen om je enorme kortingen te bieden. Reken daarom vooral uit wat de vroegboekkorting je exact oplevert. Staat er een percentage in beeld, bereken dan de werkelijke korting, zodat je makkelijker verschillende aanbieders naast elkaar kunt leggen.

Een ander belangrijk punt is dat je voor de vroegboekkorting vaak al wel vast zit, oftewel je moet direct betalen en daardoor ben je minder flexibel. Dat is natuurlijk niet erg want je hebt iets om naar uit te kijken en soms staat er in de voorwaarden dat je wel je geld terug kunt krijgen. Het is echter wel belangrijk daar goed op te letten. Wil je zeker weten dat je de beste deal hebt? Boek dan je vakantie uiterlijk eind januari. Verder is een andere manier om geen enkele korting te missen door je in te schrijven voor de nieuwsbrieven van de campings (of overkoepelende organisaties) waar jij interesse in hebt.

Leestip: Wat is het beste moment om je camping te boeken?

Vroegboekkorting ANWB Campings

Voordelig je camping boeken, reserveer nu alvast!

Wil je niet alleen wegdromen over je volgende kampeervakantie volgend jaar, maar nu al direct gaan boeken om zo flink op de kosten te besparen? Begin dan nu alvast met het vergelijken. Eigenlijk alle campings met laadpaal zullen weer vroegboekkortingen aanbieden. Ben je er op tijd bij en neem je de tijd om kritisch te vergelijken, dan weet je zeker dat je ook in 2023 weer een topvakantie kunt beleven!