Wat heb je nodig voor een workation op een camping?

Wat heb je nodig voor een workation op een camping?

Het liefst zou je heel het jaar door op vakantie willen, maar helaas moet er ook gewerkt worden tussen de vakanties door. Gelukkig is er nu een manier om het beste van beide te hebben, want wist je dat je deze twee dingen met elkaar kunt combineren? Sterker nog, de workation is flink in opmars, waardoor niet alleen het werken aanzienlijk leuker wordt, maar je ook nog eens veel meer kunt genieten wanneer je je laptop dichtklapt als je klaar bent met het werk van de dag.

Wat is een workation en voor wie is dit geschikt?

Workation’ is een samentrekking van twee Engelse woorden, namelijk ‘work’ en ‘vacation’. Dat dekt overigens ook direct de lading, want tijdens een workation ben je gewoon aan het werk, maar dan op een andere locatie dan het kantoor, zodat je direct het vakantiegevoel hebt wanneer je klaar bent met je werk. Daarmee is deze vorm van werken vooral geschikt voor de mensen die remote, oftewel op afstand, kunnen (flex)werken. Tegenwoordig is dit in veel meer gevallen mogelijk, omdat er veel digitaal en via de cloud gewerkt kan worden en het versturen van grote bestanden (bijvoorbeeld een compleet onderzoek dat naar een collega verzonden moet worden) veel makkelijker is, zeker wanneer je een goede WiFi-verbinding hebt.

Lees ook: Deze campingstoel is ideaal voor je Workation vanwege zijn comfort en het lichte gewicht

Wat is handig om mee te nemen voor een geslaagde workation?

Wat is handig om mee te nemen voor een geslaagde workation?

Wat je nodig hebt, hangt uiteraard enigszins af van wat je precies gaat doen tijdens je workation. Een videograaf heeft andere tools nodig dan een programmeur of iemand die aan het werk gaat met zijn blog. Hieronder vind je een lijst met spullen die handig zijn voor iedereen tijdens een workation en deze lijst kun je dan zelf aanvullen met spullen die jij nodig hebt.

 • Laptop inclusief alle snoeren en adapters (denk aan een extra lader en zelfs een extra accu wanneer je letterlijk overal wilt kunnen werken).
 • Verlengsnoer en haspel (zo kun je vanaf een stroompunt gemakkelijk stroom aanleggen op de plek waar jij wil gaan werken).
 • Powerbank (eventueel als vervanging van de extra accu hierboven) om je laptop en telefoon op elk moment te kunnen laden.
 • Noise cancelling koptelefoon / oordopjes. Niet alleen om je meetings goed te volgen zonder afleiding van de omgeving, maar ook om muziek te hebben tijdens je werk.
 • Een draadloze muis om gemakkelijk te kunnen werken en niet met snoeren aan de slag te hoeven om iedere keer weer aan te sluiten nadat je einde van de dag je werkplek hebt vervangen voor de eettafel.
 • Een draadloos toetsenbord, vergelijkbaar met de uitleg van de draadloze muis.
 • Een standaard om je laptop op juiste ooghoogte in te stellen zodat je geen last krijgt van je nek en schouders tijdens het werken op locatie.
 • Een iPad of een ander scherm dat als tweede scherm kan dienen voor je werkzaamheden.
 • Pen en papier. Hoewel steeds meer mensen papierloos werken, is het vaak handig om toch ergens iets op te kunnen schrijven.
 • Een stoel waar je goed op kunt zitten. Zeker wanneer je kiest voor een camping en niet voor een huuraccommodatie, is het belangrijk dat je een plek hebt waar je goed kunt zitten. Alleen op die manier kun je het werk namelijk langer volhouden, aangezien je tijdens je workation wel gewoon aan het werk bent.
Werken op een camping met laadpaal tijdens je workation

Enkele suggesties voor een workation

Hoewel je wellicht eerst denkt aan een camping die afgelegen ligt in de natuur, heb je bij een workation meestal een goede internetverbinding nodig en stroom. Vaak is het daarom handig dat je goede WiFi en stroom hebt. We hebben hieronder een aantal campings onder elkaar gezet die geschikt zijn voor een workation op een camping met een laadpaal in Nederland:

Tip: Bekijk hier nog meer suggesties van campings met een laadpaal die geschikt zijn voor een workation

Drie redenen waarom je een workation wil proberen

Nog niet overtuigd van de voordelen van een relaxte workation op een camping met een laadpaal? Dan vind je hieronder drie voordelen die je over de streep gaan trekken.

 • Je combineert het beste van twee werelden: geld verdienen en direct nadat je de laptop dichtklapt kun je vakantie vieren.
 • Doordat je op een andere locatie werkt krijg je ook nieuwe inspiratie en zul je zien dat je efficiënter je werk afmaakt.
 • Doordat je werkt op de camping, hoef je geen vrije dagen op te nemen en daardoor kun je later nog genieten van je vakantiedagen.