Is dit de ideale elektrische microcamper?

Is dit de ideale elektrische microcamper?

In 2021 kwam Mercedes met de Mercedes EQV, om vervolgens in 2022 al de Mercedes EQT aan te kondigen als conceptmodel. De EQT lijkt sterk op de EQV, behalve wanneer het om de afmetingen gaat. De nieuwe camper van Mercedes is namelijk aanzienlijk kleiner en valt daarmee in een interessante categorie: het is een microcamper. Voor ons reden genoeg om eens te kijken of dit de ideale elektrische microcamper is én wat nou precies de voordelen zijn voor de kampeerliefhebber die graag met een elektrische camper wil kamperen.

Tip: Huur een elektrische camper via Goboony, lees hoe dat werkt!

De EQT camper van Mercedes

De Mercedes-Benz EQT Marco Polo Concept is in feite een kleine bestelwagen, maar met de EQT2 staat er ineens een heel ander model in de startblokken. Het gaat hier namelijk om een conceptcamper, die een microcamper wordt en die voorzien wordt van een keukenblok en een bed, die gemakkelijk geïnstalleerd en weer verwijderd kunnen worden. Het praktische voordeel hiervan is dat je meer vrijheid en flexibiliteit hebt. Je hebt immers niet heel het jaar door een camper nodig en kunt zo je elektrische wagen aanpassen naar je wensen.

Daar houdt het overigens niet op. Met dit model heb je namelijk ook de premiumbeleving die Mercedes alle klanten biedt, met hoogkwalitatieve materialen en tal van features in elk uitrustingsniveau die we gewend zijn van het Duitse merk. Tel daar de geringe afmetingen met veel ruimte binnen bij op en je begrijpt direct waarom menig liefhebber van elektrisch kamperen reikhalzend uitkijkt naar de lancering van dit model. Dat gebeurt naar verwachting in de tweede helft van 2023. De instapprijs wordt waarschijnlijk zo’n € 48.000, al wordt de werkelijke prijs uiteraard pas duidelijk wanneer de elektrische camper van Mercedes bij de dealers komt te staan.

Tip: Lees waarom steeds meer mensen graag met een elektrische camper op vakantie gaan

Interieur van de Mercedes EQT Marco Polo Concept Camper

De voordelen van kamperen met een elektrische microcamper

  1. Een microcamper heeft veel minder ruimte nodig, wat betekent dat je veel meer overnachtingsmogelijkheden hebt (bijvoorbeeld bij wildkamperen).
  2. Het verbruik van de microcamper is lager omdat deze lichter is.
  3. Wendbaarder, kleinere draaicirkel dan grotere campers en makkelijker te overzien voor mensen die niet gewend zijn aan het rijden met grotere voertuigen.
  4. Dankzij creatieve oplossingen toch gewoon alles aanwezig in je elektrische camper, zoals stromend water en een kookplek.

Is dit de camper van de toekomst?

Mercedes-Benz speelt met de Marco Polo Concept-microcamper in op de huidige ontwikkelingen, waarbij duurzaam en elektrisch kamperen gecombineerd worden met optimaal gemak en vrijheid. Het gaat immers wel om je vakantie, dus je wilt niet inleveren op luxe. Daarom is dit model voorzien van een dak dat omhooggeschoven kan worden, en een bed van 2 meter bij 1,15 meter plus een gaskookstel dat gemakkelijk te bereiken is. De complete cabine kan daarnaast met enkele handelingen omgetoverd worden tot een redelijk ruime woonkamer, waar iedereen aan tafel kan zitten voor het eten of een leuk spelletje op een regenachtige dag tijdens de kampeervakantie.

Slapen in de Mercedes EQT Marco Polo Concept Microcamper