Eerste omgebouwde Volkswagen ID. Buzz camper

Eerste omgebouwde Volkswagen ID. Buzz camper

Toen de ID. Buzz van Volkswagen voor het eerst gepresenteerd werd, was dit een moment waarop liefhebbers van elektrisch rijden én elektrisch kamperen het direct een beetje warmer kregen. Een opvallende, unieke en vooral riante verschijning waarmee de Duitsers niet alleen het marktaandeel binnen elektrisch rijden willen vergroten, maar ook de mogelijkheden voor de toekomst tonen. Het mooiste: Volkswagen gaf direct aan dat er een complete kampeerbus (Volkswagen ID. Buzz California) op de markt gaat komen. Dat zou alleen nog een paar jaar duren en dat was waar Alpin Camper zijn kans zag.

Alpin Camper geeft Volkswagen het nakijken

Alpin Camper, een Duits bedrijf dat campers bouwt, dook op het ontwerp van de ID. Buzz en maakte er een elektrisch camperbusje van. Kamperen met een ID. Buzz camper wordt hiermee wel heel erg makkelijk, want de bescheiden 4,71 meter is strategisch ingericht door de camperbouwer. Zo is de aangepaste ID. Buzz voorzien van een keukenblok met inductieplaatje, een retrospoelbak met 2×12 liter jerrycans en een Dometic-koelkast. Over gebrek aan hoogte hoef je je geen zorgen te maken tijdens het koken: Alpin heeft een hefdak in de kampeerbus verwerkt. De vloer is overigens altijd makkelijk schoon te maken, want die is volledig van pvc voor optimaal kampeergemak, zelfs wanneer je in de herfst gaat kamperen.

Ook langere mensen kunnen prima slapen in dit model trouwens. De lengte van het bed (dat overdag in aangepaste vorm dienst doet als bank) is maar liefst 200 centimeter. Met een breedte van 120 centimeter is dit bed geschikt voor twee personen, wat betekent dat Alpin Camper een uitstekend product geleverd heeft.

Tip: Lees waar je aan moet denken bij het huren van een elektrische camper?

Interieur en hefdak van de ID Buzz Elektrische Camper

De kampeervariant van de Volkswagen ID.Buzz van Alpin Camper

Met een actieradius van 400 kilometer en een 110W-zonnepaneel plus 230V-aansluitingen binnen en buiten (met aardlekschakelaar voor optimale veiligheid tijdens het kamperen), heb je met deze ID. Buzz camper letterlijk alles bij de hand wat je nodig hebt. Ongeacht of je op een camping in Zuid-Frankrijk wilt gaan staan, of gaat wildkamperen in de Scandinavische bossen om nóg meer uit je kampeerervaring met Volkswagen ID. Buzz te halen.

Interieur van de Alpin Camper ID Buzz

Direct aanschaffen of wachten op de verlengde versie?

Hoewel er weinig mis is met de ID. Buzz camper van Alpin Camper, is het wellicht een goed idee om nog even te wachten. Volkswagen heeft namelijk al aangekondigd dat er een langere versie van de ID.Buzz op de tekentafel ligt (verwachte releasedatum is medio 2024), mét een langere wielbasis. Dat biedt twee voordelen. Allereerst is het model langer, waardoor er meer ruimte is om een complete, comfortabele kampeerbus te maken van de ID. Buzz. Daarnaast biedt de grotere wielbasis meer ruimte voor een groter accupakket. De huidige ID. Buzz heeft een 66 kWh-accupakket en deze biedt 400 kilometer actieradius. Welk accupakket Volkswagen in de langere ID. Buzz gaat plaatsen, is nog onbekend, waarmee ook de actieradius voorlopig nog een verrassing blijft.