8 leuke campings met laadpaal in Zuid-Limburg

8 leuke campings met laadpaal in Zuid-Limburg

Voor een leuke kampeervakantie met je elektrische auto hoef je niet ver weg. Nederland heeft namelijk meer dan genoeg te bieden. Heb je Zuid-Limburg al eens overwogen voor een kampeervakantie, met het heuvelachtige landschap, de pittoreske dorpjes en de steden die bekend staan om de gastvrijheid? Omdat kamperen in eigen land erg populair is, hebben we hieronder onze 8 favoriete campings met laadpaal in Limburg op een rijtje gezet voor je. Oefen jij de uitspraak van het Zuid-Limburgse ‘goejemurrege’ alvast?

1. Camping ’t Geuldal

Camping ’t Geuldal in Meerssen staat op de eerste plek in onze lijst met campings met een laadpaal in Zuid-Limburg en daar hebben we tal van redenen voor. Bijvoorbeeld vanwege het feit dat er een pizzeria, restaurant en snackbar aanwezig zijn, zodat we niet elke dag zelf eten moeten maken. Of het feit dat er WiFi is en we ’s morgens na een vers broodje een blog kunnen maken voor onze website. Wat minstens zo leuk is, is dat hier een actief animatieprogramma is en dat er verschillende fietsroutes vanaf de camping het Zuid-Limburgse landschap doorkruisen.

Tip: Bekijk hier alle Roompot campings met een laadpaal

Camping ’t Geuldal

2. Camping Grensheuvel Natuurlijk Limburg

Camping Grensheuvel Natuurlijk Limburg staat op de tweede plek, mede omdat de kaart van het restaurant aanzienlijk kleiner is dan bij ’t Geuldal. Op de terrassencamping heb je echter wel prachtige uitzichten en vanaf deze camping in Noorbeek vind je ook tal van fietsroutes om de omgeving te verkennen. Ook op deze locatie heb je overigens gewoon WiFi op de meeste plekken, zodat je tijdens je vakantie online kunt zijn (maar alleen wanneer jij dat wilt).

Camping Grensheuvel Natuurlijk Limburg

3. Camping Het Bovenste Bos

Het Bovenste Bos is een bijzondere familiecamping die volledig autovrij is. Daardoor is het nóg leuker om de kinderen te laten spelen op het terrein, waar een beekje doorheen loopt. Op deze boerderijcamping vind je vooral zeer ruime staanplaatsen en prachtige omgeving, maar het aantal plekken is beperkt. Je doet er dus verstandig aan om op tijd te reserveren. Er zijn ook twee accommodaties te huur die door grotere groepen gebruikt kunnen worden.

Handig: Bekijk alle campings met een oplaadpunt in Nederland

4. Camping & Vakantieverblijven Landgoed Moerslag

Op het hoogste punt van Moerslag vind je een camping die vooral geschikt is voor liefhebbers van natuur en rust. Zo is Camping & Vakantieverblijven Landgoed Moerslag met iets meer dan 30 plaatsen bijzonder kleinschalig, staan er tal van fruitbomen op het terrein en is de camping omgeven door bomen en hagen die alle benodigde privacy bieden tijdens je vakantie. Maastricht, Aken en ook Luik liggen op korte afstand. Aangezien dit gewoon een camping met laadpaal is, betekent dit dat uitstapjes altijd tot de mogelijkheden horen.

Camping & Vakantieverblijven Landgoed Moerslag

5. Camping Valkenburg-Maastricht

Camping Valkenburg-Maastricht is ook een echte aanrader, want op deze camping heb je al snel het idee dat je kampeert in een park. De steden Maastricht en Valkenburg zijn goed bereikbaar, maar tegelijkertijd is de camping zelf een oase van rust waar je op de meeste plekken gewoon internet hebt. Deze camping heeft daarnaast een zwembad waar de kinderen zich uitstekend kunnen vermaken.

6. Camping de Watertoren

Met een riante speeltuin, een zwembad voor de kleine kinderen, meerdere routes om te wandelen en fietsen en zelfs een bibliotheek met bescheiden omvang, mag Camping de Watertoren ook niet op onze lijst ontbreken. Hier kunnen ook chalets gehuurd worden.

Camping de Watertoren

7. Boerderijcamping Kroonen

Bij Boerderijcamping Kroonen vind je geen zwembad, maar wel tal van routes die je door de prachtige omgeving leiden, wat een terugkerend element is bij onze lijst met favoriete campings met laadpaal in Zuid-Limburg. Honden zijn hier gewoon welkom en deze camping in Schin op Geul heeft tal van staanplaatsen, waarbij je zelf kiest of je afbakening en/of schaduw wilt.

Boerderijcamping Kroonen

8. Landschapscamping Alleleijn

Landschapscamping Alleleijn is de laatste camping op onze lijst, maar evengoed een sterke aanrader omdat dit een terrassencamping aan een rivier is met fraaie uitzichten over het prachtige Zuid-Limburgse landschap. Op de camping kun je vers brood bestellen, uiteraard zijn ook hier tal van routes voor de fanatiekelingen én heb je op je plek een goede internetverbinding.