7 campings met laadpaal in Duitsland waar je direct naartoe wilt

7 campings met laadpaal in Duitsland waar je direct naartoe wilt

Wil je met de elektrische auto naar Duitsland voor een ontspannende kampeervakantie? Kies dan een camping met laadpaal in Duitsland. Wanneer je de elektrische auto kunt opladen op de camping in Duitsland, maakt dit de vakantie namelijk direct een stuk aangenamer. Je kunt elke dag onbezorgd met een volle accu beginnen! Om je alvast wat inspiratie mee te geven, hebben we hieronder 7 fantastische campings met laadpalen in Duitsland onder elkaar gezet.

Wist je dat? Je in Duitsland een milieusticker nodig hebt voor je elektrische auto? Bestel online en bespaar!

1. Eifel Camping Drei Spatzen

Veel rust, echte natuur of juist veel activiteiten tijdens je kampeervakantie? Bij Eifel Camping Drei Spatzen vind je de perfecte combinatie. Deze camping is een familiecamping en ligt lekker afgelegen, zodat je hier alle rust vindt die je nodig hebt om op te laden tijdens je vakantie. Alle 50 plekken op de camping zijn voorzien van water, afvoer en zelfs elektriciteit, zodat je van de basisgemakken voorzien bent. Ook kun je op de camping gewoon je verse broodjes kopen, een snackbar en restaurant vinden en ook de verhuur van mountainbikes voor een actieve dag wordt gewoon door de camping zelf aangeboden.

Eifel Camping Drei Spatzen - Camping met laadpaal

2. Camping Wulfener Hals-Fehmarn

Camping Wulfener Hals-Fehmarn ligt op een eiland en is bijzonder geschikt als tussenstop op weg naar Scandinavië of een heerlijke, actieve vakantie in Duitsland zelf. Niet alleen kun je hier golfen, ook boogschieten en surfen (eventueel met kite) zijn hier gewoon mogelijk. Je kunt er ook voor kiezen om een dag uit trekken voor het verkennen van het eiland zelf of te genieten van het uitzicht over de Oostzee. Ga je met kinderen op vakantie? Dan is de circustent van Camping Wulfener Hals-Fehmarn zeker een aanrader, waar veel activiteiten voor de kinderen zijn, inclusief muziek. Daarmee is deze camping bij uitstek geschikt voor gezinnen die een geweldige kampeervakantie in Duitsland zoeken.

Camping- und Ferienpark Wulfener Hals-Fehmarn - Camping met laadpaal

3. Campingplatz Kleinenzhof

Als we het hebben over campings met laadpaal in Duitsland die bijzonder geschikt zijn voor hele gezinnen, dan staat Campingplatz Kleinenzhof in het Zwarte Woud hoog op de lijst. Hier vind je alles wat je nodig hebt, zoals wandelroutes en fietsroutes, een skilift, een zwembad, fitnessapparatuur en een overdekt sportgebouw waar je kunt voetballen en basketballen. Kom je hier kamperen, dan kies je zelf op welke staanplaats je je elektrische auto neerzet en je kunt direct lekker eten in het restaurant of broodjes bestellen voor de volgende morgen.

Campingplatz Kleinenzhof - Camping met laadpaal

4. Camping Park Hammelbach

Camping Park Hammelbach ligt lekker afgelegen tussen de weilanden en biedt prachtige uitzichten. Vanaf de camping kom je direct op tal van wandelroutes terecht, waarbij weidelanden en bosrijke omgevingen elkaar speels afwisselen. Ook is het mogelijk om met je mountainbike op pad te gaan. Ga je met kinderen op vakantie, dan is Camping Park Hammelbach een goede keuze vanwege de recreatieruimte en een speeltuin. Ook is er een gemeentezwembad op loopafstand waar zelfs de kleinsten zich heerlijk kunnen vermaken. Wil je ook culturele uitstapjes? Ga dan eens naar Heidelberg dat een van de oudste universiteitssteden van Europa is en waar de geschiedenis helemaal tot leven komt met de authentieke gebouwen die nog altijd in goede staat zijn.

Tip: Op zoek naar inspiratie voor de vakantie? Bekijk deze 12 tips voor een camping met laadpaal in Frankrijk.

5. Ostsee-Campingplatz Kagelbusch

Ostsee-Campingplatz Kagelbusch is een veel grotere camping waar je naast ongeveer 100 staanplaatsen ook nog eens meer dan 20 luxere huuraccommodaties vindt. De aantrekkingskracht van de camping is echter de ligging aan de Oostzee, waar je gemakkelijk op het strand kunt komen. Ook vind je een zwembad op een slordige vijf kilometer van de camping. Wil je niet met de auto, dan kun je fietsen huren bij de receptie op de camping. Ook zijn er verschillende horecagelegenheden op korte afstand van de camping en kun je vers brood kopen in het supermarktje.

Ostsee-Campingplatz Kagelbusch - Camping met laadpaal

6. NordseeCamping In Lee

220 kampeerplekken en maar liefst 150 laadpalen voor de elektrische auto’s, dat is wat je bij NordseeCamping in Lee vindt aan de Noordzee. Hier kun je je eindeloos vermaken met al het water, plus activiteiten voor de hele familie. Ook kun je op loopafstand een restaurant vinden (inclusief afhaalmaaltijden) en een winkeltje op de camping zodat je alles in de buurt hebt wat je nodig hebt tijdens je kampeervakantie!

7. Camping Borken am See

De jonge Camping Borken am See ligt aan de Pröbstingsee en hier vind je tal van wateractiviteiten, lange en kortere wandel- en klimroutes inclusief parcours die geschikt zijn voor volwassenen én kinderen. Er is meer dan genoeg te doen voor heel het gezin en met de ontbijtservice van deze camping heb je altijd een fijn begin van de dag. Niet alleen jij start de dag hier goed: aangezien dit een camping met laadpaal in Duitsland is, begint jouw EV de dag ook met een volle accu!

Camping Borken am See - Camping met laadpaal