6 x fijne campings met een laadpaal aan de Moezel

6 x fijne campings met een laadpaal aan de Moezel

De Moezel stroomt van de Vogezen in Frankrijk naar Koblenz in Duitsland en is maar liefst 544 kilometer lang. Iets minder dan de helft van deze rivier ligt in Duitsland, waar het Moezelgebied een zeer populaire vakantiebestemming is met tal van prachtige, unieke campings en locaties van grotere campingorganisaties. Wil je op vakantie met je elektrische auto en zoek je campings met een laadpaal in Duitsland? Dan is onderstaande lijst dé inspiratiebron die je nodig hebt. Wij hebben aan de hand van onze ervaringen namelijk de fijnste campings met een laadpaal aan de Moezel onder elkaar gezet.

1. Camping Harfenmühle

Harfenmühle is onze favoriete camping met laadpaal aan de Moezel en ligt in Mörschied, bij een recreatiemeertje, in het bos en is omgeven door prachtige natuur waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. Dat is nog niet alles, want we komen hier ook graag vanwege het zandstrand bij de camping en ook vanwege de bungalows die hier gehuurd kunnen worden wanneer we geen tent of caravan mee willen hebben. Om de kampeervakantie nog leuker te maken, kun je hier zelfs uit eten in het restaurantje of eten afhalen bij de snackbar op het terrein. Vergeet niet direct vers brood te bestellen voor het ontbijt voor de volgende ochtend!

Tip: Bekijk hier alle ACSI Eurocampings met een laadpaal

Camping Harfenmühle aan de Moezel

2. Camping Bostalsee

Camping Bostalsee heeft van ACSI 5 sterren gekregen en daar kunnen we ons prima in vinden. Vooral de ligging bij een meer, het omliggende bos met tal van routes om te fietsen of wandelen en het restaurant met een uitgebreide kaart vallen bij ons goed in de smaak. Vergeet zeker niet de sauna een keer te proberen, want die kan zeer prettig zijn na een enerverende, actieve dag aan de Moezel.

Camping Bostalsee

3. Camping Landal Warsberg

Camping Landal Warsberg is ook een warme aanrader, want hier vind je complete excursies waarmee je een hele dag druk kunt zijn. Op deze camping worden ook trekkershutten verhuurd, net als caravans en bungalows. Om het helemaal af te maken, vind je hier ook een animatieteam en een binnenbad inclusief peutergedeelte, plus sauna en een stoombad. Koken hoeft hier trouwens ook niet, want er zijn meerdere horecagelegenheden waar gegeten én afgehaald kan worden.

Handig: Bekijk deze 7 campings met een oplaadpunt in Duitsland waar je direct naartoe wilt

Camping Landal Warsberg

4. Camping am Königsberg

Onderaan de Königsberg ligt een camping die bijzonder geschikt is voor heel het gezin. Zo vind je ook hier tal van routes door de natuur, maar zijn er ook tal van mogelijkheden op het terrein zelf. Daarnaast ligt Wolfstein op korte afstand, waar je makkelijk uitgebreid boodschappen kunt doen. Camping am Köningsberg is daarnaast voorzien van een groot buitenzwembad en zijn er tal van mogelijkheden om te sporten, inclusief een vermakelijke minigolfbaan.

5. Camping Landal Sonnenberg

Vind je waterpret belangrijk op je camping met laadpaal aan de Moezel en wil je net als ons ook genoeg buiten kunnen doen om het meeste uit je vakantie te halen? Dan is Camping Landal Sonnenberg een prima keuze. Niet alleen omdat deze een hoge waardering krijgt van de gasten, maar ook vanwege het leuke overdekte zwembad (met apart deel voor de kleinste kinderen), de speeltuinen en de prachtige ligging in Rijnland-Palts, in het bos waar tal van avonturen op je liggen te wachten.

Camping Landal Sonnenberg

6. Camping Erden

Camping Erden is een zeer waardige afsluiter in onze lijst met campings met laadpaal aan de Moezel en is een compleet andere camping dan bovenstaande locaties. Hier zit je in het gebied tussen de Rijn en Moezel, met de verbluffende dalen waar je eindeloos foto’s blijft maken. De streek rond de camping zit vol met historische locaties en plaatsjes, inclusief burchten én heb je uitzicht over uitgestrekte wijngaarden. Een dikke plus voor hondenbezitters is dat je je beste vriend gewoon mee mag nemen op vakantie. Sterker nog, de camping heeft een speciaal veld ingericht voor honden.

Camping Erden