Top 5 campings met een laadpaal in Toscane

Top 5 campings met een laadpaal in Toscane

Noord-Italië is een populaire vakantiebestemming van mensen met een elektrische auto. Toscane mag dan eigenlijk niet ontbreken, want de pittoreske stadjes worden afgewisseld met verbluffende natuur en uiteraard meer dan genoeg water om leuke, verkoelende vakantiedagen te hebben. Of wat te denken van een bezoek aan Pisa? Kies voor een camping met laadpaal in Italië voor je vakantie, want dan heb je geen laadstress tijdens je vakantie en dat zorgt weer voor meer ontspanning.

1. Vallicella Glamping Resort

Vallicella Glamping Resort is de mooiste camping in Toscane. Deze terrassencamping zorgt voor een leuke en overzichtelijke camping waarbij de caravans, campers en tenten op het lagere deel welkom zijn, onder de olijfbomen. De luxe huuraccommodaties op het terrein bieden alles wat je nodig hebt wanneer je niet je eigen camper of caravan mee wilt nemen. De camping heeft een eigen zwembad én heeft een overdekte speeltuin (Spottyland, dat de naam gekregen heeft van Spotty, de mascotte van de camping). Vallicella Glamping Resort heeft een eigen restaurant dat tal van gerechten serveert (waaronder Italiaanse pizza’s) en een supermarkt.

Tip: Bekijk deze 8 populaire campings met laadpaal in Italië

Vallicella Glamping Resort Camping met laadpaal in Toscane

2. Camping Barco Reale

Camping Barco Reale is een terrassencamping waar je alles vindt voor heel het gezin. Van wandelingen met gids tot kooklessen en een kinderbad dat 90 centimeter diep is. Er rijdt dagelijks een bus voor de campinggasten van en naar Vinci. Kom je met je eigen caravan, dan staat er sleephulp klaar om je op je plek te krijgen. Mensen kiezen vooral voor Camping Barco Reale vanwege het verbluffende uitzicht over het landschap van Toscane, want de terrassen zijn behoorlijk hoog op deze camping.

Camping Barco Reale

3. Camping Village Il Poggetto

Camping Village Il Poggetto ligt in de buurt van Florence (Firenze in het Italiaans) en heeft staanplaatsen met privacy er omheen dankzij de heggen. Je kunt de fitnessruimte gratis gebruiken en er is een busverbinding met de stad Florence zelf. Ook zijn er busreizen naar Siena die door de camping zelf aangeboden worden. Er is een animatieteam dat zich richt op kinderen tot en met 17 jaar. Lekker eten is gegarandeerd hier, want Camping Village Il Poggetto heeft een eigen restaurant waar zowel plaatselijke als internationale gerechten geserveerd worden. Ook is er een bar met een breed aanbod.

Handig: Bekijk alle campings met een laadpaal in Italië op een kaart

Camping Village Il Poggetto

4. Glamping Resort Orlando

Glamping Resort Orlando ligt in Chianti en dus eigenlijk niet in Toscane, maar mag toch niet in deze lijst ontbreken. Deze camping heeft minder hoogteverschil dan voorgenoemde campings. Er is een kinderbad dat 40 centimeter diep is en verwarmde zwembaden inclusief een terras, jacuzzi en sauna. Mensen kiezen vooral voor deze locatie vanwege de vele activiteiten, waaronder een pad dat je met blote voeten af kunt leggen, een fitnessroute en fietstochten waarbij je je flink in moet spannen, want het blijft het Italiaanse landschap natuurlijk!

Tip: Bekijk hier waarom glampings met laadpaal zo populair zijn

5. Camping Le Pianacce

Camping Le Pianacce ligt in de buurt van Siena, Volterra en Lucca en is gelegen op een rustige plek, met een eigen verwarmd zwembad plus een groot waterpark van 250 vierkante meter voor kinderen van alle leeftijden. De camping of beter gezegd deze glamping biedt fietsverhuur aan en heeft een eigen supermarkt, zodat je altijd je dagelijkse boodschappen in de buurt kunt doen. De camping heeft daarnaast een uitgebreid restaurant en een eigen bar, waar je kunt genieten van de spectaculaire uitzichten tijdens de zonsondergang.

Camping Le Pianacce