Luxe Airstream caravan voor achter je elektrische auto

Concept: Luxe Airstream caravan voor achter je elektrische auto

Porsche heeft in samenwerking met Airstream een concept onthuld van een luxe caravan die geschikt is om door een elektrische auto te worden getrokken. De Airstream Studio, zoals de concept caravan heet, is extra aerodynamisch gemaakt om hem makkelijker te trekken zonder dat je elektrische auto vaak aan de laadpaal moet. Extra voordeel: de Airstream Studio caravan past in een normale garage.

De ideale caravan voor een elektrische auto?

Het concept van de Airstream Studio is speciaal ontworpen voor elektrische auto’s, die steeds populairder worden en zo ook onder de klanten van Airstream. Het bedrijf ontwikkelt daarom een caravan die minder effect heeft op de actieradius van je elektrische auto. De caravan heeft een extra afgeronde vorm aan de achterkant, die tijdens het rijden lucht afvoert. De onderkant van de caravan is helemaal vlak en door het gebruik van carbon en aluminium is de Airstream Studio erg licht.

Het interieur van de 4,9 meter lange Airstream Studio is veelzijdig en comfortabel. Er zijn zitplaatsen die gemakkelijk om te bouwen zijn tot een eetruimte óf een groot bed. Daarnaast is er een kitchenette met een gootsteen, kookplaat, tv en kastjes. Het dak van de caravan kan worden verhoogd en in die positie kan ook een luifel worden uitgeschoven over de deuropening.

Tip: Bekijk deze video om te zien hoe je met je elektrische auto en caravan op vakantie naar Frankrijk kunt gaan

Aistream Studio Concept caravan voor elektrische auto's

Concept is een blik op de toekomst van morgen

Airstream laat desgevraagd weten dat elektrische auto’s onder hun klanten erg populair zijn en dat daarom deze caravan is ontwikkeld om minder effect te hebben op de actieradius van een EV. Het bedrijf heeft hiermee de vraag van klanten beantwoord om een caravan te ontwikkelen die geschikt is om te worden getrokken door een elektrische auto.

Deze samenwerking tussen Porsche en Airstream is een innovatie-oefening voor de producten van morgen, zoals verklaard door een woordvoerder van Airstream tegenover de Daily Mail. “Mogelijk komen sommige elementen en innovaties van dit concept terug in toekomstige modellen.” Hoewel het nog niet duidelijk is of deze conceptcaravan in productie zal gaan, sluit de CEO van Airstream, Bob Wheeler, het zeker niet uit en verklaart dat zijn bedrijf onderzoekt hoe ze deze caravan kunnen produceren.

Aistream Studio Interieur