Kamperen met een elektrische auto dankzij V2L

Kamperen met een elektrische auto dankzij V2L

Op vakantie gaan met de elektrische auto is bijzonder in trek en steeds meer mensen pakken de elektrische auto om zo eigen land te verkennen of Europa door te trekken. Wanneer het om grote avonturen gaat, beperk je jezelf liever niet altijd tot de standaardcampings in favorietenlijsten. Soms wil je ook kunnen wildkamperen, afgelegen hutten opzoeken of de natuurcampings bezoeken met spectaculaire ligging zoals bijvoorbeeld Sites & Paysages campings met een laadpaal. Deze manier van kamperen met een elektrische auto is mogelijk dankzij V2L, waarmee je overal stroom hebt dankzij je eigen elektrische auto.

Wat is Vehicle to Load (V2L)?

Bij Vehicle to Load wordt jouw elektrische auto een stroombron die je altijd bij je hebt tijdens je kampeervakantie. Bij een auto die uitgerust is met V2L kan de accu niet alleen opgeladen worden, maar ook ingezet worden als voeding voor bijvoorbeeld een complete Scandinavische blokhut, een tent tijdens het wildkamperen of gewoon je koffiezetapparaat wanneer je ’s morgensvroeg aan het Gardameer toch je eigen Nespresso wilt. Met de V2L-adaptor kun je direct een stekker of stekkerdoos aansluiten en heb je stroom vanuit je elektrische auto tijdens het kamperen.

Tip: Bekijk deze video om te zien hoe je met je elektrische auto met V2L kunt ‘wildkamperen’.

Voordelen van kamperen met een elektrische auto met V2L

Voordelen van kamperen met een elektrische auto met V2L

De voordelen van kamperen met een elektrische auto met V2L-functie zijn natuurlijk duidelijk. We hebben een aantal belangrijke punten op een rijtje gezet:

  1. Je kunt op elke mogelijke plek kamperen met je elektrische auto (let er wel op dat je toestemming hebt om ergens te overnachten).
  2. Altijd stroom bij je voor verse koffie, verlichting of het opladen van je laptop.
  3. Compleet zorgeloze vakantie met maximale flexibiliteit.

Uiteraard heeft dit wel gevolgen voor je actieradius. Daarom raden we aan om van tevoren te kijken naar de laadmogelijkheden in de regio en in te stellen tot welk niveau de actieradius mag zakken. Je wilt de volgende morgen immers wel makkelijk naar een laadpaal kunnen rijden. Met een goede planning is kamperen met een elektrische auto met V2L daarmee bijzonder geschikt voor prachtige, avontuurlijke rondreizen door bijvoorbeeld Zweden, Spanje of Italië.

'Wildkamperen' met je elektrische auto dankzij V2L

Wildkamperen, natuurcamping of welke locatie je maar wilt

Het team van Elektrische Autovakanties nam de proef eerder dit jaar al op de som door met de Kia EV6 op vakantie te gaan in Italië en de tent te laten verlichten door de elektrische auto. Daaruit bleek al hoe eenvoudig het is om te genieten van een onbezorgde kampeervakantie met de elektrische auto dankzij de V2L waarmee je van de auto altijd een spanningsbron kunt maken.

Concreet betekent dit dat je veel meer mogelijkheden hebt bij het plannen van je vakantie. Sterker nog, je kunt écht genieten van de rust aan een van de visrijke Zweedse meren, de natuurpracht van de Eifel of kiezen voor een kanovakantie op een unieke plek in de Ardennen waar je kiest voor een kleine camping met laadpaal in België.