TakeOff Easy Caravanning winnaar Duurzame KampeerAwards 2023

TakeOff Easy Caravanning winnaar Duurzame KampeerAwards 2023

Tijdens de Kampeer & Caravan Jaarbeurs in Utrecht vond tegelijkertijd het jaarlijkse Duurzaamheidscongres Kampeerbranche plaats. Tijdens dit event zijn tevens drie prijswinnaars bekendgemaakt in de categorieën meest duurzame innovatieconcept, meest duurzame kampeerplek en meest duurzame kampeermiddel. Enkele weken geleden werden in een voorronde middels stemming per categorie 3 genomineerden geselecteerd. Een vakjury van ANWB, Hiswa-Recron, Bovag, NKC, KCI en Jaarbeurs hebben het laatste woord gehad in de verkiezing en de winnaar in de categorie ‘Meest Duurzame Kampeermiddel 2023’ is de TakeOff van Easy Caravanning.

Bekijk ook: Minder luchtweerstand zorgt bij de TakeOff voor meer actieradius van je EV

De duurzame combinatie van de caravan en de vouwwagen?

Sinds enige tijd is Easy Caravanning al bezig met het veroveren van de markt met een gestroomlijnd kampeermiddel genaamd de TakeOff. Door de combinatie te maken tussen een lage aanhanger zoals een vouwwagen en dat te combineren met de voordelen van een caravan met een hefdak is de TakeOff super gestroomlijnd en tegelijkertijd hartstikke comfortabel wanneer je op de camping aankomt en alles uitklapt.

De Easy Caravanning TakeOff achter de Hyundai IONIQ 5 als trekauto van het jaar

De terechte winnaar als ‘Meest Duurzame Kampeermiddel 2023’?

“Een mooie bekroning op ons werk.” aldus Maarten de Roos van Easy Caravanning. “Steeds meer bezitters van elektrische en kleine compacte auto’s beginnen de voordelen van onze producten in te zien. Het winnen van deze prijs is voor ons een mooie aanmoediging om ons productprogramma in de toekomst verder uit te breiden”. De winnaar geeft tevens aan dat “De transitie van het Europese wagenpark gaat nog niet snel genoeg. Meer landen zouden een voorbeeld moeten nemen aan Noorwegen waar de overheid elektrisch rijden onveranderd blijft stimuleren. Met de TakeOff dragen we ons steentje bij aan verdere verlaging van de CO2-footprint van vakantiegangers met een kampeermiddel aan de trekhaak en laten we zien dat elektrisch rijden en kamperen wel degelijk hand in hand kunnen gaan.”

Vorig jaar zomer voerde de ANWB i.s.m. Hyundai Nederland en Easy Caravanning een praktijktest uit met een TakeOff aan de haak van een Hyundai IONIQ 5. Daarbij werd een traject van 550 km afgelegd en reed een tweede zelfde auto solo mee. Tijdens deze test werd een meerverbruik van slechts 25,7% gemeten, met een traditionele toercaravan is een dergelijk resultaat ondenkbaar. De TakeOff heeft een laag eigen gewicht en valt vrijwel volledig weg achter het frontaal oppervlak van de trekkende elektrische auto. Kijk voor meer informatie op www.easycaravanning.com. De winnende TakeOff is nog tot en met zondag 8 oktober te zien op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs in Utrecht.

Tip: Bestel hier je kaarten voor de Kampeer & Caravan Jaarbeurs

Hyundai IONIQ 5 met en zonder Easy Caravanning TakeOff