Boekentips voor beginnende kampeerders 5 aanraders

Boekentips voor beginnende kampeerders: 5 aanraders

Iedere kampeerder moet ooit beginnen met de eerste kampeer-ervaring en ook als elektrische autorijder moet je jezelf wegwijs maken in de wereld van elektrisch rijden, kamperen en laadpalen. Met onze website helpen we jou zo goed mogelijk om je op weg te helpen in de wereld van campings, aanbieders van campings, kampeerartikelen en uiteraard kampeerplekken waar een laadpaal staat voor je stekkerauto. Om jou als een van de beginnende kampeerders een welverdiende (je bevindt je immers op onze website) voorsprong te geven, hebben we de 5 beste boekentips rond kamperen voor je op een rijtje gezet, waar je onder andere tips voor de eerste kampeervakantie met de elektrische auto kunt vinden.

1. Hoe reis ik met tent & caravan

Dit boek is geschreven door Steven Durnez, een kampeerjournalist die zijn kennis en ervaring samengebracht heeft in een compleet boek voor beginnende kampeerders. Overigens is dit boek niet alleen geschikt voor mensen die voor het eerst gaan kamperen. Zelfs wij hebben veel inspiratie op kunnen doen, vooral over kamperen te voet aangezien we eigenlijk standaard met een elektrische auto op vakantie gaan.

Tip: Bekijk hier 7 x leuke boeken als cadeau voor kampeerders

Hoe reis ik met tent & caravan

2. Caravan make-over

Caravan make-over is een interessant boek, vooral omdat dit geschreven is door Sarah Menz, die een binnenhuisarchitect is en de caravan koos als eerste grote renovatieproject. We waren zelf vooral onder de indruk van de interieurtips die er niet alleen voor zorgen dat de caravan er interessant en uniek uitziet, maar die ook nog eens tal van praktische voordelen hebben. Wellicht dat we binnenkort zelf eens op zoek gaan naar een oude caravan om aan de slag te gaan met de ideeën die we op hebben gedaan tijdens het lezen van dit boek op vakantie.

Caravan make-over

3. Het EV jaarboek 2023

Jasper Engel en Joeri van Dam hebben in de derde editie van het EV Jaarboek weer alle modellen onder de loep genomen en staat tegelijkertijd boordevol handige informatie over elektrisch rijden en wat hier allemaal bij komt kijken, zoals de kosten per kilometer. Dit is zeker een goede boekentip met bijvoorbeeld tips voor de eerste kampeervakantie met de elektrische auto. Wij hebben ons in ieder geval prima met dit boek vermaakt tijdens een regenachtige dag in het voorjaar van 2023.

Handig: Bekijk alle ANWB campings met een oplaadpunt

Het EV jaarboek 2023

4. Dus u wilt een camper?

Dit boek is geschreven door een rijinstructrice en een jurist met veel camperkennis. Dit boek is het beste te omschrijven als een gids voor mensen die een camper willen kopen of al een camper hebben en alles willen weten over het onderhoud en de regels in het verkeer. Beide auteurs zijn kritisch en belichten niet alleen de positieve kanten, maar gaan ook in op de negatieve kanten die horen bij een camper.

5. Hoe reis ik met de camper en caravan?

De laatste boekentip die we je mee willen geven, is het boek waarin de camper met de caravan vergeleken wordt, veel praktische informatie gegeven wordt over kamperen en waarin je tal van tips voor de beginnende kampeerders vindt. Dit boek is wel bijzonder positief: de auteurs willen vooral hun passie voor kamperen overbrengen op de lezer en dat valt bij iedere kampeerliefhebber uiteraard in goede aarde.

Hoe reis ik met de camper en caravan?