7 tips voor een kindvriendelijke kampeervakantie

7 tips voor een kindvriendelijke kampeervakantie

Wanneer de kinderen een leuke kampeervakantie hebben, betekent dit direct dat jij als ouder ook een geslaagde vakantie hebt. Om je alvast op weg te helpen, hebben we 7 tips op een rijtje gezet om een kampeervakantie met de kinderen én je elektrische auto direct een geweldige start te geven.

1. Entertainment voor de kinderen

Hoewel kinderen zich doorgaans prima kunnen vermaken op een camping wanneer er leeftijdsgenootjes in de buurt zijn, is het altijd handig om te kijken wat er aan entertainment aangeboden wordt op én in de buurt van de camping. Hoe zit het met de speeltoestellen, is er een pretpark in de buurt of andere dingen die je kinderen graag doen?

2. Veiligheid is belangrijk

In een ideaal scenario kunnen je kinderen urenlang zorgeloos spelen op de camping. Dat kan alleen wanneer er aan de veiligheid gedacht is. Is de camping omheind? Is er toezicht bij de speeltuinen en het zwembad? Hoe veiliger de camping is, hoe meer tijd jij voor jezelf hebt om je gewoon terug te trekken met een goed boek.

Tip: Bekijk hier leuke kampeerboeken vol met inspiratie voor je volgende vakantie

Laadpassen en laadpalen

3. Laadpassen voor de laadpalen

Wat jouw vakantie relaxter en meer ontspannen maakt is als je gemakkelijk de laadpaal op de camping gebruikt. Dit zorgt voor rust en een zorgeloze vakantie. Bekijk welke laadpas je nodig hebt om op de camping de laadpaal te activeren en neem zeker meerdere laadpassen mee, zo kun je ook opladen in de buurt als de laadpaal op de camping in gebruik is. Is er geen laadpaal in de buurt van de camping vrij? Neem dan deze slimme laadkabel om op de camping op te laden mee op vakantie.

4. Een zwembad is een dikke bonus

Is er een zwembad aanwezig waar kinderen veilig kunnen spelen (ondiep water, peuterbadje, toezicht en veilige glijbanen), dan weet je zeker dat je kinderen heel veel plezier beleven aan de vakantie op de camping. Neem je boek mee naar het zwembad en geniet af en toe ook van de verkoeling door met de kids mee te spelen.

5. Goed sanitair

Wat we zelf erg belangrijk vinden, is dat het sanitair kindvriendelijk is. Dat lijkt vanzelfsprekend, maar is het helaas niet. Lagere wastafels voor kinderen, lagere toiletten en een veilige (niet te gladde) vloer zorgen ervoor dat de wat oudere kinderen gewoon zelf hun behoefte kunnen doen.

6. Is er een Nederlandstalig animatieteam?

Deze tip is volledig afhankelijk van je kinderen. Veel ouders willen graag een Nederlandstalig animatieteam zodat de kinderen alles goed begrijpen en goed mee kunnen spelen. Andere ouders hechten hier minder belang aan, omdat kinderen redelijk snel instructies oppikken in andere talen en veel kinderen beter zijn in Engels dan wij als ouders denken.

Camping met laadpaal en zwembad

7. Laadpaal aanwezig op het terrein

De laatste tip in de lijst met tips voor een kindvriendelijke kampeervakantie is een laadpaal op het terrein van de camping, idealiter in de buurt van de plek waar je slaapt. Wanneer je de elektrische auto gewoon in de buurt kunt laden, hoef je namelijk nooit weg en wordt het veel leuker om uitstapjes te doen naar plekken in de regio omdat er niet tijdens de reis geladen hoeft te worden. Vergeet niet dat 10 minuten laden op weg naar een pretpark in de buurt voor de gemiddelde kleuter een eeuwigheid duurt!