4 campings met laadpaal in Noorwegen die je niet mag missen

4 campings met laadpaal in Noorwegen die je niet mag missen

Met de elektrische auto naar Noorwegen op vakantie om het land van de eindeloze meren en indrukwekkende fjorden te bewonderen? Dat is een goed idee. Je kunt kiezen voor een camping met laadpaal in Noorwegen, of gewoon een eigen hut in Noorwegen boeken met een laadmogelijkheid voor je elektrische auto. Om je alvast wat ideeën te geven, hebben we vier campings in Noorwegen met laadpaal voor je onder elkaar gezet.

1. Camping Sandviken

Kamperen aan een meer met uitzicht op de Noorse bossen op de heuvels, wat betekent dat je kunt roeien, zwemmen, wandelen of gewoon lekker een dag op het strand door kunt brengen. Dat is wat je krijgt wanneer je Camping Sandviken kiest. Er zijn in totaal 60 staanplaatsen, waarbij 45 plekken voorzien zijn van stroom. Je vindt hier ook drie tenten voor glamping, die niet van eigen sanitair voorzien zijn. Je kunt hier ook kiezen voor je eigen hut in Noorwegen. Deze trekkershutten zijn voorzien van complete inventaris, wat niet gebruikelijk maar wél erg makkelijk is tijdens je vakantie.

Camping Sandviken - Camping met laadpaal

2. Jostedal Camping

Kamperen aan een gletsjerrivier die door een bosrijke omgeving meandert vol hoge, ruige bergtoppen? Dat is wat we ons voorstellen bij een vakantie in Noorwegen. Deze rustige camping biedt alles wat je nodig hebt om er een geweldige vakantie van te maken. Tal van parken, de mogelijkheid om te kajakken of raften en tegelijkertijd een café, benzinepomp en supermarkt op loopafstand. De verbluffende uitzichten op de camping zijn een perfecte aanvulling op het bijzonder rustige karakter. Dit is zeker een plek om je helemaal op te laden. En je EV ook trouwens, want Jostedal Camping is een camping met laadpaal in Noorwegen.

Jostedal Camping - Camping met laadpaal

3. Olden Camping Gytri

Olden Camping Gytri biedt een geweldig uitzicht over de fjorden in Olden. De camping biedt gratis parkeerplaatsen en WiFi en de plekken hebben uitzicht over de bergen en het meer. De accommodaties zijn voorzien van een magnetron, koelkast, fornuis en een koffiezetapparaat. Je kunt alle fietsen, kano’s en boten gratis gebruiken. Deze camping staat hoog op de lijst met favorieten, want de prachtige uitzichten over het echt Noorse landschap zorgen ervoor dat je tal van ansichtkaarten kunt maken of je kunt blijven verwonderen over het natuurschoon. Met alle omliggende natuurgebieden, meren en rivieren ben je daarnaast echt niet snel uitgekeken wanneer je voor Olden Camping Gytri kiest als je met je elektrische auto naar Noorwegen gaat.

Olden Camping Gytri - Camping met laadpaal

4. Rjukan Hytte- og Caravanpark

Rjukan Hytte- og Caravanpark is een camping bij Rjukan in de omgeving van Telemark. Het bosrijke gebied is zelf de moeite al meer dan waard, zeker met de rivier in de buurt en de fietstochten die je vanaf de camping kunt maken. Het personeel spreekt meerdere talen, er zijn speelvelden buiten voor de kinderen en een speelkamer binnenshuis voor dagen met slecht weer. Mag het allemaal wat spannender? Dan kun je met de kabelbaan naar Hardangervidda, een hoogvlakte waar complete avonturen op je staan te wachten. Uiteraard kun je ook tal van uitstapjes met je elektrische auto maken. Dit is namelijk ook één van de beste suggesties voor een camping met laadpaal in Noorwegen.