Cadeautips voor kampeerders 7 x leuke boeken

Cadeautips voor kampeerders 7 x leuke boeken

Aan het eind van het jaar nemen gezellige momenten met Sinterklaas en Kerstmis een groot deel van de agenda van veel mensen in beslag. De vraag waar velen mee rondlopen is dan natuurlijk: wat geef je je partner, kinderen en vrienden waarmee je de feestdagen viert? Het liefst iets waar zij ook echt iets aan hebben, zodat het niet (weer) op een vergeetstapel beland op zolder. Met deze cadeautips weet je precies wat je een kampeerliefhebber kan geven. Wij hebben onze 7 favoriete kampeerboeken voor je op een rijtje gezet, zodat je direct alle decembercadeaus kunt regelen.

1. Slapen onder de sterren

Op onze lijst met decembercadeaus staat het boek Slapen onder de sterren op de eerste plaats. Dit is een boek van Lonely Planet waarin campings, berghutten, wildkampeerplekken en toplocaties in 22 Europese landen op een rijtje gezet zijn. Dat is niet alles, want er staat zelfs praktische informatie in over hoe je jezelf het best voor kunt bereiden, waar zelfs wij nog nieuwe tips uit hebben kunnen halen. Een van de betere cadeautips voor liefhebbers van kamperen dus.

Tip: Lees hoe je dankzij Vehicle to Load (V2L) gemakkelijk kunt wildkamperen met je elektrische auto

Lonely Planet - Slapen onder de sterren

2. Happy Campers

Happy Campers is een boek van een van onze favorieten, namelijk Femke Creemers die Caravanity oprichtte. Haar blog trekt vele bezoekers per maand. Dit boek staat vol met inspiratie, waarin bijzondere, unieke en exclusieve caravans langskomen. Aangezien er bijzonder veel afbeeldingen in staan, is dit dé manier om een kampeerliefhebber direct uit te laten kijken naar zijn of haar eigen project. Geeft Sinterklaas dit als cadeau, dan weet je zeker dat je direct inspiratie hebt voor de vakanties voor het komende jaar!

Happy Campers

3. Mythische Autotochten in Europa

Wanneer je onze website volgt, weet je ongetwijfeld dat wij altijd op zoek zijn naar nieuwe locaties en reizen. Het boek Mythische Autotochten in Europa ontbreekt dan ook niet op onze boekenplank. Lonely Planet weet de lezer te verbluffen met 320 pagina’s waarin 50 verschillende autotochten in Europa uitvoerig besproken en getoond worden. Hierbij komen zeer uiteenlopende locaties aan bod én weet je zeker dat de ontvanger na het lezen genoeg inspiratie heeft om heel 2023 vol te plannen met bijzondere trips en vakanties met de elektrische auto.

Handig: Bekijk alle Huttopia campings met een oplaadpunt

4. De mooiste roadtrips in Europa

De ANWB heeft een soortgelijk boek uitgebracht dat ons op veel ideeën gebracht heeft. Hier gaat het om iets meer dan 300 pagina’s met meer dan 500 foto’s, waarin 24 verschillende routes vol bezienswaardigheden langskomen. Zonder enige twijfel een van de betere cadeautips, want elke kampeerder kan hier nieuwe ideeën uit opdoen voordat de kampeervakantie voor volgend jaar geboekt gaat worden.

Mythische Autotochten in Europa

5. Caravanity Supertrips

Femke Creemers komt driemaal langs op onze lijst met tips voor decembercadeaus, want ook Caravanity Supertrips mag niet ontbreken bij de cadeautips voor de feestmaand. Hierin vind je veel leuke trips en reizen op maximaal 400 kilometer van Utrecht, waarbij er in totaal 40 trips verzameld zijn. De vele afbeeldingen zorgen ervoor dat elke kampeerliefhebber direct de kriebels krijgt en wil beginnen met inpakken.

6. ANWB Camperboek Europa

Ook de ANWB komt meerdere malen op de lijst met cadeautips, want het ANWB Camperboek Europa bestaat uit 24 trips die je eigenlijk ook eens gezien moet hebben. De langste route in dit boek is maar liefst 3.000 kilometer, maar er zijn ook tripjes van honderd kilometer die wij direct op onze eigen wishlist hebben gezet.

ANWB Camperboek Europa

7. Caravanity Camping Kookboek

Het Caravanity Camping Kookboek gaat niet zozeer om de reizen zelf, maar om lekkere gerechten die je kunt maken met beperkte middelen tijdens het kamperen. Spiek zelf alvast in het boek en kijk naar tips voor keukenbenodigdheden, dan heb je nóg meer cadeautips wanneer je een bepaald budget moet of wilt vullen voor de decembermaand.

Caravanity - Camping kookboek