Handige oplossing om lekker in je elektrische auto te slapen

Handige oplossing om lekker in je elektrische auto te slapen

Tijdens een kampeervakantie met je elektrische auto heb je optimale vrijheid en kun je heerlijke uitstapjes maken, zeker wanneer je kiest voor een van de campings met een laadpaal in Europa. Het enige dat lastig kan zijn, is de keuze tussen een caravan, vouwwagen, dakkoffer, of het huren van een accommodatie op de camping. Wist je dat je ook zonder al deze opties prima op vakantie kunt? Het enige dat je nodig hebt is een elektrische auto met kampeermodus en een matras van DreamCase.

Leestip: Dit is wat je aan de kampeermodus in je elektrische auto hebt!

De kampeermodus in je auto optimaal gebruiken

Waar ooit de Tesla Camp Mode revolutionair was, zien we tegenwoordig in steeds meer elektrische auto’s een kampeermodus (al kan het zijn dat de benaming in de instellingen van jouw EV een andere naam heeft). In de IONIQ 5 en 6 zit bijvoorbeeld ook een kampeermodus, maar waarom is deze zo ideaal tijdens je vakantie?

Eigenlijk is de kampeermodus dé manier om van je elektrische auto een slaapplaats voor de nacht te maken. Je zet de auto in de parkeerstand en activeert de kampeermodus in het menu, waarna je elektrische auto een aantal functies actief houdt, zoals de toevoer van verse lucht, binnenverlichting en zelfs de verwarming. Geen zorgen trouwens, een gemiddelde nacht met de kampeermodus geactiveerd kost je slechts zo’n 3% actieradius.

Deze kampeermodus is ideaal voor de mensen die onverhoopt ergens de nacht door moeten brengen (bijvoorbeeld vanwege vermoeidheid tijdens de reis), mensen die lichtgewicht willen reizen en willen kamperen in hun eigen auto of vakantiegangers die op zoek zijn naar wilde avonturen tijdens het wildkamperen. Daarnaast is dit een perfecte oplossing voor de hete zomernachten waarop je je slaapkamer niet koel krijgt, maar je elektrische auto wel!

Tip: In deze landen in Europa mag je wildkamperen met je elektrische auto

DreamCase matras achter in een Tesla Model S

Altijd een goed matras in je elektrische auto

Kamperen in je elektrische auto betekent niet dat je simpelweg de stoel in de ligstand zet en je ogen sluit, want daarmee kom je de nacht echt niet comfortabel door. Er zijn tegenwoordig veel betere manieren om je elektrische auto te veranderen in een vakantieaccommodatie, bijvoorbeeld met de producten van DreamCase. Dit bedrijf maakt matrassen die perfect in je elektrische auto passen en waarmee je gegarandeerd een goede nachtrust hebt. Hoewel DreamCase matrassen voor alle elektrische auto’s maakt, zijn de modellen voor de Tesla-auto’s het populairst (waarschijnlijk omdat deze fabrikant als eerste de kampeermodus in de modellen implementeerde).

Naast innovatieve matrassen (die bijvoorbeeld zelfs een stand-by-modus hebben en compleet opgeklapt kunnen worden om zo min mogelijk ruimte in te nemen wanneer deze niet gebruikt worden), heeft DreamCase ook andere producten die de kampeervakantie in je elektrische auto veraangenamen. In het aanbod vind je bijvoorbeeld ook raamverduistering, inclusief hittewering, extra vakjes voor opbergruimte én een systeem om een tablet op te hangen zodat je televisie hebt in je unieke hotelkamer.

Je eigen rijdende hotelkamer met de DreamCase en iPadhouder