6 toffe campings met een laadpaal bij de Italiaanse meren

6 toffe campings met een laadpaal bij de Italiaanse meren

Een vakantie met de elektrische auto in Noord-Italië is erg in trek, waarbij vooral de Italiaanse meren een sterke aantrekkingskracht hebben. Ga je met je elektrische auto op vakantie naar Italië, kies dan vooral een camping met laadpaal in Italië, zodat je altijd met een volledig opgeladen elektrische auto weer kunt vertrekken wanneer je een dagtripje gepland hebt. Ook voorkom je dat je in een nabijgelegen dorp aan een openbare laadpaal moet laden. Onderstaande locaties zijn allemaal campings met een laadpaal in Italië in de buurt van één van de Italiaanse meren.

1. Lago Idro Glamping Boutique

Lago Idro Glamping Boutique ligt aan de oever van het meer van Idro. Hier vind je tal van staanplaatsen met uitzicht op het water, maar ook accommodaties die je kunt huren wanneer je niet met een caravan of elektrische camper op vakantie wilt. De camping heeft een zwembad met een glijbaan en groot terras met tal van ligstoelen zodat je lekker kunt ontspannen tijdens je vakantie. De glampingaccommodaties zijn luxe en er zijn tal van sportactiviteiten die vanaf de camping gedaan kunnen worden. Ook heeft de camping een eigen restaurant met Italiaanse gerechten die met plaatselijke ingrediënten bereid zijn.

Tip: Bekijk ook deze populaire campings met een laadpaal in Italië

Lago Idro Glamping Boutique

2. Camping Cisano/San Vito

Camping Cisano/San Vito ligt aan het Gardameer en heeft eigen zwembaden (inclusief een kinderbad met bescheiden diepte). Ook vind je hier een animatieteam dat ervoor zorgt dat kinderen van uiteenlopende leeftijden optimaal vermaakt worden. Lazise en Bardolino liggen beide op korte afstand en zijn zeker de moeite waard om met de elektrische auto te bezoeken, al zou je alleen maar voor het mooie uitzicht over het Gardameer gaan. Camping Cisano/San Vito bestaat uit twee campings, maar zijn verbonden via een tunnel en als gast kun je gebruikmaken van de voorzieningen van beide delen.

Camping Cisano San Vito

3. Camping Del Sole

Camping Del Sole is een volledig autovrije camping en ligt aan het meer Iseo. Met een betonnen oevermuur en terrasjes aan het water en een animatieteam voor alle leeftijden weet je zeker dat dit een vakantiebestemming is waar heel het gezin zich prima kan vermaken. Er is een zwembad waarin je baantjes kunt trekken, je kunt fietsen en boten huren en je kunt natuurlijk ook lekker uit eten bij het restaurant op de camping, waar lokale wijn geschonken wordt.

Camping Del Sole

4. Camping Piani di Clodia

Camping Piani di Clodia is een echte familiecamping en heeft een eigen ligweide, kinderbad, een groot zwembad met glijbanen en zelfs een apart gedeelte voor mensen die met de hond komen kamperen. De camping biedt op verschillende plekken spectaculaire uitzichten over het Gardameer, maar je kunt ook kiezen voor een huuraccommodatie die van alle gemakken voorzien is. Het Gardameer ligt overigens op slechts 50 meter van het strand en op zeer korte afstand van Lazise.

5. Camping Village Isolino

Camping Village Isolino is een camping aan het Maggioremeer en vanaf de steiger kun je direct een verkoelende duik in het water nemen. De camping heeft zelf een waterparadijs met glijbanen. Op deze familiecamping wordt veel georganiseerd voor alle leeftijden, waaronder tal van sportactiviteiten. Ook is er een arena die overdekt is, waar regelmatig shows te zien zijn die vertier brengen voor jong en oud.

Camping Village Isolino

6. Camping Rio Vantone

Camping Rio Vantone ligt ook aan het Idromeer en biedt prachtige uitzichten over het meer zelf. Er zijn Nederlandstalige surfinstructeurs en het dorpje Crone ligt op loopafstand van de camping. Op en rond de camping worden activiteiten georganiseerd voor kinderen van alle leeftijden en dagtrips naar Verona of Venetië mogen niet op je lijst ontbreken. Er zit een pizzeria naast de camping waar je lekkere Italiaanse pizza’s kunt eten om de dag goed af te sluiten.

Camping Rio Vantone