ANWB Topcampings 2023 bekendgemaakt

ANWB Topcampings 2023 bekendgemaakt

Nadat de lijst met ADAC Superplätze 2023 bekendgemaakt is, heeft nu ook de ANWB de lijst met topcampings klaar voor volgend jaar. Ben je op zoek naar inspiratie of wil je op tijd een leuke camping boeken die aan alle eisen voldoet, dan is de lijst met ANWB Topcampings een bijzonder goed begin. Wij hebben alvast naar de lijst gekeken voor je en uiteraard gaat onze aandacht vooral uit naar de ANWB campings met een laadpaal.

Wat zijn ANWB Topcampings?

ANWB Topcampings zijn de campings die 5 sterren hebben gekregen. Niet van bezoekers of klanten, maar van de onafhankelijke inspecteurs van de ANWB die elke camping persoonlijk bezocht hebben. Ruim 1.800 campings werden gecontroleerd en maar liefst 220 campings kregen de felbegeerde vijf sterren, waarmee zij zich een ANWB Topcamping mogen noemen. Van die 220 zijn er trouwens maar liefst 54 in Nederland te vinden. Dit betekent dat ons eigen land het goed doet op de lijst voor 2023 aangezien dit een percentage van bijna 25% betekent.

Camping Sandaya Le Ranolien ANWB Topcampings 2023

Hoe zijn de ANWB Topcampings 2023 geselecteerd?

Bij het opstellen van de lijst is gekeken naar een heel aantal aspecten die belangrijk zijn tijdens de vakantie op een camping. Je kunt hierbij denken aan het sanitair (en ook hoe schoon dit is), recreatiemogelijkheden, het terrein zelf en de winkels, de horeca op en rond de camping en oplaadpunten voor elektrische auto’s. De staat van het sanitair is een van de belangrijkste factoren, omdat de ANWB rekening gehouden heeft met wat veel kampeerders belangrijk vinden tijdens het kamperen.

Het is overigens niet zo dat de campings die géén 5 sterren gekregen hebben, direct in de vergetelheid raken. Integendeel, want alle campings die 3 of 4 (maar geen 5) sterren gekregen hebben van de onafhankelijke inspecteurs, hebben de titel ‘ANWB Erkende Camping’ gekregen. En ook daarmee kunnen zij nog prima ANWB Camping van het jaar 2023 worden.

Tip: Bekijk hier alle genomineerden voor de ANWB Camping van het jaar 2023

Hoeveel ANWB Topcampings hebben een laadpaal?

Op dit moment zijn er 139 ANWB campings met een laadpaal op de lijst te vinden. Dit kan echter nog veranderen. Op veel locaties wordt namelijk hard gewerkt om het vakantiepark of de camping klaar te maken voor de gasten voor 2023. Daarmee bestaat de kans dat het aantal campings met laadmogelijkheden nog verder toe zal nemen, zeker omdat uit onderzoek blijkt dat campings met laadpaal populair zijn voor elektrische autorijders. Overigens is 139 uit 220 (het totaal aantal ANWB Topcampings) al een bijzonder goede score, waar vakantiegangers met een elektrische auto natuurlijk blij van worden.

Camping le Garenne met laadpaal

Waar zijn de ANWB Topcampings te vinden?

Op de lijst zijn campings door heel Europa te vinden. Hieronder hebben we een aantal landen op een rijtje gezet waar je meerdere topcampings kunt vinden:

  1. Italië (30+)
  2. Frankrijk (25+)
  3. Duitsland (20+)
  4. Kroatië (15+)
  5. Spanje (15+)

Ook doen landen als Oostenrijk en Denemarken het goed, waar landen als Zweden, Hongarije, Zwitserland en Portugal het slechts met één vermelding moeten doen. Aangezien de topcampings verspreid door heel Europa liggen, is de kans wel groot dat je bij het boeken van je volgende vakantie inspiratie op kunt doen uit de lijst van de ANWB.

Tijd om de vakantie te boeken?

Ben je op zoek naar de beste campings met laadpaal en wil je alleen de beste campings bekijken die beoordeeld zijn door professionele inspecteurs? Dan begint jouw vakantie bij de lijst met ANWB Topcampings 2023, waar je campings door heel Europa kunt vinden. Zorg er wel voor dat je op tijd boekt, want er zijn veel meer mensen die gewacht hebben op de lijst van de ANWB om de vakantiebestemming voor 2023 te bepalen. Dat betekent dat de beschikbare plaatsen op deze campings snel geboekt kunnen zijn.