5 leuke campings met een laadpaal in de Ardennen

5 leuke campings met een laadpaal in de Ardennen

Ben je op zoek naar een leuke vakantiebestemming voor een kampeertrip met je elektrische auto, maar wil je niet direct helemaal naar het zuiden of noorden van Europa? Dan is een vakantie in de Ardennen een uitstekende keuze, zeker wanneer je kiest voor een camping met laadpaal in de Ardennen. Om je alvast wat inspiratie mee te geven, hebben we onze persoonlijke top 5 campings met een laadpaal in deze regio voor je onder elkaar gezet.

Tip: Bekijk hier alle campings met een laadpaal in België

1. Camping Sandaya Parc La Closure

Sandaya campings met laadpaal zijn altijd geliefd bij kampeerders met een elektrische auto, zo ook Parc La Closure die met stip op de eerste plek in deze lijst komt te staan. De camping ligt aan de l’Homme en is een echte gezinscamping waar iedereen zich uitstekend kan vermaken, met of zonder het animatieteam. Er zijn verschillende zwembaden (met peuterbad) en tal van sportvelden om lekker actief bezig te zijn. Je kunt hier zelfs boogschieten!

Handig: Bekijk hier alle Sandaya campings met een laadpaal

Camping Sandaya Parc La Closure

2. Camping Domaine du Bocq

Domaine du Bocq staat op de tweede plek en is een echte natuurcamping waarbij het vooral draait om rust, wat duidelijk te zien is aan de autovrije kampeervelden. In de omgeving zijn veel routes voor wandelaars of zelfs mountainbikers in verschillende richtingen, er is een animatieteam en een terras op de camping waar je wat te eten en drinken kunt bestellen om bij te komen van je avontuurlijke dag in de vallei.

Camping Domaine du Bocq

3. Panoramacamping Petite Suisse

Petit Suisse dankt de naam aan de heuvelachtige omgeving op een zonnige helling, met prachtige uitzichten waarmee deze camping ook echt in de lijst van favoriete campings met een oplaadpunt in de Ardennen moet komen. Je kunt hier ook terecht zonder je eigen caravan, want er zijn tal van huuraccommodaties (ook met laadmogelijkheid voor je elektrische auto). Panoramacamping Petite Suisse heeft een eigen buitenzwembad met een peuterbad en tal van sportfaciliteiten en uiteraard ook speeltuinen voor kinderen van alle leeftijden.

Panoramacamping Petite Suisse Ardennen

4. Camping Le Val de l’Aisne

Camping Le Val de l’Aisne is een van de ACSI Eurocampings met een laadpaal en heeft 4 sterren. Hier vind je tal van stacaravans én een kampeerveld dat naast een plas ligt waar gezwommen en gevist kan worden, ook varen is hier prima mogelijk. Deze camping is een rasechte familiecamping met een animatieteam dat iets te bieden heeft voor kinderen van alle leeftijden en verder vind je op het terrein ook een restaurant met een uitstekende kaart, zodat je aan het eind van de dag niet eens zelf achter de pannen hoeft te staan.

Tip: Met korting naar de camping? Lees hoe de ACSI CampingCard je extra voordeel geeft!

5. Camping De l’Ourthe

Camping De l’Ourthe is ook een ACSI Eurocamping en ligt aan een beek waarin gezwommen kan worden. Varen is hier ook mogelijk, zelfs met een kajak. De reden waarom deze camping de hekkensluiter is in de top 5 campings met een laadpaal in de Ardennen, is vanwege de uitstekende snackbar en de goede internetverbinding. Op het grootste gedeelte van de camping is het bereik namelijk uitstekend. Ook kun je gewoon met je hond naar deze camping komen, zolang deze op elk moment aangelijnd is.

Camping De l’Ourthe