De Traveler lichtgewicht caravan voor je EV

De Traveler lichtgewicht caravan voor je EV

Het Hitch Hotel was al een kleine revolutie voor de kampeerder met elektrische auto. Iets wat niet veel meer dan een trekhaakkoffer was, kon uitgetrokken worden tot een complete slaapplek voor twee personen. Toch bleek al snel dat er wat nadelen kleefden aan het model, waarop de maker terugging naar de tekentafel en de Traveler ontwikkelde: een lichtgewicht caravan die ideaal is voor een vakantie met een elektrische auto.

Van trekhaakkoffer naar compacte caravan

Het Amerikaanse bedrijf achter het Hitch Hotel wist meer dan € 150.000 op te halen met een campagne op Kickstarter, maar de ontwikkelingen lieten even op zich wachten omdat de coronapandemie roet in het eten gooide. Na de lockdowns werd het project weer opgepakt en werd de trekhaakkoffer verder uitgebouwd tot een complete kampeeraanhanger.

Het ledig gewicht inclusief onderstel is 431 kilo, waarmee dit met recht een lichtgewicht caravan genoemd mag worden. Tegelijkertijd is er genoeg ruimte om met twee volwassenen te slapen in de Traveler wanneer deze helemaal uitgetrokken is. Een matras wordt overigens niet meegeleverd bij de standaardversie, dus je kunt gewoon je eigen slaapzak of luchtbed gebruiken om de nacht zo comfortabel mogelijk door te komen.

Tip: Bekijk wat het voordeel van een lichtgewicht caravan is voor elektrische autorijders

Comfortabel en lichtgewicht reizen met de Traveler Hitch Hotel caravan

De voordelen van deze lichtgewicht caravan

We hebben de voordelen van een vakantie met een elektrische auto en de Traveler voor je op een rijtje gezet hieronder.

  1. Laag gewicht en beperkte afmetingen, dus ideaal voor je elektrische auto.
  2. Altijd een comfortabele slaapplek bij je tijdens de reis, dus vrijheid tijdens je vakantie.
  3. Voorzien van ventilator in het dak, ledverlichting, twee USB-poorten voor stroomvoorziening en drie afsluitbare ramen voor frisse lucht.
  4. Tal van extra opties wanneer je direct voor extra luxe wilt gaan.
  5. Gemakkelijk op te bergen wanneer je de kampeeraanhanger niet gebruikt, want ingevouwen is het model slechts 1 meter bij 1,80 meter.

Wanneer je op je bestemming aankomt, koppel je de aanhanger af, trek je deze uit zodat de lengte een riante 2,40 meter wordt en heb je direct je slaapplek klaar voor de nacht. Het opbouwen kan in tegenstelling tot vele caravans overigens gewoon door één persoon gedaan worden en kost je slechts een paar minuten.

De Hitch Hotel Traveler Caravan

De toekomst dankzij de Traveler

Hoewel het basismodel van de Traveler lichtgewicht caravan al meer dan genoeg te bieden heeft wanneer je op vakantie met je elektrische auto gaat, zijn er extra opties én is de maker druk bezig met het ontwikkelen van extra features voor de toekomst, waaronder een keuken, toilet en zelfs watervoorziening. Opties die je nu al kunt kiezen, zijn een matras van traagschuim, een 100 Ah accu (in plaats van de 60 Ah).