10 x heerlijke charme campings met een laadpaal

10 x heerlijke charme campings met een laadpaal

Kamperen op prachtige, unieke plekken in de natuur, op campings met wat extra aandacht voor de gastvrijheid en een goede sfeer met vooral rust om optimaal te kunnen genieten van je vakantie. Charme campings liggen vaak op de prachtigste, sfeervolle plekken en verbluffen elke dag opnieuw. Ideaal, zeker wanneer je kiest voor een charme camping met een laadpaal zodat je elektrische auto ook gewoon op de camping geladen kan worden. Hieronder vind je 10 van onze favoriete natuurcampings met laadpaal die zeker het overwegen waard zijn wanneer je op zoek bent naar je volgende kampeerbestemming in óf buiten Nederland.

1. Sites et Paysages Camping Au Bois Joli

Wakker worden door het gezang van de vogeltjes buiten, uitzicht op het prachtige bos tijdens de koffie ’s morgens terwijl je uitkijkt over het speels opgezette terrein met overal planten en bloemen. Vervolgens kun je je klaarmaken voor een dag aan het zwembad of juist in het bos, of laat het animatieteam de kinderen vermaken terwijl jij en je partner nog een tweede kop koffie inschenken op Sites et Paysages Camping Au Bois Joli. Een van de beste charme campings met een laadpaal in Frankrijk waar je helemaal tot rust komt op een bijzondere kampeerlocatie in de Franse bossen. Op de camping kunnen fietsen gehuurd worden.

Tip: Bekijk hier alle Sites & Paysages campings met een laadpaal

Charme Camping Sites et Paysages Au Bois Joli

2. Village Huttopia Sud Ardèche

Yoga, tot rust komen, genieten van de natuur en de prachtige uitzichten bij de 30 kilometer lange kloof in Vivarais. Dat is wat je kunt verwachten wanneer je naar de autoluwe Village Huttopia Sud Ardèche gaat, waar géén WiFi te vinden is, maar wel zwembaden (waaronder een spa in het bos), een restaurant met uitgebreide kaart en een bar om te genieten van een lekker drankje. Kamperen kan alleen met een tent. Wil je meer luxe, dan kun je terecht in een van de verhuuraccommodaties.

Village Huttopia Sud Ardèche

3. Camping Sites et Paysages l’Oasis

Een oase aan een riviertje die je alleen kunt bereiken via een smallere weg, waar je tal van sportveldjes vindt en zwembaden (inclusief twee peuterbaden en een glijbaan), net als een restaurant en snackbar zodat je genoeg excuses hebt om zelf geen enkele dag te koken. Wil je juist op zoek naar je culinaire kant op de charme camping, dan zijn er faciliteiten om zelf pizza te maken. Een leuke activiteit met kinderen, die zo zelf kunnen kiezen wat zij op hun pizza willen!

Camping Sites et Paysages L'Oasis

4. Camping Seiser Alm

Kamperen met uitzicht op een bergmassa en dal in de Dolomieten en waarbij het personeel klaarstaat om jouw caravan met een trekker naar de juiste plek te krijgen. Uitzichten over de natuur waardoor je foto’s blijft maken en je tijdens elke kop koffie iets nieuws ziet in de verte, klaar om te ontdekken. Dat vind je op charme camping Seiser Alm, die heel het jaar geopend is. Op het terrein kun je ook huuraccommodaties vinden, waaronder Alpenlodges.

5. Wine Camp Hazic

Wil je iets verder weg met je elektrische auto, dan is Wine Camp Hazic een natuurcamping met laadpaal die we warm aanbevelen. Niet alleen vanwege het spectaculaire uitzicht over de omgeving, maar ook vanwege de ruimte op de camping en de gemoedelijke, vriendelijke sfeer, mede dankzij de gastvrijheid van het personeel. Het kleinschalige karakter zorgt er daarnaast voor dat je hier alle rust vindt die je nodig hebt om heerlijk van je vakantie te kunnen genieten.

Wine Camp Hazic

6. Camping Saumont

Kleinschalige charme campings met een laadpaal vind je ook in Frankrijk, bijvoorbeeld bij Camping Saumont, dat op relatief korte afstand ligt van Lac du Bourget en het Annecy meer. Op het terrein is een bescheiden winkeltje voor de dagelijkse boodschappen en de kampeerplekken zijn ruim, zodat je alle ruimte hebt om te onthaasten.

Camping Saumont

7. Flower Camping la Sténiole

In de Vogezen vind je de Flower Camping la Sténiole, waar twee vijvers te vinden zijn en alle kampeerplekken omringd zijn door hoge heggen voor extra privacy. Bij het overdekte zwembad vind je niet alleen een glijbaan, maar ook picknicktafels waar drinken geserveerd wordt. Ook is er een binnenruimte waar je zelf pizza’s kunt bakken in een stookoven, voor het beste resultaat.

8. Camping Sites et Paysages Les Saules

Op Camping Sites et Paysages Les Saules vind je een fietsservice (fietsers kunnen naar elke gewenste locatie in de buurt gebracht en weer opgehaald worden), prachtige staanplaatsen in het wilgenbos en huuraccommodaties met verschillende comfortniveaus. Op het terrein zijn meerdere zwembaden en een restaurant dat alleen in het hoogseizoen geopend is.

Charme Camping Sites et Paysages Les Saules

9. Pulvermaar Camping

Pulvermaar camping ligt aan de krater van een oud vulkaanmeer, waar je een prachtig uitzicht op hebt vanaf de bar. Wil je een actieve vakantie op een natuurcamping met laadpaal, dan ben je hier aan het juiste adres. Er zijn namelijk verschillende fiets- en wandelroutes, maar de terrascamping is zelf ook al een flinke uitdaging wanneer je heel het terrein een keer over wilt struinen.

Huttopia De Roos

10. Huttopia De Roos

We sluiten deze inspiratielijst af in Nederland en wel in Beerze, Overijssel. Daar vind je Huttopia De Roos, dat geheel autovrij is in het hoogseizoen. Zwemmen kan in een van de zijtakken van de Vecht en tijdens de zomermaanden is er meer dan genoeg te doen voor kinderen van alle leeftijden, waaronder een kindertheater. Camping De Roos werd in 2017 verkozen tot de mooiste charme camping in Nederland en nog altijd staat deze camping hoog op de favorietenlijst van menig kampeerder die in eigen land op vakantie wil.