6 x kindvriendelijke campings met laadpaal in Denemarken

6 x kindvriendelijke campings met laadpaal in Denemarken

Ben je op zoek naar een fijne kampeervakantie met het hele gezin? Ga dan eens met je elektrische auto naar Denemarken om daar een van de vele kindvriendelijke familiecampings te proberen. In de lijst hieronder vind je onze 6 favoriete campings met laadpaal in Denemarken, waar gezinsleden van alle leeftijden een topvakantie zullen hebben.

1. Nysted Strand Camping

Op de Nysted Strand Camping kijk je uit over de Oostzee. Alle staanplaatsen zijn afgebakend met heggen, zodat je hier optimale privacy hebt. Tegelijkertijd kun je rekenen op tal van activiteiten met een uitstekend animatieteam, fietsverhuur en zelfs skelters voor de kinderen. Wil je wel met de elektrische auto op vakantie maar niet met een caravan of tent? Dan huur je een van de accommodaties. Nysted Strand Camping ligt op loopafstand van de Lolland-Falster-stranden, die de meest kindvriendelijke stranden van Denemarken genoemd worden. De camping heeft veel speelgelegenheden voor kinderen, plus een aparte televisiekamer voor de regenachtige dagen.

Nysted Strand Camping

2. Camp Hverringe

Camp Hverringe heeft alles voor een geweldige kampeervakantie met heel het gezin op een camping met laadpaal in Denemarken. Zo ben je binnen de kortste keren op het strand met stenen en zand inclusief een steiger en zelfs een trampoline in het water. Wil je comfortabeler zwemmen, dan kies je voor het buitenbad dat verwarmd is. Camp Hverringe heeft daarnaast een uitgebreid animatieprogramma voor alle leeftijden en er is een café waar je zelfs eten kunt bestellen. Om het helemaal af te maken, zijn hier ook compleet ingerichte caravans die je kunt huren. Voor grotere gezinnen zijn er safaritenten waarin zes mensen kunnen slapen.

Camp Hverringe

3. Family Camping Jelling

Family Camping Jelling heeft een buitenzwembad, een restaurant en een terras met uitzicht over de omgeving voor alle verhuurplekken. Het Fårup Sø (een meer) ligt op loopafstand (2 kilometer) en alle verhuuraccommodaties zijn voorzien van magnetron, koffiezetapparaat en fornuis. De natuurrijke omgeving, het animatieprogramma op de camping en de activiteiten die georganiseerd worden, maken deze camping een echte familiefavoriet. Al kan dat ook te maken hebben met het feit dat Legoland op slechts 16 kilometer van de camping ligt.

Family Camping Jelling bij Legoland

4. Lærkelunden Camping

Lærkelunden Camping ligt aan het Flensburgfjord en ligt aan een strand. Je kunt ervoor kiezen om met een kano of roeiboot (te huren op de camping) de omgeving en het fjord te verkennen. Dit is trouwens ook een zeer geschikte plek voor visliefhebbers. Is het geen weer om buiten wat te doen? Dan ga je naar het overdekte zwembad of ontdek je de speelruimte binnen waar je tal van leuke dingen vindt, van spelconsoles tot tafelvoetbaltafels. Het animatieprogramma op de Lærkelunden Camping is zeer uitgebreid en is ingericht voor kinderen tot 17 jaar.

5. Vesterlyng Camping

Vesterlyng Camping ligt op 10 minuten van een van de mooiste stranden van Denemarken. Daarnaast vind je hier tal van activiteiten, zoals een trampoline, dieren op de camping die je kunt voeren, bingoavonden, veel muziek en zelfs een midgetgolfbaan. Het café op de camping biedt uiteenlopende gerechten aan inclusief kindermenu’s waarbij zoveel mogelijk lokale ingrediënten gebruikt worden. Een familiecamping met laadpaal in Denemarken die dus zeker niet in de favorietenlijst mag ontbreken.

Vesterlyng Camping

6. Hvidbjerg Strand Feriepark

Een andere toplocatie is Hvidbjerg Strand Feriepark met zwembad, strand op korte afstand, een eigen restaurant en een overdekte speelplek voor de kinderen voor de dagen met wat slechter weer. Ook kun je hier fietsen huren om de omgeving te verkennen, zijn er tal van activiteiten voor kinderen van alle leeftijden en zijn huisdieren welkom op de camping. Om het helemaal af te maken, kun je hier ook elke dag genieten van prachtig uitzicht over de zee en spreekt het personeel naast Deens ook Duits (en Engels).

Hvidbjerg Strand Feriepark