ADAC Superplätze campings 2023 bekendgemaakt

ADAC Superplätze campings 2023 bekendgemaakt

De lijst met ADAC Superplätze campings voor 2023 is bekendgemaakt. De lijst, waar menig kampeerder reikhalzend naar uitgekeken heeft om inspiratie op te doen voor de vakantie volgend jaar, bestaat uit maar liefst 175 vijfsterrenlocaties, wat een nieuw record is. De zusterorganisatie van de ANWB heeft de lijst met zorg samengesteld waarbij naar uiteenlopende punten gekeken is die allemaal belangrijk kunnen zijn voor jouw vakantie met de elektrische auto.

Bekijk ook: De ANWB Topcampings 2023 bekendgemaakt

Wat is de ADAC?

ADAC is een afkorting voor Allgemeine Deutsche Automobilclub en is daarmee goed te vergelijken met de ANWB. De ADAC is de grootste vereniging voor automobilisten in Duitsland en biedt onder andere pechhulp en informatie over uiteenlopende onderwerpen. De ADAC werd overigens al in 1903 opgericht en had in 2006 ruim 15 miljoen leden. Grappig feitje: in Nederland spreken we ADAC uit alsof het een woord is (‘aadak’) terwijl in het Duits elke letter apart genoemd wordt. Goed om te weten wanneer je het met een Duitser over de A-D-A-C wilt hebben.

Bekijk ook: De video van de ANWB Trekauto van het jaar met caravan naar de Bourgogne in Frankrijk

Wat is ADAC?

Wat zijn de ADAC Superplätze campings?

De ADAC Superplätze campings zijn vijfsterrenlocaties. Een camping kan alleen deze status krijgen wanneer de inspecteurs van de ADAC een camping alle vijf sterren toegekend hebben, waarbij gekeken wordt naar de faciliteiten, (zwem)voorzieningen, speeltoestellen, sanitair en het gehele kampeerterrein. Campings doen er jaarlijks veel aan om op de lijst te komen, omdat dit een makkelijke manier is om vakantiegangers aan te trekken. Verliest een camping echter een ster (of meer), dan wordt de camping van de lijst gehaald. Nederland levert bijvoorbeeld 2 ADAC Superplätze campings in en gaat op de lijst voor 2023 van 20 naar 18 locaties.

ADAC Superplätze campings 2023

Wat is het voordeel voor jou om dit te weten?

Bij het vergelijken van campings en vakantiebestemmingen kom je soms uitdagingen tegen. De website van de aanbieder zelf biedt doorgaans veel informatie, maar is uiteraard bijzonder subjectief. De aanbieder probeert je immers de vakantie te verkopen. Recensies op het internet kunnen uitkomst bieden, maar zijn vaak persoonlijk. Wanneer een stel met drie kinderen geen leuke vakantie gehad heeft op een camping in Zuid-Frankrijk, betekent dit niet dat de camping met laadpaal ook geschikt is voor jou, je partner en je elektrische auto.

De lijst van de ADAC is opgesteld aan de hand van belangrijke factoren, waarbij de campinginspecteurs kritisch hebben gekeken naar alle punten die belangrijk kunnen zijn voor jou als vakantieganger. Daarmee is de lijst met ADAC Superplätze campings een handige manier om inspiratie op te doen en een goede vijfsterrenlocatie te vinden voor je vakantie in 2023. Houd er wel rekening mee dat je op tijd moet boeken, aangezien meer mensen de complete lijst gaan bekijken en gebruiken voor het vroegboeken van de kampeervakantie volgend jaar.

Tip: Bekijk waar je op moet letten bij vroegboekaanbiedingen voor campings

Arena Grand Kažela Camping - ADAC Superplätze 2023

Waar zijn deze vijfsterrencampings te vinden?

Met 23 nieuwe locaties zijn er nu 175 campings op de lijst met ADAC Superplätze campings. De top 5 ziet er als volgt uit:

  1. Frankrijk (nieuwe titelhouder) met 42 locaties
  2. Italië met 37 vijfsterrenlocaties
  3. Kroatië met 22 Superplätze
  4. Duitsland met 21
  5. Nederland met 18 na het inleveren van 2 plekken

Uiteraard kun je ook de complete ADAC Superplätze campings lijst voor 2023 bekijken.