12 mooie campings in Frankrijk met laadpaal

12 mooie campings in Frankrijk met laadpaal

Heb je een elektrische auto en houd je van kamperen? Frankrijk is altijd een fijne plek om naartoe te gaan. Frankrijk is natuurlijk een prachtig vakantieland en het is ook steeds beter geschikt voor een vakantie met je elektrische auto. Omdat het wel fijn is om op de camping je auto op te kunnen laden, hebben wij 12 hele leuke campings in Frankrijk mét laadpaal voor je geselecteerd. Voel je als een God in Frankrijk. Laad hier niet alleen de batterij van je auto, maar vooral die van jezelf op!

1. Camping Le Pin Parasol

Deze vijfsterren camping ligt in de prachtige Vendée, temidden van ongerepte natuur. Bovendien ligt deze topcamping op slechts enkele tientallen meters van het meer van Jauny en op 10 autominuten afstand van de Vendéestranden. Beleef hier een onvergetelijke campingvakantie. Op de camping zorgen twee verwarmde waterparken (5.000 m²) met vette waterglijbanen, zwembaden en peuterbaden voor veel waterpret. Even zin om extra te ontspannen? Breng een bezoek aan de schoonheidsspecialiste, kapster of massagesalon. Of ga lekker even relaxen in de hamman en de jacuzzi.

Camping le Pin Parasol

2. Domaine La Yole

Wie van een wijntje houdt, zit op deze camping met een laadpaal goed. Dit vakantiepark in Zuid-Frankrijk ligt op een wijndomein en heeft een eigen wijnkelder, goed voor een rondleiding en het proeven van een wijntje. Voor de jeugd worden er speurtochten, knutselen, schminken, waterspelletjes en sporttoernooien georganiseerd. Voor tieners worden er zumba-lessen, disco- en dansavonden gehouden. Waterliefhebbers kunnen in het grote waterpark met verwarmd zwembad en waterglijbanen hun hart ophalen. Er is ook een kleuterbadje en een spa. Op de ligweide kun je heerlijk op een ligbed neerploffen.

Camping Domaine la Yole - Camping met laadpaal

3. Huttopia Gorges du Verdon

Een actieve campingvakantie beleef je hier. Deze camping is met name geschikt voor gezinnen met grotere kinderen die kunnen zwemmen. Er is een verwarmd zwembad en de camping biedt voldoende mogelijkheden om sportief bezig te zijn. Voor kinderen worden er leuke workshops georganiseerd en voor volwassenen sporttoernooien. De camping dankt haar naam aan de grootste bezienswaardigheid in de buurt, de kloof Gorges du Verdon met haar grillige, spectaculaire rotswanden. Raften, kanoën, kajakken, vissen en soms ook zwemmen, het kan allemaal in de rivier de Verdon.

4. Le Médoc Bleu

Deze middelgrote familiecamping is voor rustzoekers, gelegen in de Gironde op 10 kilometer van zee en vijf kilometer vanaf het meer. Water, strand en natuur, beleef hier een zalige campingvakantie. De omgeving leent zich met 150 kilometer aan fietspaden uitstekend om per fiets te ontdekken. Verder kun je paardrijden, kanoën, surfen, mountainbiken en wandelen. Kinderen kunnen lekker spelen in de speeltuin of zwemmen in het zwembad met kleuterbadje. Er is een animatieteam. Mooie steden in de buurt zijn Bordeaux (hier is ook een leuke dierentuin), Pauillac en Lacanau. Breng een bezoekje aan Château Lestage of Château Fonréaud inclusief rondleiding én een proeverij van heerlijke Franse wijnen.

5. Camping Sunêlia Le Ranc Davaine

Deze leuke gezinscamping is gelegen in een van de meest geliefde streken van Frankrijk, de Ardèche met haar verscholen riviertjes, diepe dalen en indrukwekkende rotspartijen. Je accommodatie ligt op een schaduwrijke plek. De speels aangelegde tropische zwembaden liggen op diverse plateaus waar heerlijke ligbedden rondom opgesteld staan. Voor de kleintjes is er een waterspeeltuin met sproeiers en fonteinen. Word helemaal zen in de sauna, jacuzzi, hamam of spa en boek een heerlijke massage. Kinderen kunnen zich lekker uitleven op het luchtkussen en in de (water-)speeltuin of zich door het animatieteam laten entertainen. Deze campingvakantie is niet compleet zonder te (wildwater-)kanoën. De camping organiseert dagelijks schitterende kano-excursies, bijvoorbeeld langs Pont d’Arc, een natuurlijke en prachtige rotsbrug over de Ardèche.

6. Camping Castel La Garangeoire

Deze vijfsterren camping ligt in een bosrijke omgeving in het prachtige landschap van de Vendée. Je hebt een ruime staanplaats ter beschikking. Deze camping met een laadpaal is een ideale uitvalsbasis om de havens en stranden van de Vendée te ontdekken of te vissen of een watersport te beoefenen (12 kilometer). Laat je elektrische auto rustig op de camping achter, tijdens het hoogseizoen rijdt er vanaf de camping een pendeldienst naar het strand. Deze topcamping is volledig op mindervaliden berekend. Het maakt niet uit of het gaat om de bar en het restaurant, de sanitaire voorzieningen of de supermarkt, de tennisbaan of het sportterrein. Alle faciliteiten zijn makkelijk bereikbaar en goed toegankelijk. Lekker zwemmen in het overdekte en verwarmde zwembad met pierenbadje en glijbanen of in lagune met een wit zandstrandje. Vanwege de maximale diepte van 90 centimeter ideaal voor kinderen.

7. Camping L’Hippocampe

Deze fantastische vijfsterren camping ligt verscholen tussen het groen van kersen- en olijfboomgaarden en wordt omgeven door de groene heuvels van de Provence. Vanaf deze topplek kun je het schilderachtige dorpje Volonne zien (op loopafstand). Je hebt de beschikking over diverse aantrekkelijke faciliteiten. Er is een prachtig zwembadcomplex en er is voor jong en oud een uitgebreid en afwisselend animatieprogramma. Het zachte zandstrand van Argelès-sur-Mer ligt op nog geen twee kilometer afstand van de camping. Er rijdt een minitreintje vanaf de camping naar het strand. Maak een trip naar het mondaine Monaco, dat op ongeveer twee uur rijden ligt. Vergaap je aan kleurrijke bloemen, palmbomen, een diepblauwe zee, grote jachten, luxe auto’s en veel te dure woningen. Misschien kom je wel een BN’er tegen.

Camping met laadpaal Frankrijk

8. Camping L’Océan

Kamperen op slechts 100 meter afstand van de Atlantische oceaan? Dat kan op camping L’Océan in de Vendée. Heerlijk ontspannen in een accommodatie met whirlpool of ga je liever naar de sauna / hamam? Waterliefhebbers zitten hier goed met het mooie en complete zwemparadijs. Op de camping kan een hengeltje in het eigen viswater worden uitgegooid. Lekker ontspannen kan in de sauna/hamam met massage faciliteiten. Er is een speeltuin en sportterrein en een speeltuin. Er is een fietsverhuur om de mooie omgeving per fiets te kunnen ontdekken.

9. Camping Les Baleines

Jouw elektrische auto opladen bij de camping Les Baleines? Ze heten je van harte welkom. Het is namelijk een camping die met een Europees ecolabel is bekroond en daar zijn ze maar wat trots op. Hier wordt je gestimuleerd om spaarzaam met stroom en water om te gaan. Je kampeert in een prachtig natuurreservaat in het noordwesten van het leukste eiland van Frankrijk, Ile de Ré. Met ruim honderd kilometer aan fietspaden ontdek je stranden, bossen en zoutmoerassen of een van de pittoreske dorpjes op dit fietseiland. Le Phare des Baleines is een erg hoge vuurtoren die je moet beklimmen voor een prachtig uitzicht. Vanaf het campingterras kijk je op deze vuurtoren en de baaitjes uit. Op slechts 100 meter afstand zit je al aan het strand bij de Atlantische oceaan. Met eb vind je in kleine plasjes tussen de rotsen vele krabbetjes. In de omgeving van de camping kun je zeilen, kitesurfen, windsurfen, waterskiën, zeilen en paddleboarden.



10. Camping Les Prairies de la Mer

Deze camping met laadpaal Frankrijk ligt aan de goudgele zandstranden van de Cote d’Azur. Hier kun je heerlijk waterfietsen, waterskiën, jetskiën, parasailen, zeilen of wakeboarden. Deze duurzame accommodatie zelf biedt ook voldoende sportieve bezigheden. Camping Les Prairies de la Mer is volledig op kinderen ingericht van babyland, zwembad tot discotheek. Het centrum van Port Grimaud met haar havens en gezellige restaurantjes kun je lopend bereiken. Alvast je elektrische auto opladen op de camping is een goed plan. Je moet echt een van de leuke steden als Nice, Saint-Tropez, Cannes of Sainte Maxime gaan bezoeken.

Camping Les Patis - Camping met laadpaal

11. Camping les Patis

Deze “sprookjesachtige” camping met laadpaal ligt aan de rivier La Cisse. De camping is omgeven door wijngaarden. Het is een perfecte uitvalsbasis, niet alleen om al wandelend de mooie natuurgebieden te verkennen zoals Brenne. Waan je kasteelheer en breng een bezoek aan eeuwenoude kastelen langs de Loire zoals Amboise of Chaumont. Op de camping zelf is het heerlijk toeven, ook voor de kinderen. Lekker spelen in de speeltuin, op de speelvelden of met de dieren van de kinderboerderij knuffelen. ’s Avonds gezellig een glaasje wijn voor je tent of caravan drinken? De camping verkoopt lokale wijn maar organiseert ook wijnproeverijen.

12. Camping La Roche d’Ully

Voor een veelzijdige campingvakantie zit je hier goed op deze camping, die aan de rand van het historische dorp Ornans ligt. Je hebt uitzicht op de bergen van de Jura. De camping streeft een milieuvriendelijke omgeving na. De biologische moestuin staat tot je beschikking. Maak een trektocht per paard of per ezel of ga kajakken op de rivier la Loue. Met kids is een bezoek aan themapark Dinozoo, vol dinosaurussen en animaties een aanrader (10 minuten rijden).
Waterliefhebbers kunnen gebruik maken van het direct aangrenzende waterpark Natiloe. Helemaal zen worden? Er is een hammam, sauna en jacuzzi.

Camping la Roche d'Ully - Camping met laadpaal

Vive la France, op vakantie met een elektrische auto

Wil je een leuke camping met laadpaal Frankrijk boeken? Ga goed voorbereid op vakantie. Informeer zekerheidshalve of het beschikbare type laadpaal geschikt is voor jouw auto. Zo weet je zeker dat je elektrische auto opladen op de camping lukt. Vergeet niet om een reisverzekering af te sluiten en die voor de avonturiers met een extra dekking voor gevaarlijke sporten uit te breiden. Ligt je laadkabel in de auto?

Handige Franse termen:

  • Laadpaal – station de charge
  • Opladen – charge
  • Actieradius – gamme de voiture électrique
  • Laadkabel – câble de charge
  • Type laadkabel – type de câble de charge
  • Laadpas – carte de crédit

Bonne vacance!