8 Populaire campings met laadpaal in Italië

8 Populaire campings met laadpaal in Italië

Zomervakanties in Italië hebben iets magisch. De warmte van de zon, de mooie Italiaanse taal, het heerlijke eten en drinken en de hele dag buiten leven. Het is om die reden dan ook dat campings in Italië al jarenlang bovenaan de lijstjes staan van populairste campings in Europa. Droom jij al weg van een vakantie in Italië en kijk je uit naar een paar weken ‘far niente’ (far niente = even helemaal niets doen in het Italiaans). Lees dit artikel en droom alvast weg met een gezonde dosis vakantievoorpret. Wij hebben voor jou alvast 8 populaire campings met een laadpaal in Italië op een rij gezet. Stuk voor stuk zijn dit topcampings waar je 100% vakantiepret gaat beleven. Bekijk, bewonder en laat je verrassen door een camping met laadpaal Italië.

1. Camping Village Europa Silvella

Ga je met je gezin op vakantie? Dan mag je Camping Village Europa Silvella absoluut niet vergeten op je lijstje te zetten. Dit is een heerlijke gezinscamping, direct gelegen aan het bekende Gardameer. Deze camping met een laadpaal biedt jou de mogelijkheid om zonder zorgen jouw elektrische auto op te laten, terwijl jij geniet van de camping. De camping heeft diverse accommodaties en de faciliteiten zijn echt een aanrader. Op de camping kun je genieten van de zon aan het zwembad, de whirlpool of de lagune. Zin om tijdens je vakantie even lekker actief te sporten? Laat je door het campingteam inspireren om een van de vele sportlessen te volgen. Zin om even ‘piano piano’ (= langzaam) te doen, pak je boek erbij en lees aan de rand van het mooie Gardameer lekker door je vakantieboek.

Camping Azzurro - Camping met laadpaal

2. Camping Azzurro

De Italiaanse meren trekken altijd veel vakantiegangers. En niet voor niets natuurlijk. Iedereen waant zich namelijk aan de meren als een George Clooney op een terrasje met een heerlijke espresso zoals je die alleen in Italië kunt krijgen. Camping Azzurro is ook aan een van die meren gelegen en dus perfect voor die vakantie aan een van de Noord-Italiaanse meren. De camping is een echte familiecamping, gelegen in Trento aan de oever van het Ledromeer. De loofbomen op het terrein bieden de mogelijkheid om bij te komen in de schaduw. Wie meer actie wil, is ook welkom: zo is het mogelijk om verschillende watersporten te beoefenen en zijn er meerdere mountainbike- en wandelroutes aangelegd. Het is lekker om te weten dat je de elektrische auto bij één van de laadpalen op de camping kunt opladen. Hierdoor geniet je extra van een frisse duik in het meer of in het zwembad. Kinderen zullen zich zeker niet vervelen: de camping beschikt over een enthousiast animatieteam en twee speeltuinen.

Camping Cisano San Vito - Camping met laadpaal

3. Camping Cisano San Vito

Camping Cisano San Vito bestaat uit twee verschillende campings, die door middel van een tunnel met elkaar zijn verbonden. Hierdoor heb je de mogelijkheid om van de faciliteiten van beide campings gebruik te maken. Beide campings beschikken over een uitgebreid zwembadcomplex. Tevens zijn beide campings gelegen aan het Gardameer: neem een frisse duik, ga zeilen of huur een waterfiets. Of ontdek het privéstrand. Een ander fijn voordeel is dat je onbezorgd kunt toeren met je elektrische auto, want je kunt de auto opladen bij het oplaadpunt op de camping. Vergeet niet de oude vestingstadjes in de buurt te bezoeken en koop ook vooral ‘il dolci’ (= iets lekkers in het Italiaans) voor bij de koffie op de camping of in een leuk dorpje in de buurt.

4. Camping Oasi

Watersporten hoort eigenlijk altijd wel bij een vakantie in Italië. Maar bij  Camping Oasi, gelegen aan de Adriatische Zee, zit watersporten in de kern van het bestaan. Deze camping beschikt over een eigen jachthaven en privéstrand. Naast de unieke jachthaven is het ook heerlijk vertoeven op de camping zelf. Deze omgeving is zonovergoten, dus het is haast 100% zeker dat je kunt genieten van de zon. Lekker luierend aan de rand van het zwembad. Op de camping kun je ook duik- en zwemcursussen volgen. Geen zin om te koken? Kies voor halfpension en ontzie jezelf van allerlei zorgen: jij hoeft alleen nog maar te genieten van de zon, het strand en de heerlijke Italiaanse gerechten. Laadt jouw elektrische auto op aan een laadpaal en laat de vakantie beginnen.

Auto opladen bij stacaravan - Camping met laadpaal

5. Comfort Camping Tenuta Squaneto

Wie wil er nou niet genieten van natuur, buitenleven en comfort tijdens de zomervakantie? Comfort Camping Tenuta Squaneto staat, zoals de naam al doet vermoeden, voor comfort. De camping is gelegen in de prachtige regio Piemonte en biedt daadwerkelijk een indrukwekkend uitzicht: terwijl je tot rust komt bij het openluchtzwembad, kijk je uit over talloze bergen en bomen. Even geen zin om met de auto weg te gaan? Laat de auto staan of laadt je auto op en huur een fiets om de omgeving te ontdekken. Tevens is deze camping erg kindvriendelijk: een enthousiast animatieteam staat klaar en er is een ruime buitenspeeltuin. Even tot rust komen en geen zin om zelf met de potten en pannen in de weer te gaan? Geniet van pure Italiaanse gerechten tegen een vriendelijke prijs bij het campingrestaurant of bestel een afhaalmaaltijd en eet op je eigen terras.

6. Camping San Francesco

Al jaren is bekend dat campings met 5 sterren garant staan voor goede kwaliteit en faciliteiten, maar bij Camping San Francesco nemen ze de 5 sterren wel erg serieus. Gelegen aan de Adriatische Kust ben je in staat om iedere dag een frisse duik te nemen in de zee, maar ook op de camping is er de mogelijkheid om lekker te zwemmen. Op de camping organiseren ze zoveel activiteiten dat je tijd tekort komt. Overdag kun je deelnemen aan verschillende sportieve activiteiten. ’s Avonds is er een ruime keuze uit de vele leuke shows die georganiseerd worden door het animatieteam. Voor de jongeren is er disco waar ze zichzelf kunnen vermaken. Vergeet niet een dagtrip te maken naar het romantische Venetië, het is namelijk erg goed bereikbaar vanaf de camping. En na je trip kun je eenvoudig je elektrische auto weer opladen bij een van de laadpalen op de camping.

Camping Le Capanne - Camping met laadpaal

7. Camping Norcenni Girasole Club

In het hartje van Toscane ligt Camping Norcenni Girasole Club als een soort verborgen parel verstopt. Op deze familiecamping, die beschikt over twee zwembadcomplexen met een lagunebad, is er aan iedereen gedacht. Deze mooie en fijne camping beschikt daarnaast over verschillende faciliteiten: meerdere sportvelden, een manege en ook een discotheek. Even tot rust komen? Deze terrassencamping is gelegen op een terrein met hoogteverschillen, waardoor je kunt genieten van het indrukwekkende uitzicht en privacy. Toscane ontdekken met je elektrische auto? Deze camping biedt je de kans, want vanuit hier maak je gemakkelijk trips en bij terugkomst kun je weer opladen bij een van de oplaadpunten.

8. Camping Le Capanne

Deze camping in Toscane is erg populair en dat is niet zo gek, want Camping Le Capanne is een kindvriendelijke camping en beschikt over een groot zwembad met grasligweides, waar je heerlijk tot rust kunt komen. Je hebt geen kind aan je eigen kinderen tijdens de vakantie. Er is zoveel entertainment en de kids kunnen zelfs overnachten in een heus indianendorp. De omgeving van de camping beschikt over vele culturele bezienswaardigheden zoals bijvoorbeeld het historische Bibbona. Dit is je kans om die Toscaanse droom werkelijkheid te maken.