4 sfeervolle wintercampings met laadpaal in Oostenrijk

4 sfeervolle wintercampings met laadpaal in Oostenrijk

Ben je op zoek naar een avontuurlijke, sfeervolle en veelzijdige kampeervakantie? Ga dan eens met de elektrische auto naar Oostenrijk, het land dat boordevol verrassingen zit. Kies een camping met laadpaal in Oostenrijk, dan weet je zeker dat je auto in de buurt staat en je direct weg kunt wanneer je wilt. Deze 4 prachtige wintercampings in Oostenrijk zijn onze favorieten.

1. Aktiv & Familienresort Tiroler Zugspitze

Zoals de naam al doet vermoeden, ligt deze camping bij de Zugspitze. Hier vind je de echte Oostenrijkse landschappen vol bergen, bossen en uiteraard de uitgestrekte alpenweides. Op de camping vind je zowel overdekte zwembaden als openluchtzwembaden, met meerdere glijbanen. De camping heeft een animatieteam, biedt opvang voor kinderen aan en heeft overdekte speeltuinen zodat er altijd binnen gespeeld kan worden. Deze camping scoort vooral veel punten op het gebied van luxe en de faciliteiten voor alle leeftijden, waarmee je hier een comfortabele kampeervakantie door kunt brengen met heel het gezin.

Aktiv & Familienresort Tiroler Zugspitze

2. Camping Brixen im Thale

Veel bergrijker dan bij Camping Brixen im Thale wordt het niet. Hier kun je in de zomer genieten van spectaculaire uitzichten tijdens lange wandelingen door het Oostenrijkse landschap, terwijl je in de winter op ski’s de omgeving kunt verkennen. Hier zijn tal van kampeerplekken en vaste staanplaatsen en dankzij de sleepdienst op de camping zelf, weet je zeker dat je caravan zonder moeite op de juiste plek komt te staan. Na een dag met lange wandelingen of intensief skiën kun je direct aanschuiven bij de horeca bij Brixen im Thale, waar je zelfs met regelmaat kunt genieten van live muziek of een uitgebreide winterbarbecue om de innerlijke mens nog gelukkiger te maken.

Camping Brixen im Thale

3. Camping Andrelwirt

In het park Hohe Tauern vind je achter het gasthof Andrelwirt een camping waar bijzonder veel te doen is voor heel het gezin. Aangezien het hier om wintercampings gaat, kun je uiteraard heerlijk skiën in de winter, maar er zijn ook speelveldjes en zelfs een bescheiden zwembad. Er zijn verschillende wandelroutes, inclusief een wandeling met gids en je vindt hier een klimwand die maar liefst 13 meter hoog is. Mag het nog wat spannender? Dan kun je in de wildwaterkano stappen om te bewijzen hoe goed jouw evenwicht en uithoudingsvermogen zijn.

Camping Andrelwirt

4. Panorama Camping Sonnenberg

We sluiten de lijst af met een echte familiecamping in de Alpen. Op loopafstand is een kabelbaan en er zijn tal van wandeltochten die gratis zijn voor de campinggasten. Er zijn ongeveer 100 staanplaatsen, maar een wintercamping is dit eigenlijk niet. Van eind september tot het begin van de lente is de camping namelijk gesloten. Deze camping is bijzonder kindvriendelijk. Een deel van het terrein is volledig autovrij en er is vooral voor de kinderen bijzonder veel te doen, zoals een speeltuin, een slackline en in het hoogseizoen is er een leuk animatieteam dat kinderen van alle leeftijden komt vermaken.

Panorama Camping Sonnenberg