Deze caravan heeft een eigen accupakket

Deze caravan heeft een eigen accupakket

Wanneer het gaat om een vakantie met elektrische auto en caravan, dan gaat het vaak om de uitdagingen die je tegenkomt, ondanks de talloze voordelen die kleven aan de elektrische auto als caravantrekker. Wat als wij je nou vertellen dat er een caravan klaargemaakt wordt voor productie die helemaal geen uitdaging vormt, maar het juist nóg veel makkelijker maakt om een heerlijke vakantie met je elektrische auto en caravan te plannen? Het gaat hier om de Boulder, een caravan met een eigen accupakket.

Ingebouwd accupakket maakt vakantie nóg makkelijker

De Boulder caravan van Colorado Teardrops (website is in het Engels) is een caravan die speciaal ontwikkeld is voor de mensen die willen kamperen met een elektrische auto. De Boulder heeft een ingebouwd accupakket van 75 kWh en weegt minder dan 1.000 kilo. De compacte caravan biedt vier slaapplekken en heeft een keuken die uitgeklapt kan worden. Optioneel zijn de airconditioning, een watertank met handpomp en verwarming. Geen van deze opties zitten in het basismodel van de Boulder.

De caravan is daarnaast in staat om je elektrische auto op te laden. In slechts 10 minuten kan er meer dan 150 kilometer geladen worden. Om de EV tot 80% te laden heeft de Boulder minder dan anderhalf uur nodig. Dit betekent dat je altijd je eigen powerbank bij je hebt tijdens de kampeervakantie met de elektrische auto, wat uiteraard tal van voordelen biedt, zeker wanneer je door gebieden heen rijdt waar de laadpaaldekking nog niet zo uitstekend is als in West-Europa.

Tip: Eriba caravans populair onder elektrische autorijders, dit is waarom

De Boulder Colorado Teardrops Caravan met eigen accupakket

Bidirectioneel laden: een interessante optie

Deze caravan biedt niet alleen grote voordelen tijdens de kampeervakantie. Aangezien het model geschikt is voor bidirectioneel laden, zijn er veel meer voordelen. Heb je bijvoorbeeld zonnepanelen? Dan kun je de Boulder gebruiken als energieopslag die volgeladen wordt wanneer de zonnepanelen optimaal rendement leveren, om vervolgens de Boulder als bronpunt te gebruiken wanneer je stroom nodig hebt (bijvoorbeeld om je elektrische auto te laden wanneer je uit je werk komt). Zo heb je met deze caravan een thuisaccu en kampeermiddel tegelijkertijd, wat uiteraard een flinke besparing betekent op de kosten.

Het interieur van de Boulder Caravan

Voordelen van een caravan met een eigen accupakket

  1. Je kunt de trekauto opladen vanuit de caravan.
  2. Meer dan genoeg ruimte met 4 bedden en een keuken.
  3. Véél meer opties voor wildkamperen met je elektrische auto aangezien je actieradius aanzienlijk groter wordt.
  4. Nog minder laadstress aangezien je zelf altijd een powerbank bij je hebt.
  5. Meer mogelijke vakantiebestemmingen in gebieden met minder laadpalen.

Komen daar ook nadelen bij? Ja, ook een aantal. Zo ligt de nieuwprijs van deze caravan met eigen accupakket op meer dan € 50.000 en is het noodzakelijk om wat praktische uitdagingen bij de snellader op te lossen zodat je zowel de elektrische auto als de caravan kunt laden. Maar de voordelen wegen in dit geval zeker tegen de nadelen op en daarmee is dit bijzonder interessant voor de toekomstige vakantieplannen van de eigenaren van elektrische auto’s!