Wat zijn de voordelen van de ACSI CampingCard?

Wat zijn de voordelen van de ACSI CampingCard?

Als kampeerliefhebber met een elektrische auto kun je je aansluiten bij tal van organisaties die leuke kortingen en bergen informatie beloven. Het is belangrijk om op die momenten kritisch te blijven en de voordelen en nadelen tegenover elkaar te zetten, zodat je weet wat je precies krijgt én wat je hier eigenlijk voor betaalt. Daarom nemen we vandaag de ACSI CampingCard onder de loep. Wat zijn de voordelen en is deze kaart de jaarlijkse investering waard?

Bekijk ook: Alle ACSI Eurocampings met laadpaal in kaart gebracht

Welke kortingen krijg je precies met de ACSI CampingCard?

Deze campingkaart is onderdeel van het aanbod van ACSI en biedt tot 60% korting in het laagseizoen. Deze kortingen gelden voor een verblijf van twee volwassen (en maximaal drie (klein)kinderen tot de leeftijd van maximaal 5 jaar op bijna 400 campings). Er zijn meer dan 3.000 ACSI Eurocampings aangesloten, waarvan het merendeel in Frankrijk te vinden is. De ACSI-campings zijn overigens in meer dan 20 landen in Europa te vinden, waarmee er altijd wel een camping te vinden is die bij jou past.

Wat niet inbegrepen is in de kortingen en vaste kortingstarieven, zijn onder andere:

  1. Toeristenbelasting, afvalbijdrage, ecotax en milieuheffing.
  2. Kosten voor reservering en administratie.
  3. Warm water voor de afwas op afwaslocaties.

De kortingstarieven zijn € 13, € 15, € 17, € 19, € 21 of € 23 per nacht (afhankelijk van de aanbieder). De kortingstarieven gelden uitsluitend voor de basisplaatsen. Sommige campings staan het gebruik van de ACSI CampingCard ook toe voor de luxere, grotere plekken tijdens het laagseizoen, maar je hebt hier nóóit automatisch recht op wanneer je deze kaart gebruikt.

Tip: Bekijk deze video om te zien hoe je met je elektrische auto en caravan op vakantie naar Frankrijk kunt gaan

CampingCard ACSI altijd bij je

Wat kost een CampingCard van ACSI?

  1. Niet-leden betalen € 21,94 per jaar met een abonnement. Niet-leden betalen € 25,94 per jaar zonder abonnement.
  2. Leden betalen € 20,94 per jaar met een abonnement. Leden betalen € 24,94 per jaar zonder abonnement.

Bekijk hier alle prijsinformatie over de ACSI CampingCard

Hier zit het gebruik van de app niet bij in (€ 4 extra per jaar, alleen in combinatie met de CampingCard van ACSI ). Wat wel inbegrepen is, is:

  1. CampingCard ACSI-gids.
  2. Kleine atlas met alle aangesloten campings.
  3. Bijlage met aangesloten Klein & Fijn-campings.
  4. De kortingskaart van ACSI.

Voordelen van de kaart tegenover de nadelen

De enorme voordelen in het laagseizoen zorgen ervoor dat de kosten van de ACSI CampingCard binnen enkele nachten al terugverdiend zijn. Meestal zijn 4 nachten genoeg om de investering alweer binnen te hebben. Waar je wel op moet letten, zijn de nadelen. Zo heb je met deze kaart alleen recht op de basisplaatsen die door de campingeigenaar zelf bepaald zijn. Dat zijn vaak niet de meest ideale plekken. Houd ook rekening met alle bijkomende kosten die niet gedekt worden door de kortingstarieven. Zeker wanneer je de kampeervakantie zo goedkoop mogelijk wilt houden maar toch wilt kiezen voor ACSI Eurocampings met een oplaadpunt, is het goed om de kosten van tevoren even uit te zoeken.

Houd er ook rekening mee dat je bij de meeste aangesloten campings vooraf aan moet geven dat je de ACSI CampingCard wilt gebruiken bij het reserveren. Dit heeft te maken met het feit dat je niet op alle plekken terecht kunt met de kaart, zoals we hierboven al aangaven.

Kamperen met je elektrische auto en de ACSI CampingCard

Hoe kun je de CampingCard ACSI bestellen?

Je kunt de kaart bestellen via de webshop van ACSI zelf. Denk goed na of je een abonnement wilt of niet. De besparing van 18% is aantrekkelijk, maar zorgt er wel voor dat het abonnement door blijft lopen na het jaar wanneer je het bijvoorbeeld vergeet op te zeggen.